- پایگاه خبری، تحلیلی میرملاس - https://www.mirmalas.com -

“از مرداد ۱۲۸۵ تا خرداد ۱۳۹۲/لرستان در گذر انتخابات”

election_10 [1]

از مردادماه سال ۱۲۸۵ که مجلس شورای ملی تاسیس شد تا خردادماه ۱۳۹۲ که انتخابات ریاست جمهوری و شورای اسلامی شهر برگزار گردید ، مردم ایران ۵۴ بار برای تاثیر در سرنوشت خود به پای صندوق رای رفته اند.۲۴ بار قبل از انقلاب و ۳۰ بار پس از انقلاب. قدیمی ها می گویند قبل از انقلاب در هنگام رای گیری، یک نفر که عموما کدخدا یا خان یا بالاترین مقام محلی بوده است ، همه ی شناسنامه ها را جمع می کرده و به جای همه رای می داده است. امروز شرایط خیلی فرق کرده است. گاه حتی چند عضو یک خانواده ی امروزی ، آراء متفاوتی را به صندوق می ریزند،اما نهاد ها و ساز و کارهای ایلی و قبیله ای هنوز تاثیرات مهمی بر انتخابات دارند. در بررسی این روند صد ساله سوالاتی این چنینی مطرح می شود:
لرستان در این پروسه ی یک صد ساله چه نقشی داشته است؟
آیا توانسته است به نهاد دموکراسی کمک کند یا مانعی در سر راه آن بوده است؟
آیا توانسته است با آراء خود تاثیری در مدیریت کلان کشور بگذارد؟
خود ِ انتخابات به عنوان ساز و کاری مدرن چه تاثیری بر نهادهای جامعه ی سنتی لرستان گذاشته است؟
آیا انتخابات به عنوان مهمترین شاخصه ی جامعه ی مدنی جمع محور، توانسته است یا می تواند حلقه ی واسطی باشد از گذار جامعه ی سنتی ما به عصر مدرن؟
انتخابات، یک فرصت برای بروز همبستگی اجتماعی است یا فرصتی برای رسیدن به مطامع فردی؟
تاثیرات متقابل انتخابات بر فرهنگ و اجتماع ما چگونه بوده است؟
آیا نمایندگان لرستان تا به حال در تصمیم گیریهای کلان مدیریت کشور نقشی داشته اند و آیا توانسته اند مطالبات حوزه ی انتخاباتی خود را از سبد بودجه های کشوری به سبد استان واریز نمایند؟
این ها و سوالاتی از این دست ما را بر آن داشت که پرونده ای تحت عنوان”از مرداد ۸۵ تا خرداد ۹۲/لرستان در گذر انتخابات” بگشاییم. از همه ی صاحب نظران و نویسندگان، سیاسیون، نمایندگان ادوار لرستان و همه ی عزیزانی که می توانند در این بحث مشارکت نمایند دعوت می شود، مقالات و یادداشت های خود را به پست الکترونیکی میرسلیم خدایگان دبیر سرویس فرهنگی واجتماعی میرملاس نیوز ارسال فرمایند.نویسندگان محترم می توانند با نگاه جامع به این مباحث یا پرداختن به هر کدام از این محورها و یا محورهایی که خود مرتبط با این مبحث می دانند در این بحث مشارکت فرمایند. پیشاپیش از حضور تک تک شما عزیزان سپاسگزاریم.
همکاران این پرونده آقایان صالح سوری، فردین صحرایی و تورج آزادبخت می باشند.
هدف ما در این پرونده، آسیب شناسی انتخابات در لرستان است شاید از خلال مباحث ایجاد شده در این مبحث، به نقاط ضعف و قوت انتخاب هایمان در گذشته پی برده و در انتخاب هایمان در آینده با چشم و گوش بازتری به پای صندوق های رای برویم.