تاریخ : پنج شنبه, ۶ اردیبهشت , ۱۴۰۳
5

حداقل مطالبه از کاندیداهای شورای شهر

  • کد خبر : 25834
  • 09 خرداد 1392 - 23:11

  دکتر علی‌نادر دهقانی/سیمره: اعضای شوراهای اسلامی شهر و روستا در حوزه‌های تصمیم‌گیری، تدوین استراتژی‌های توسعه، ارزیابی پروژه‌های شهری و روستایی و در ابعاد کلبدی، اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و نیز امنیت عمومی، رفاه و کیفیت زندگی شهروندان مؤثرند. به تعبیری شهروندان محترم که علاقه‌مند به ارتقاء بُعد فیزیک و محتوای شهر هستند باید از برنامه‌های علمی- […]

dehqani-e1369549453457-121x150

 

دکتر علی‌نادر دهقانی/سیمره: اعضای شوراهای اسلامی شهر و روستا در حوزه‌های تصمیم‌گیری، تدوین استراتژی‌های توسعه، ارزیابی پروژه‌های شهری و روستایی و در ابعاد کلبدی، اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و نیز امنیت عمومی، رفاه و کیفیت زندگی شهروندان مؤثرند. به تعبیری شهروندان محترم که علاقه‌مند به ارتقاء بُعد فیزیک و محتوای شهر هستند باید از برنامه‌های علمی- منطقی و عملیاتی همه داوطلبان در حوزه‌های مذکور اطلاعات کافی داشته تا براساس آن تصمیم بهینه و فرد اصلح را انتخاب کنند.
بسیاری از داوطلبان روی شرایط عمومی و ظاهری تأکید دارند درحالی‌که این شرایط مقدمه‌ای برای ورود به شرایط تخصصی است.
بر این اساس این‌جانب کلیتی از سؤال‌های مربوط به نظام برنامه‌ریزی کالبدی، اقتصادی، اجتماعی، و شهری را تدوین تا ضمن تنویر هر چه بیش‌تر اذهان شهروندان از برنامه‌ریزی شهری و برنامه‌های مدنظر آن برای توسعه شهری، داوطلبان نیز به آن توجه کرده و در صورتی که اعتماد شهروندان را جلب کردند درحد توان برای تحقق موارد تلاش کنند.
پاسخ و داشتن برنامه‌ی عملیاتی برای هرکدام از سؤال‌ها گامی است در راستای توسعه‌ی پایدار که امروزه در شهرسازی جدید مورد تأکید و توجه مراکز دانشگاهی و دانشمندان و متخصصین برنامه‌ریزی شهری است.
طرح سؤال‌های زیرشاید به تصور برخی هم‌کاران و شهروندان محترم به دلیل نگرش تخصصی به موضوع، خالی از اشکال نباشد، اما به نظر می‌رسد داشتن چارچوب و برنامه‌ی عملیاتی برای توسعه با کلی‌گویی‌ها خدشه‌دار و نتایج ملموس توسعه‌ی شهری کام شهروندان را شیرین نکرده است. بنابراین لازم است  همه داوطلبان اهداف روشنی را تبیین کنند.
سؤال‌ها:
۱- در پایان دوره‌ی شورا چه چشم‌اندازی را برای شهر تصور می‌کنید؟
۲- چه راه‌کارهایی را برای تحقق پایداری شهری در نظر دارید؟
۳- از کدام مکانیزم‌ها برای بهره‌گیری از دیدگاه کارشناسان شهری و مردم برای مشارکت درتدوین، اجراء و ارزیابی برنامه‌ها دارید؟
۴- در طول دوره‌ی شورا، چند بار و با کدام مدل‌ها و چگونه برنامه‌های شورا را مورد ارزیابی قرار خواهید داد؟
۵- برنامه‌ریزی شهر را براساس کدام الگوهای برنامه‌ریزی هدایت خواهید کرد؟
۶- کیفیت حیات مدنی شهروندان چه میزان و چگونه افزایش خواهدیافت؟
۷- رتبه‌ی شهر در سلسله‌ مراتب شهری کشوری چه میزان ارتقاء خواهدیافت؟
۸- وضعیت نظام برنامه‌ریزی شهری در دوره شورا چگونه خواهد بود؟
۹- سطوح برنامه‌ریزی و اولویت پروژه‌ها چگونه خواهد بود؟
۱۰- چه تدابیری برای کیفیت‌بخشی به ابنیه دینی و تاریخی شهر دارید؟
۱۱- چه پیش‌بینی‌هایی از کمیت و کیفیت جمعیتی شهر در پایان دوره دارید؟
۱۲- چه برنامه‌هایی برای توانمندسازی بافت‌های ناکارآمد شهری دارید؟
۱۳- اراضی قهوه‌ای(برون فیلد)درون شهری را برای کدام مقاصد به بهره‌برداری خواهید رسانید؟
۱۴- رشد موجود شهر از کدام نظریه‌ی شهری، تبعیت و چه راهبردهایی برای کارآمدی آن دارید؟
۱۵- مفهوم کارآمدی شهری را در قالب کدام برنامه‌ها و با چه سیاست‌هایی، عملیاتی می‌کنید؟
۱۶- چه تصوری ازجهان‌بینی اسلامی و توسعه‌ی شهری دارید؟
۱۷- چه تدابیری را برای مکانیزم «فیلترینگ مسکن شهری» در نظر گرفته‌اید؟
۱۸- از کدام نگرش‌ها برای بهسازی و نوسازی بافت‌های کهن شهری، استفاده خواهیدکرد؟
۱۹- روش‌های مداخله در یافت کهن چگونه و انواع مداخلات بر کدام مبناها و چه نتایجی را برای آن متصور هستید؟
۲۰- چه تدابیری برای اقتصاد شهر و پویایی آن در نظر گرفته‌اید؟
۲۱- چه روابطی بین محیط زیست و تحولات و روند توسعه شهری در دوره‌ی شورا، حاکم خواهد بود؟
۲۲- امنیت و احساس امنیت شهری را براساس چه تدابیری و رویکردهایی، تضمین خواهید کرد؟
۲۳- چگونه از اتلاف زمان شهروندان و استفاده‌ی بهینه از زمان در راستای کیفیت زندگی آنان جلوگیری خواهیدکرد؟
۲۴- چه سیاست‌هایی را برای ارتقاء منزلت شهروندان، اجرایی خواهیدکرد؟
۲۵- درنظریات شهرسازی جدید(New Urbanism) کدام رویکرد را در دستور کار، قرار خواهید داد؟
به‌عنوان یک شهروند،از همه‌ی داوطلبان تقاضا دارم در صورت نداشتن برنامه‌ی عملیاتی برای موارد فوق که سطح میانه‌ای از برنامه‌ریزی، مدیریت و توسعه‌ی شهری است، فرصت و زمینه‌ی تصمیم‌گیری را برای مردم با طرح موضوعات حاشیه‌ای که نه در توان شوراهای شهر و نه جزء وظایف آن است، هدر ندهند و اجازه دهند افرادی با برنامه‌ی مشخص و رویکرد «توسعه‌ی علمی» وارد سیستم تصمیم‌گیری و مدیریت شهری شوند.

 

 

لینک کوتاه : https://www.mirmalas.com/?p=25834

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 6در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۶
  1. تو برو به فکر خودت باش کسی این جور دکترهای متقلب را نمی خواهد

  2. انشالا رای بیارید این شهر به امثالی مثل جنابعالی احتیاج داره اکر کسالی دیدکاههای مسخره ای مینویسند قدر دکتری مثل شما که زحمت کشیدید نمی دانند

    • باسلام تاجایی که من می دانم آقای دکتر، علی رغم تلاش برخی دوستان برای انتخابات ثبت نام نکرده اندچون هم تزمی نویسندوهم تدریس .اماهمه بدانیم دکتردهقانیهابرای کوهدشت ولرستان سرمایه اندبایدقدرآنهادانسته شود.
      ایشان دربهترین دانشگاه ایران (دانشگاه تهران )درس خوانده اند.بنیانگذارجهاددانشگاهی لرستان بوده اندچرامابنیانگذار…نبوده ایم .درست اماجسارت وعرضه می خواهد.همه بدانیم تازمانیکه دست دکتردهقانی وامثال ایشان رابرای حضورومشارکت درسازندگی استان وشهرمان رانفشاریم دچارهمین وضعیتیم .
      من ایشان رادورادورمی شناسم به داشتن چنین همشهری متفکروتوانایی افتخارمی کنم.
      زنده باددهقانی وهمه دلسوزان کوهدشت عزیز

  3. با سلام خدمت دکتر دهقانی و با تشکر از شفاف سازی جناب عالی در خصوص وظایف شورای شهر. نکاتی که شما در مورد وظایف و یا به تعبیر شما مطالبات مردم برشمردید ضمن اینکه اگر هر کاندید تنها همان ارزیابی از عملکرد و نوع آن (از جمله نحوه اداره شهر توسط مسئولان و…) را دنبال کند بقیه مطالبات نیز به همراه آن میآید اما ما این نکته را هم نباید فراموش کنیم که وظایف شورای شهر و اختیارات آنها در یک چهارچوب مشخص و تعین شده و هرکس با اندک علمی و حضور میدانی در میان مردم با کمی چاشنی مسولیت پذیری می تواند از عهده آن برآید. شورا به عنوان یک نهاد تصمیم گیر و متخصص، در واقع به عنوان پلی میان مسئولان و مردم در جهت ارتقاء هرچه بهتر امور و فراهم سازی ظرفیت هاست؛ گفتن ندارد که این همه در کنار نگاه علمی بهتر پاسخ می دهد و راه را هموار می کند اما نکته ای را در این مقال می خواهم بیان کنم این است که تخصص و ارزیابی عملکرد هرکسی در جایگاهی مورد ارزیابی و رصد قرار می گیرد که با مقوله های تحقیقاتی و پژوهشی و نهادهایی با این رویکرد (علمی پژوهشی) تعریف شده باشد. البته خدمات شما در نهاد تحقیقاتی علمی و راهبردی جهاد دانشگاهی واحد استان بر کسی پوشیده نیست امری که نگاه و رویکرد شما را به کل مسئولیت های اجتماعی متفاوت کرده. بهتر با در نظر گرفتن نگاه جمعی به شورای شهر و هم افزایی با سایر نهادها به جای نظریه های تئوریک و نگاه علمی به این مقوله اجتماعی مرز بین این نوع مسئولیت ها را با فضاهای پژوهشی جدا می کردید و از منظر عملی به آن می نگریستید.
    امید که تجربیات گذشته آزمونی باشد برای امتحانات سخت تر آینده.

  4. آقای دهقان برو به گاوداریت برس تو خودت تو جهاددانشگاهی اشتباهی بودی. به جای پژوهش و تحقیق ساختمان سازی می کردی. دقیقا موارد مصداق خودته. ممنون
    همین کم داشتی مطلب هم ینویسی

  5. مگر آقای سید که اینجوری به مردم می تازی خودت چکاره ای که مایه ی فخر و مباهات شماست و گاوداری را وسیله ی هتک حرمت به دیگران کردی و اصلا مدرکت چیه که بالاتر از خودت را نقد میکنی؟ یه ذره انصاف داشته باشیم و حرمت نگه داریم به پیشرفتمونم کمک میکنه و در آخر مگه ما چندتا آدم باسواد مثل دکتر دهقان داریم عزیز

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.