تاریخ : جمعه, ۳۱ فروردین , ۱۴۰۳
8

پاتوق هنری، گفتگو و نمایشگاه مجازی ۱۵/ پوسترهای اجتماعی برای تمام فرهنگ‏ها /لوبا لوکوا Luba Lukova طراح بلغاری الاصل مقیم آمریکا

  • کد خبر : 23303
  • 07 اردیبهشت 1392 - 18:27

علی اصغر حسینی این گفتگو قبلادر سایت رسم منتشر گردیده. —————————————  لوبا لوکوا طراح بلغاری‏الاصل و ساکن نیویورک است. او در جوامع بین‏المللی به عنوان یکی از متمایزترین طراحان ‏گرافیک و تصویرسازان شناخته می‏شود. کارهای تامل‏برانگیز او که نوعی مینیمالیسم یا به عبارتی دیگر استفاده از حداقل خط، رنگ و نوشته بر آن حاکم است، […]

علی اصغر حسینی

این گفتگو قبلادر سایت رسم منتشر گردیده.

—————————————

 لوبا لوکوا طراح بلغاری‏الاصل و ساکن نیویورک است. او در جوامع بین‏المللی به عنوان یکی از متمایزترین طراحان ‏گرافیک و تصویرسازان شناخته می‏شود. کارهای تامل‏برانگیز او که نوعی مینیمالیسم یا به عبارتی دیگر استفاده از حداقل خط، رنگ و نوشته بر آن حاکم است، نمایانگر موقعیت اجتماعی انسان مدرن است. پوسترهای تئاتر خاطره‏انگیز او بر بسیاری از تولیدات تئاتری امریکا و اروپا تاثیر گذاشته و به آن شکوه و جلال خاصی بخشیده است. کارهای او در موزه‏های معتبر هنر دنیا مانند موزه هنرهای مدرن نیویورک، کتابخانه کنگره واشنگتنDC و Bibliotheque Nationale در فرانسه قرار دارد. به تازگی انتشارات Clay & Gold کارهای اجتماعی او را در قالب یک کتاب منتشر کرده که بازتاب بصری تاثیر‏گذارتری از اخبار زمان ما داشته است. در مه ۲۰۰۹ موفق به دریافت دکتری افتخاری از دانشگاه Lesley شد و پوسترهای Health Coverage او همزمان با شروع کار اوباما در واشنگتنDC به نمایش درآمد. او تاکنون جوایز بسیاری دریافت کرده که شامل Grand Prix Savignac در سالن بین‏المللی پاریس، جایزه ویژه ایکوگردا در فستیوال شومون، جایزه ویژه نمایشگاه بین‏المللی پوستر در فورت کالینز و … می‌باشد. همچنین نمایشگاه‏های انفرادی متعددی مثل یونسکو پاریس، گالری DDB در اوزاکا ژاپن، لاما در نیویورک و انستیتو بوستون برگزار کرده است.

—————————————

چه طور شد که به کار گرافیگی علاقه‏مند شدید؟
علاقه من به گرافیک از دوران مدرسه سرچشمه می‏گیرد. من در رشته طراحی پوستر و گرافیک فارغ التحصیل شدم و به سرعت به عنوان یک طراح پوستر در یک شرکت تئاتر مشغول به کار شدم و همیشه کارم را دوست دارم و فکر نمی‏کنم هیچ گاه علاقه‏ام کم شود.
گرافیک کدام کشورها مورد علاقه شما است و علت آن را بیان کنید؟
گرافیک همه کشورهای دنیا را دوست دارم، به خاطر اینکه نمایانگر فرهنگ‏ها و زبان‏های گوناگون است. به طور عمیق من تحت تاثیر پوستر لهستان دهه هفتاد میلادی بودم، اما درس‏های فراوانی از تمام فرهنگ‏ها گرفتم.
 تاثیرات هنر اروپا در آثار شما مشهود است آیا این ریشه در کودکی و بلغاری بودن شما دارد؟
من در اروپا متولد و بزرگ شدم، اما در امریکا بیش از هر جای دیگر زندگی و کار کردم و تاثیر فراوانی پذیرفتم. به طور کلی هنر گرافیک امریکا تاثیر پذیرفته از سنت‏های اروپایی است و من نیز بخشی از همان سنت هستم. به طور کلی تاثیرات فراوانی از هنر کشورهای مختلف گرفته‏ام به عنوان مثال چاپ‏های هنرمندانه ژاپنی، تایپوگرافی فارسی، خوشنویسی و نقاشی چینی، مجسمه و گلدان‏های یونانی، دست بافته‏های مکزیکی و…
 در آثار شما نوعی اومانیسم حاکم است، انسان‏هایی که همواره در عذاب هستند، علت آن چیست؟
با وجود اومانیسم در آثارم موافقم، اما با اینکه انسان‌های آثار من در رنج و عذاب هستند مخالفم. همیشه سعی می‏کنم احساساتی سرشار و انسان دوستانه را در آثارم قرار دهم که بیننده بتواند احساس و فکر کند و در کارهای من شادی نیز نمایان است.
 من در کارهای شما نوعی تصویرسازی می‏بینم که یادآور هنر بومی امریکا و آفریقا است، علت را شرح دهید؟
به طور کلی من هنر بومی و مردمی را دوست دارم و آموخته‏ام چگونه هنرمندان این رشته آثار خود را خلق می‏کنند، فکر می‏کنم که آنها چیزی اصیل و بسیار صادقانه دارند که هنرمندانی که سالیان دراز در مدارس هنر آموزش می‏بینند ممکن است آن را از دست بدهند و من در کارهای در جستجوی این اصل ضروری و مهم هستم.

 چه شناختی از گرافیک ایران دارید و آن را چگونه می بینید؟

بسیار خوب سنت‏های غنی هنر ایرانی و گرافیک آن را می‏شناسم، طراحان ایرانی زیادی از دوستان من هستند و من به عنوان یکی از بزرگترین تحسین کننده‏های آنها و طراحان نسل جدید گرافیک و پوستر ایران هستم.

—————————————————

01

 

—————————————————-

 

001

 

—————————————————

 

002

 

————————————————–

 

003

 

—————————————————-

 

004

 

—————————————————

 

005

 

—————————————————

 

006

 

—————————————————–

 

007

 

—————————————————–

 

009

 

—————————————————

لینک کوتاه : https://www.mirmalas.com/?p=23303

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 13در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۱۳
  1. بسیار بســــــــــــــــــیار متشکر استاد عزیز … پوسترهای عالی بودن …
    +ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
    ضمیمه ی پوستر های مینیمالیسم داشتن ایده های بسیار قوی و خلاصه است که لوکوا
    بسیار عالی این دو موضوع رو با هم تلفیق کرده،یعنی ایده ی خوب با حداقل شلوغی اثر…

  2. خیلی عالی…
    واقعن این سایت روز به روز داره کاملتر میشه تاجایی که هرچندوقت یکبار باید سری بش بزنی،جای تقدیر داره مخصوصن قسمت پاتوق هنریش…
    واما درباره پوسترهای لوکوا باید بگم توجه ببیننده روبه شدت جلب میکنن چون از (سادگی ) بسیار خوب در پوسترهاش استفاده کرده،تقریبن شبیهه این سبک کارارو تو پوسترهای ژاپنی ام دیدم.
    ممنون…

  3. با تشکر از دوست و استاد ارجمندم آقای حسین پور

    • باسلام به شما استاد و دوست ارزشمندم داریوش جعفری
      جدن واژه “استاد” بی هیچ تعارفی برازنده بنده نیست آن هم وقتی
      که شما آنرا به زبان می آورید، هنوز داریم شاگردی می کنیم
      بهرحال لطف دوستان کم نشود، از طرفی وظیفه ای خودمو دارم انجام می دهم، هر چند با نقص.
      ———-
      ماندگار باشی

  4. سلام
    دستتون دردنکنه پوسترهای جالبی هستن

  5. سلام

    پوسترهای خوبی هستن .گرافیستهای دیگه روهم بااثارشون واگه مطلب یاتوضیحات اثار شون هم ذکربشه که خیلی عالیه
    تشکر

  6. ما رو یاد پوستر نمایش مادر خوانده اقای طولابی انداختین.. استاد حسین پور کار طراحی پوستر شما هم تو اون پوستر تئاتری حرف نداشت. عالی بود.

  7. در مورد خوب یا بد بودنشون نظر نمیدم …اما مردونه استاد اگه این کارا مال ما بود چقدر بهمون گیر میدادی؟

  8. واقعاعالیه.بنظرم افکارسیاسی روخیلی زیبابتصویرکشیدید.خسته نباشید

  9. باسلام
    خیلی عالی بود.پوسترها ی خانم لوبالوکوا که درظاهرشون ساده ولی بامفهومی بودن.مـــــــــرسی ازاستاد حسین پور
    لذت بردیم..

  10. ممنون از زحمات فراوان شما استاد عزیز.
    لطفا تفسیر آخرین پوستر به اسم say it loud را برای من ارسال کنید. تشکر فراوان.

    • این اثار خیلی خوب است اما این پوستر ها دقیقا درموردچه موضوعی طراحی شده رو در زیر هرکدام درج کنید همچنین سال انتشار هرکدام رو

  11. سلااااااااااااام خسته نباشید.میخواستم بپرسم تو اون پوستری که عکس پرنده در بگراند ابی هست نقطه طاییش کجاست؟ممنون میشم فوری جواب بدین

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.