- پایگاه خبری، تحلیلی میرملاس - https://www.mirmalas.com -

قاتل ناخوانده!

221218242739911481982037893137143159123130 [1]

 

تورج آزادبخت / میرملاس نیوز:

 آنچه در این دستنوشته مى آید شرحی بسیار اجمالی در مورد یک ناهنجارى اجتماعى یا بهتر بگویم یک خطر جدى یا یک دشمن داخلى براى خانواده ها و جوانان مستعد این شهر است. دراین مقاله برآن بودم تا درابتدا تلنگرى به جوانان و خانواده ها زده باشم و سپس آرامش مسؤولین را برهم بزنم شاید فکرى به حال این مصیبت وارده بکنند. 
 امیل دورکیم  دراثر معروف خود به نام  خودکشی،   آن را پدیده ای اجتماعی به شمار آورده و چنین تعریف می کند :
“خودکشی عبارت است ازهرنوع مرگی که نتیجه مستقیم یا غیرمستقیم کردار منفی یا مثبت خود قربانی است که می بایست چنان نتیجه ای به بار آورد “.
هم چنین می توان به تعریف دشه اشاره کرد که می گوید : ” اقدامی معمولاً از روی آگاهی برای سر به نیست کردن خود به آن ترتیب که مرگ هدف یا وسیله باشد .” 
 
“قرص برنج”
محصولى تازه وارد و براى برخى نان آور و براى برخى مصیبت آور! 
عامل قتاله اى که هیچ جرم و ممنوعیتى  براى آن در هـیچ جاى قانون تعریف نشده است. خوارکیى که با کمترین قیمت “کمتر از قیمت یک شکلات ناقابل” در دسترس افراد با هر سنى و جنسى در هر جا و زمانى قرار میگیرد. 
 در ماه هاى اخیر هر روز آمار خودکشى بوسیله این قرص بسیار خطرناک و بسیار “راحت در دسترس” ! به آمار بیکارى و سرقت و..این شهرستان افزوده شده است که متاسفانه فقط کسانى به آن توجه میکنند، خانواده هاى متوفیان هستند، آن هم پس از فوت عزیزان خود! 
  ورود این قاتل ” خارجى” که خیلى زود در این دیار ” پسرخاله” شده است باعث خیلى تغییرات در پدیده ” خودکشى “شده است. برعکس گذشته آمار تعداد متوفیان مرد بیشتر از خانم ها شده است. زمان خودکشى بسیار کوتاه شده و احتمال بازگشت به زندگى  “فرد مرتکب ” به این اشتباه را تقریبا صفر کرده است.
این در حالى است که چند وقت گذشته بعنوان یک عامل قتل خانوادگى استفاده شده بود ولى هیچ واکنشى از سوى مسؤولین انجام نگرفت . شاید در گذشته  خودکشى براى جوانان خصوصا خانم ها در این شهرستان  بیشتر از طریق خود سوزى و یا به دارآویختن بود آن هم بخاطر عدم قبولى در دانشگاه یا ازدواج بود و در برخى موارد خودکشى ناموفق و یا خداوند به آنها حیات دوباره میداد ولى اکنون با کمترین هزینه و راحتترین و در دسترس ترین عامل قتاله، بخاطر موضوعاتى بسیار کم ارزش اقدام به این کار میکنند و تقریبا میتوان گفت ١٠٠٪ موفق میشوند و به زندگى خود خاتمه میدهند.  
 
معمولاً افرادی که اقدام به خودکشی می کنند دارای برخی خصوصیات رفتاری مشترک هستند.  اغلب در سطح اقتصادی پایین جامعه قرار دارند و یا این که دچار افسردگی هستند . وضعیت اقتصادى فعلى این شهرستان نیز  زمینه بسیار مساعدى را براى بروز این معضل اجتماعى فراهم ساخته است. 
فقر ، بیکارى ، عدم امکانات رفاهى ، نبود زمینه هاى شغلى ، افسردگی و …  از عواملى هستند که بخش مهمى از آن مربوط به بى تدبیر ، بى مدیریتى و باند بازى هایى ست که بحث در مورد آن بى اثر است و بخشى از آن مربوط به خانواده هاست . 
تداخل دو تفکر سنتى و مدرن ( شبه مدرن) در این شهرستان باعث یک ناهنجارى اجتماعى بزرگ شده است که  از یک سو خانواده ها توان وفق شدن با آن را ندارند و از سوى دیگر زمینه هاى رفع نیاز هاى جوانان در این شهر وجود ندارد. کدام کفه ى این ترازو سنگین تر است؟
به نظر بنده در زمان حال مهم این نیست که وزن کشى کنیم ،  مهم این است که عوامل قتاله جمع آورى شوند. هنوز کسى نمى داند چه کسى یا چه دستگاه هاى دولتى  موظف به جمع آورى این “نقل و نبات هاى کشنده ” هستند ولى به هر حال وجود چنین قرص هایى در بازار مصداق ” بنزین و کبریت” است. در یک طرف وجود زمینه هاى خودکشى در این شهر  و از سوى دیگر وجود این قاتل تازه وارد در بازار ! 
 
متاسفانه بخاطر برخى ممنوعیت ها و مسائل أمنیتی نمیتوان آمار دقیقى از این نوع خودکشى را اعلام کرد ولى بهر حال نگذاریم که کار به جایى هاى باریکتر بکشد و به این راحتى دست جوانانى که براى لحظه اى ناراحتى یا عصبانیت به زندگى خود خاتمه دهند. 
امیدواریم هر نهاد یا سازمانى که میتواند از فروش بسیار راحت این قرص ها در بازار این شهر ، جلوگیری کند به سرعت وارد عمل شود تا کمتر شاهد عزادار شدن خانواده ها یا بى سرپرست شدن کودکان باشیم.