تاریخ : جمعه, ۳۱ فروردین , ۱۴۰۳
4

آغاز جلسه رای اعتماد/ ثبت نام ۱۴۸ موافق در برابر ۱۸ مخالف کلیت کابینه/جبهه پایداری مخالف اصلی وزرا

  • کد خبر : 31926
  • 21 مرداد 1392 - 9:42

  جلسه رأی اعتماد به کابینه پیشنهادی رئیس‌جمهور در مجلس آغاز شد. به گزارش میرملاس نیوز به نقل از خبرآنلاین ، مجلس شورای اسلامی از دقایقی پیش بررسی رای اعتماد وزاری پیشنهادی کابینه حسن روحانی را آغاز کرد. بنا بر آنچه هیات رییسه مجلس اعلام کرده است، بعد از اظهارت رییس جمهور ۵ موافق و […]

160789_982

 

جلسه رأی اعتماد به کابینه پیشنهادی رئیس‌جمهور در مجلس آغاز شد.

به گزارش میرملاس نیوز به نقل از خبرآنلاین ، مجلس شورای اسلامی از دقایقی پیش بررسی رای اعتماد وزاری پیشنهادی کابینه حسن روحانی را آغاز کرد. بنا بر آنچه هیات رییسه مجلس اعلام کرده است، بعد از اظهارت رییس جمهور ۵ موافق و ۵ مخالف به بیان دیدگاه های خود در خصوص کلیات کابینه پینشهادی می پردازند.
همچنین از میان ۱۸ مخالف ثبت نام کرده، محمد دهقانی نقندر، عطاءالله حکیمی، حمید رسایی، محمد بزرگورای و جواد قدوسی به عنوان مخالفان کابینه پیشنهادی در این جلسه صحبت خواهند کرد. از ۵ مخالفی که بر اساس قرعه کشی انتخاب شده اند ۴ نفر عضو جبهه پایداری هستند. این ترکیب نشان می دهد که اکثریت مخالفین کابینه روحانی عضو جبهه پایداری هستند.

همچنین از ۱۴۸ موافق ثبت نام کرده، احمد شوهانی،جعفری نماینده خلخال، جعفرزاده ایمنی، حمیدرضا فولادگر و منصوری آرانی به عنوان موافقان صحبت خواهند کرد.

طبق ماده ۲۰۶ آیین‌نامه داخلی مجلس، قبل از تشکیل اولین جلسه بررسى برنامه‏هاى دولت و أخذ رأى اعتماد هیئت وزیران، نمایندگان مخالف و موافق برنامه، خط مشى و اصول کلى و ترکیب هیئت وزیران و نیز نمایندگان مخالف و موافق هر یک از وزیران به تفکیک برنامه و هر وزیر در برگه‏هاى جداگانه یا دستگاه الکترونیک ثبت‌نام مى‏نمایند.

هر یک از نمایندگان حق دارند تمام یا قسمتى از وقت خود را در اختیار نماینده دیگر قرار دهد. در شروع بحث در مورد هیئت وزیران، رئیس‌جمهور برنامه دولت را تشریح و ضمن معرفى وزیران از ترکیب هیئت وزیران دفاع خواهد نمود. پس از آن مجلس، بررسى برنامه دولت و ترکیب هیئت وزیران را با اظهارات پنج نفر از نمایندگان مخالف و پنج نفر از نمایندگان موافق با حفظ ترتیب یک­نفر مخالف و یک­نفر موافق و هر کدام براى مدت پانزده دقیقه انجام خواهد داد.

رئیس‌جمهور یا کسانى که او تعیین خواهد نمود به سؤالات و اظهارات مخالفان پاسخ مى‏دهند. مجموع مدت نطق اولیه رئیس‌جمهور و دفاعیات اخیر دو و نیم ساعت خواهد بود. در پى اظهارات و دفاعیات رئیس‌جمهور، مجلس شور در مورد برنامه‏ها و صلاحیت هر یک از وزیران را به صورت جداگانه آغاز خواهد نمود.

در مورد هر وزیر دو نفر از نمایندگان مخالف و دو نفر از نمایندگان موافق با حفظ ترتیب یک­نفر مخالف و موافق هر کدام براى مدت پانزده دقیقه فرصت خواهند داشت. پس از آن وزیر و در صورت صلاحدید رئیس‌جمهور به مدت سى دقیقه براى دفاع از برنامه و صلاحیت وزیر مطروحه وقت خواهند داشت. بحث و بررسى براى تک تک وزیران به ترتیب حروف الفباى وزارتخانه به همین شیوه انجام مى‏گیرد، رئیس‌جمهور مى‏تواند با استفاده از وقت وزیران در پایان و به طور یکجا از آنان دفاع نماید. پس از آن رأى‏گیرى به عمل مى‏آید و شمارش و اعلام نتیجه آراء پس از رأى‏گیرى براى همه وزرا صورت

خواهد گرفت. سؤالات کتبى نمایندگان در طول مدتى که برنامه دولت مطرح است از طریق رئیس مجلس به رئیس‌جمهور یا وزیر مربوط داده خواهد شد.

در تبصره ۲ این ماده آمده است: چنانچه مجلس به یک یا چند وزیر رأى اعتماد نداد و یا وزارتخانه‌ای به هر دلیل وزیر نداشته باشد رئیس‌جمهور موظف است با رعایت اصل یکصد و سى و پنجم قانون اساسى حداکثر قبل از سه ماه فرد یا افراد دیگرى را براى أخذ رأى به مجلس معرفى نماید.

مجلس از امروز تا روز چهارشنبه در دوشیفت کاری صبح و عصر برنامه‌ها و صلاحیت وزرای پیشنهادی را مورد بحث و برررسی قرار خواهد داد.

روحانی ۱۳ مردادماه در مراسم تحلیف خود، وزرای پیشنهادی خود برای تصدی ۱۸ وزارتخانه معرفی کرد که به شرح ذیل است:

۱. وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات: محمود واعظی

۲. وزارت اطلاعات: سیدمحمود علوی

۳. وزارت اقتصاد: علی طیب‌نیا

۴. وزارت امور خارجه: محمدجواد ظریف

۵. وزارت آموزش و پرورش: محمد نجفی

۶. وزارت بهداشت: سیدحسن قاضی‌زاده‌هاشمی

۷. وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی: علی ربیعی

۸. وزارت جهاد کشاورزی: محمود حجتی

۹. وزارت دادگستری: مصطفی پورمحمدی

۱۰. وزارت دفاع: حسین دهقان

۱۱. وزارت راه و شهرسازی: عباس احمد آخوندی

۱۲. وزارت صنعت، معدن و تجارت: محمدرضا نعمت‌زاده

۱۳. وزارت علوم، تحقیقات و فناوری: جعفر میلی‌منفرد

۱۴. وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: علی جنتی

۱۵. وزارت کشور: عبدالرضا رحمانی‌فضلی

۱۶. وزارت نفت: بیژن نامدارزنگنه

۱۷. وزارت نیرو: حمید چیت‌چیان

۱۸. وزارت ورزش و جوانان: مسعود سلطانی‌فر

 

 

لینک کوتاه : https://www.mirmalas.com/?p=31926

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 2در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۲
  1. در روز اول که لرستان هیچ نقش مخالف یا موافقی نداشت ………..تا الآن« وجاخ کـــــــــــــــــــوری »لرستان پابرجاست

  2. و دینم راسه موشین.

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.