تاریخ : چهارشنبه, ۲۹ فروردین , ۱۴۰۳
6

جولان بنرها در کوهدشت!

  • کد خبر : 12071
  • 17 آبان 1391 - 10:59

   مهدی دوست محمدی / میرملاس نیوز ؛  جولان  بنرها در کوهدشت! در کنار معضلات فراوان شهری از قبیل بحران آسفالت ، وضعیت نابسامان زباله های شهری ، کمبود فضای سبز مناسب ، کمبود یا بهتر بگوییم فقدان برنامه های فرهنگی هنری ، ضعف شدید مقوله ی بهداشت محیط ، نابسامانی بافت شهری از نظر […]

 

 مهدی دوست محمدی / میرملاس نیوز ؛

 جولان  بنرها در کوهدشت!

در کنار معضلات فراوان شهری از قبیل بحران آسفالت ، وضعیت نابسامان زباله های شهری ، کمبود فضای سبز مناسب ، کمبود یا بهتر بگوییم فقدان برنامه های فرهنگی هنری ، ضعف شدید مقوله ی بهداشت محیط ، نابسامانی بافت شهری از نظر ساماندهی معابر و خیابان ها ، توسعه ی بدون برنامه و افسار گسیخته شهر و … این روزها آلودگی بصری ناشی از تبلیغات و بهتر بگوییم تبریک های بنری روح و روان شهروندان کوهدشتی را آزار داده و موجب دل زدگی آنان از محیط زندگی شان شده است. شاید نداشتن نیروهای کارآمد در زمینه گرافیک شهری و مدیریت تبلیغات در سطح شهر موجب این گونه ناهنجاری ها شده و یا شاید برای شهرداری برطرف کردن این آلودگی ها در اولویت نباشد. درحالی که درشهرهای زیبای دنیا برای این قبیل امور قواعد و مقررات خاص وجود دارد . ازنظر علم ارتباط محیطی ،‌ معضلات تابلوها درایران به عنوان یکی از کشورهای جهان سوم یا درحال توسعه هم اکنون شکلی بسیارحاد به خود گرفته است و یکی از علل وجود این مشکل درایران این است که ما ابزار صحیحی برای معرفی فعالیتهای خود نداریم . درحالی که درکشورهای پیشرفته برا ی انتقال پیام فعالیت های اجتماعی و اقتصادی اغلب از وسایلی مانند « کتاب اول » ایستگاههای پیام رسانی محیطی یا رسانه های جمعی ازجمله رادیو و تلویزیون نظیر« رادیو پیام » تهران که درسالهای اخیر مورد استفاده قرارگرفته بهره می گیرند و به این وسیله درآنجا با کمک و حضور شبکه های اطلاع رسانی محیطی، پیامهای مربوط به فعالیتهای کوچک و بزرگ به عموم منتقل می شود . اما درکشور هایی نظیر کشور ما فقدان نظام یا « شبکه اطلاع رسانی » سبب می شود تا بار « اطلاع رسانی فعالیتها » اغلب به دوش دیگر عوامل اطلاع رسانی محیطی بویژه تابلوها بیفتد.

 

 

 در کوهدشت این معضل بسیار حادتر و شدیدتر و به نوعی خاص است. خاص از آن جهت که استفاده از بنرها در مکان های عمومی برای تبریک انتصابات ، معدل های بالای ۱۸! ، موفقیت های ورزشی ، علمی و … صورت می گیرد ، به طوری که حقیقتاً در منظر بسیاری از شهروندان و میهمانان و مسافرانی که به شهر می آیند به شکلی منفی جلب توجه کرده و موجب وهن جایگاه رفیع تاریخی و فرهنگی کوهدشت و مردم آن شده است. شایسته نیست در کنار مشکلات عدیده ای که در حوزه های مختلف شهری وجود دارد این معضل نیز خودنمایی کرده و دردی بر دردهای مردم محروم این دیار بیفزاید. اگر شهرداری کوهدشت برای در رفتن از زیر بار مسئولیت معضلاتی همچون آسفالت خیابان ها و معابر و تعریض خیابان ها نبود اعتبار را بهانه قرارداده ، برداشتن بنرهای گوناگون و رنگارنگ و بعضاً متملقانه از سطح شهر نیاز به اعتبار و بودجه ندارد. مگر اینکه حضرات بخواهند از درآمد ناشی از این کار صرف نظر نکنند که آن خود ماجرای دیگریست!!!

افکار عمومی مصرانه از نهادهای متولی به ویژه شهرداری و شورای شهر می خواهند ، در اسرع وقت نسبت به جمع آوری بنرهای پراکنده و وهن آور از سطح شهر اقدام نموده و بخشی از اعتبار از دست رفته خود نزد شهروندان را بازیابند.

 

لینک کوتاه : https://www.mirmalas.com/?p=12071

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 38در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۳۸
  1. واقعا جای تاسف داره برای مسؤلانی که برای مدت چندماه یا حتی چند هفته اجازه به نوشتن اینگونه بنرها میدن وقتی که شهرداری خود برای افرادی که چندماه بیشتر مسؤلیتی ندارن اینهمه بنر نصب می کند چه انتظاری هست که با اینگونه موارد برخوردکند،

    • دوست عزیز اقای دوست محمدی
      این نهضت بنری دوسال است که در نوراباد شروع شده وچون در نوراباد جواب داد حال این رو به کوهدشت اوردند امید
      است باتذکر جنابعالی ومسولین استانی ومحلی چاره اندیشی شود

  2. با سلام و خسته نباشبد خدمت همکار محترم جناب آقای دوست محمدی واقعا حرف دل خیلی از همشهریان را بیان فرمودید .خسته نباشید

  3. با سلام و خسته نباشد افرین

  4. سلام این یه رسم خیلی بد شده تو کوهدشت باید یکی جلوی این کارو بگیره

  5. باسلام وخسته نباشید خدمت برو بچ میرملاس و جناب دوستمحمدی : واقعاچیزی خوبی فرمودی من خودم به صراحت دیدم مثلا یکنفر یک مقامی نسبتا میانه کسب کرده بود (ریاست. یا عضوی از اداره) که شب ساعت ۲ پسرش براش بنر نصب میکرد از طرف عده ای دیگر . خدا شاهده به عینه دیدم که صاحب داربست بعد از چند روز آمد و پول نصب را از خود طرف که مقام کسب کرده یا ریس شده گرفت . این واقعا درست نیست مثلا برا ریئس شورا ۴ تا برا بخشدار ۴ تا برا اموزش پرورش ۳تا خوب این روزها تمام عزل نصبها شروع شده درست نیست شهر پراز این گونه بنرها بشه یک روز تو خیابون یک ماشین داشت بنر میخوند یک ماشین از پشت بهش زد واقعاشهرداری نباید این بنرها نصب شوند هرچند خودش بنر میزنه .هرچند عده ای هم از این را کسب درآمد میکنند ولی روش خوبی نیست

  6. مرسی جناب دوست محمدی عزیز
    مدتها بود این قضیه ذهن منو به خودش مشغول کرده بود. واقعا گاهی دیدن این بنرهای به شدت توی ذوق میزنن و از بس افراطی، غیر طبیعی و زیاد هستن که حالتی شبیه به نفرت! رو در بیننده ایجاد میکنه!
    برای من همیشه جای سوال داره در شهری که عملاَ مرده و هیچ تحرکی نداره این همه ستاره و نخبه رو از کجا میاره و اینها کجای دنیای ما هستند که دیده نمیشن و این بنرها چی رو میخوان نشون بدن. و این بزرگان چه کاری کردن و چکار میخوان بکنن برای این شهر؟!
    وسعت تبلیغات بنری! و حرکات اینچنینی آدم رو به یاد فیلمهای بالیوودی و تبلیغات انتخاباتی میندازه که در اون فیلمها نشون میدن! (در لحظاتی که شخصیت منفی فیلم شروع میکنه با بنرهای فراوان و عظیم از خودش آدمی مهم و مشهور بسازه!)
    آدمهای مهم و نخبه ی شهر ما! باید بدونن ساخت یه بنر و تبلیغ زمانی موثره که عملا این افراد در اجتماع جایگاهی درخور و شایسته داشته باشند. بنرها در دل و ذهن افراد «محروم» برقرار و پایدار میشن نه در سطح معابر و میدانهای معروف!
    اما مهدی جان تو خودت بهتر از هر کسی میدونی که این شهر راهی به درازای عمر همه ی ما داره برای درست شدن و هرگز این سرزمین گوشی برای شنیدن و اینها فریاهایست که شنیده نخواهد شد… مگر به امید فرداها!
    پس فقط خدمت عزیزانی که این تبلیغات رو طراحی میکنند و توزیع کنندگان اونها در سطح شهر باید عرض کنم که:
    عزیزان همونطور که میدونید! بنرها باید نظر بیننده رو در مدتی کوتاه به خود جذب کنند. بنر باید با چند کلمه یا تصویر مختصر پیام خودش رو انتقال بده. اصولاَ کاربرد بنرها جهت «معرفی نام و مارک‌های تجاری» هستش زیرا نام ها یا تصاویر کوتاه به خوبی در ذهن جای می گیرند. و این در صورتی هستش که بنرها از «خلاقیت تصویری» مناسبی برخوردار باشن. اما به جرات میشه گفت بنرهای موجود کمترین خلاقیتها رو در طراحی دارن (و یا اصلاَ ندارن) و از اصل مهمی با عنوان «طراحی جذاب برای تاثیرگذاری» بی بهره و یا کم بهره هستند.
    اصل مهم بعدی برای اثرگذاری یک بنر استفاده از حداقل زمان برای معرفی بنر یا نمایش اطلاعات اون هستش، اون هم در زمان و مکان مناسب! نه در وسط میدان ها و چپوندن تصاویر به «زور» در جلوی دید شهروندان به صورت زننده، بی ربط و بی موضوع!
    در تبلیعات موثر اصلی وجود داره به عنوان «تبلیغات هدفگیری شده». در اینجور تبلیغات ابتدا «مخاطب واقعی» (تاکید میکنم «مخاطب واااقعی»)، با «علائق واقعی»! شناسایی میشه و تبلیغ برای اون مخاطب خاص در جایگاه و مکان مناسب نمایش داده میشه. در این کار سود بیشتر، ضرر کمتر و کارایی بیشتری برای فرد تبلیغ کننده هم وجود داره، و به این ترتیب هزینه ها کاهش و بازدهی تبلیغات به میزان درخور توجهی افزایش پیدا می کنه و میزان اثرگذاری تبلیغات بالاتر میره…

    دوستم مهدی در پایان صحبت طولانیم فقط میتونم بگم متاسفانه کوهدشت کوچک با تبلیغات فراوان برای اشخاص! تبدیل به صحنه ی تبلیغاتی دائمی شده و رقابت و حسادت گریبان تحصیلکرده ها و بزرگان!!! ما رو گرفته، فقط به خاطر آینده ی فرزندانمون باید دست به دعا برداریم…
    وسلام!

  7. ای بابا…

  8. با سلام
    آقای دوست محمدی عزیز موضوع کاملاً درستی را مطرح نمودید، انشاالله در گزارش های آینده مرتبط با این موضوع، جولان بی رویه آگهی های فوت را به شهرداری و مسولان مربوطه گوشزد فرمایید.

  9. آفرین خسته نباشید آقای دو.ست محمدی

  10. به حصار شوم شرم درآمده این میدان
    میدانی که بی حصار هم ، نقش نقاشی یک زندان را داشت
    سیم خاردار ها و دیوارها
    جای جنسشان را به بنرهای بی بته داده اند
    این گونه که این جاده دارد می رود
    روزی روزگاری داربست “ما” می شود
    و تن پوش
    تصویری از عزل یک قناری ، نصب یک کلاغ
    .
    .
    .
    درود به مهدی دوست محمدی… من درد مشترکم

  11. خدا وکیلی بگذارید شاد باشند

  12. واقعا کار خوبی انجام نمیدن با تشکر از مطلب خوبتون

  13. این به ظاهر مسولین شهراول برن یک کار مهم برا ی آبادانی شهر انجام بدن بعد هی بیان عکس خودشون +خانوادشونو هم بزنن کسی نارحت نمی شه

  14. این شهر ما که زشت بود با این بنر ها زشتر هم شد آقایان تازه رسیده به پست ومقام

  15. این مسولین شهرداری کوهدشت که هیچ کاری واسه زیبا سازی شهر انجام نمیدن هیچ *بااین بنرها شهرو داغونتر و زشتـــــــــــــــــــــــــــــــــــر هم کردن

  16. ای کوهدشت داغون سلام؟؟؟؟؟

    • برای چی به شهرما توهین میکنی درسته که شهر خرابیه اما ………………

  17. دوستان عزیز انصافا فقط از چندتا مشکل بنر ها حرف نزنید و از مزایای بیشمار آن هم ذکر خیری به عرصه ی کارزار بفرستید مثل :
    ۱ – اولا بنر ها باعث میشه که وقتی یه غریبه وارد شهرمون میشه بجای اینکه به آسفالت مزخرفمون نگاه کنه سرشو بالا بگیره و فکر کنه حتما داره روی سنگفرش راه میره
    ۲- بنرها باعث میشن کسی که اندازه قاشقی سواد داره با خوندن بنرها سوادش بره بالا و بشه پر ملاقی
    ۳- در فصل گرم باعث تولید سایه میشه
    ۴ – باعث ثبت یکی از رکوردهای گینس به اسم شهرمون میشه ( کوهدشت شهر بنرها )
    ۵ – تازه من به داداشم قول دادم که اگه کلاس اول ابتدایی قبول شه واسش بنر بزنم ۰
    این یعنی شناخت نخبه ها از همون اول )
    ۶ – و……….
    خلاصه دوستان عزیز ما که هرچی بدبین یا واقع بین بودیم فایده نداشت به جبهه ی خوشبین ها بپیوندید تا ببینید کوهدشت بیکار نداره ( ۴۰ درصد شهرمون خیابونارو متر میکنن بطوری که حتی شبا تا آخر وقت هم کارشون تموم نمیشه ) و………………………..

  18. واقعا برای اون رئیسی که عقده چندین ساله ریاست رو داره اشکال نداره می خواد بگه منم ریسم

  19. واقعا چرا واسه برخی چیزای الکی اینقد بزرگنمایی میکنیم … چند وقته مد شده هر کی میشه مبسر کلاسم یه بنر میزنه!!!!

  20. خدا پدرتان بیامرزد بگذارید این مسولین بنری بامشاهده عکس خود شاد باشند

  21. اگه ندیدید ونمی شناسید چون نزاشتم عکسامو سر کوچه بازار بزنن فهمیدید ای اونای که عکستون واسه در قندون خوبه

  22. حریم خصوصی و اجتماعی افراد مصون از تعرض است و از آنجا که تبادر موج منفی ناشی از نگاه های بصری به بنرهای موجود روح،فکر،و اندیشه شهروندان را با موج منفی مواجه میکند لذا از نگاه حقوقی نصب بنرهای انتصابی نوعی تعرض و توهین به شعور اجتماعی شهروندان محسوب میگردد

    • دکتر جون خدا وکیلی خیلی سطح بالا فکر می کنی اما حرف دلتو با زبان ساده بنویسی بد نیس . البته با عرض پوزش در کامنت شما چند غلط انشایی و نگارشی هم وجود دارد . از جمله : … تبادر موج منفی ناشی از نگاه های بصری … موفق باشید .

      • جناب همکار! لطف میکردید شما خودتون املای صحیح کلمه ی بالا رو مینوشتید! تا همه یاد میگرفتند.
        باتشکر
        منتقد منتقدین

        • با تشکر از دوست خوبم جناب آقای دوست محمدی بابت نگارش این مطلب و تشکر از میرملاس به خاطر درج آن ، با نظر ” همکار ” موافقم . زیرا اشتباهات نگارشی و انشایی این کامنت کوتاه ( کامنت منسوب به دکتر پورمند ) اظهر من الشمس است و من به جای ایشان ( یعنی جناب همکار ) به برخی از آنها اشاره می کنم :
          ۱ـ واژه ی ” تبادر” در این پیام به شکل ناشیانه به کار رفته است . زیرا تبادر به معنی ” پیشی گرفتن و شتاب است و البته به شکل مجازی به معنی ” به طور ناگهانی پی بردن به چیزی ” و نیز ” حدس معنای چیزی از لفظ آن ” هم به کار می رود . که هیچکدام از این معانی در جملات بالا مورد نظر نیست . بلکه احتمالاً واژه مورد نظر دکتر تبادل بوده است که البته آن هم به همین قیاس به دشواری می تواند در متن بالا بنشیند .
          ۲ـ عبارت ” موج منفی ناشی از نگاههای بصری ” هم اشتباه است . نگاههای بصری یعنی چه ؟ ” بصری” خودش به معنی ” دیداری” است و به این می ماند که من بگویم ” شنیده های شنوایی .” آیا این قبیل اشتباهات تنها در یک متن دو سه خطی محل ایراد نیست ؟
          ۳ـ دو بار به کار بردن عبارت ” موج منفی” در دو نقش دستوری مختلف و در یک جمله ی واحد هم اشتباه است . زیرا ارکان یک جمله ی واحد تنها با نقش ویژه ای که در جمله دارند تعریف می شوند .
          ۴ ـ ” نصب بنر های انتصابی” هم عبارت درستی نیست . زیرا اگر منظور نویسنده بنر های مربوط به انتصاب مقامات دولتی باشد که می دانیم این قبیل بنر ها تنها قسم کوچکی از ماجرا هستند . و اگر منظور کل بنر های مورد نظر باشد ، که در این صورت عبارت یاد شده اتفاقاً باعث حصر و استثنا شده و این معنا را به ذهن متبادر می کند که گویی تنها برخی از بنرها تعرض و توهین به شعور اجتماعی شهروندان می شود .
          ۵ ـ اینکه نصب بنرهای انتصابی نوعی تعرض و توهین به شعور اجتماعی شهروندان محسوب می شوند هم به دلایل عدیده اشتباه است . وگمان نمی کنم منظور آقای دوست محمدی هم حذف کامل تبلیغات بنری از سطح شهر باشد . زیرا برعکس استفاده ی حساب شده و محدود از بنر های زیبا و در نقاط خاص نه فقط متضمن هیچ توهینی به شعور شهروندان نیست ، بلکه حتی می تواند در جای خود به زیبا سازی شهر هم کمک کند .
          حال قضاوت با خوانندگان عزیز است که آیا ” همکار ” در ادعای خود محق بوده است ، یا ” منتقد منتقدین “

        • دوست عزیز منتقد منتقدین هیچ ادعای نداشته که شما اینقدر خودتون رو به زحمت انداختید!!! فقط گفته « خودتون درستش رو مینوشتید»!
          با تشکر
          منتقد منتقدین

        • حالا که دوباره خط آخر رو خوندم خندم گرفت… 🙂
          آخه کدوم ادعا!!!!

          «حال قضاوت با خوانندگان عزیز است که آیا ” همکار ” در ادعای خود محق بوده است ، یا ” منتقد منتقدین “»

  23. با نظر آقای دکتر پورمند وموافقم

  24. چون دکتره

    • چون درست گفته! ناشناس جون!
      درسته که ناشناسی اما قرار نیست خدایی نکرده نادان هم باشید…. پس نتیجه میگیریم چون درست گفته باهاش موافقه!
      باتشکر
      منتقد منتقدین

  25. از بذل دقت عزیزان صمیمانه سپاسگزارم ،امروز کوهدشت محتاج نظریه و تئوریهای کور نیست ما باید معبری برای توسعه و تعالی شهرستان بگشاییم ،همت عزیزان و بسترهای غنی فکری میتواند آهنگ پیشرفت را رونق بخشد ،از مساعی صادقانه همه دوستان تشکر میکنم

  26. از دیدگاه ارزشمندآقای پورمند قدردانی میکنم

  27. کوهدشتیم ، تهران زندگی می کنم ،و متاسفم از… ( بنر ها ، آسفالت ، زباله ها ، تردد خودروها با مردم در خیابانها ، بی معنی بودن پیاده رو ، فراموش شدن مردم و مشکلات آنها ، فقر فرهنگی ، شغلهای کاذب و … )
    شهر من من به تو می اندیشم نه به تنهائی خویش!

    با تشکر از سردبیر حاذق سایت جناب آقای دوست محمدی

  28. دقلمت نویسا آقای دوست محمدی

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.