تاریخ : جمعه, ۱۰ فروردین , ۱۴۰۳
7

بهترین خوراکی ها برای پیشگیری و درمان سرماخوردگی در آغاز پاییز.

  • کد خبر : 34185
  • 28 شهریور 1392 - 23:53

  میرملاس نیوز/ سرویس سلامت: سرماخوردگی یکی از رایج ترین بیماری های ویروسی است که با سرد شدن هوا شیوع بیشتری پیدا می کند. این بیماری خصوصا کودکان، خانم های بار دار و سالمندان را تهدید می کند که مهم ترین علت آن را می توان ضعف سیستم ایمنی بدن دانست. گرچه مراجعه به پزشک […]

320145

 

میرملاس نیوز/ سرویس سلامت: سرماخوردگی یکی از رایج ترین بیماری های ویروسی است که با سرد شدن هوا شیوع بیشتری پیدا می کند. این بیماری خصوصا کودکان، خانم های بار دار و سالمندان را تهدید می کند که مهم ترین علت آن را می توان ضعف سیستم ایمنی بدن دانست. گرچه مراجعه به پزشک و مصرف دارو می تواند روند بهبودی را تسریع کند اما در واقع این بیماری به کمک مراقبت های ساده در منزل به خوبی کنترل می شود. حتی رعایت برخی از این نکات می تواند تا حد زیادی تاثیر پیشگیرانه داشته باشد.

پیشگیری بهتر از درمان
معمولا زمانی که یکی از اعضای خانواده بیمار شود، بقیه نیز در امان نخواهند بود. این حالت نگرانی والدین را در پی دارد که خصوصا در رابطه با خردسالان تشدید می شود. زیاد نگران نشوید! روش های زیر را در پیش بگیرید تا احتمال بیماری به حداقل برسد.
۱. دست ها را مرتب بشویید.
در اکثر موارد سرماخوردگی، آنفولانزا و گریپ از طریق تماس مستقیم انتقال می یابد. به عنوان مثال دست های یک فرد بیمار به خاطر تماس با صورتش آکنده از ویروس هاست که همین ویروس ها به گوشی تلفن، صفحه کلید کامپیوتر، دستگیره در، ویترین مغازه ها و… انتقال می یابد و این در حالی است که آنها می توانند تا ساعت ها زنده بمانند. به همین علت توصیه ها می شود که دست ها را مکرر بشویید. اگر در جایی هستید که امکان شستشو ندارید، دست ها را محکم به مدت حداقل یک دقیقه به هم بمالید. در این صورت نیز ویروس ها از بین می روند.
۲. صورت را با دست ها لمس نکنید.
همان طور که گفتیم ویروس ها به سرعت انتقال پیدا می کنند. به همین جهت حتما برای تمیز کردن بینی از دستمال کاغذی استفاده کنید و آن را بلافاصله دور بیاندازید. این بهترین راه برای عدم انتقال و دورکردن ویروس هاست. ویروس های سرماخوردگی و آنفولانزا از طریق چشم ها، بینی و دهان به داخل بدن وارد می شوند. تماس با این اعضای صورت که غالبا در کودکان دیده می شود موجب انتقال ویروس ها به اطراف و تشدید بیماری می شود.
۳. مایعات زیادی بنوشید.
آب بدن را تمیز می کند! شاید این جمله عجیب به نظر برسد اما حقیقت دارد. نوشیدن زیاد مایعات( ۱.۵ لیتر در روز) موجب دفع شدن مواد سمی، باکتری ها و دیگر ویروس ها شده و آب مورد نیاز بدن را تامین می کند. همچنین در نظر داشته باشیم که به کمک آب عوامل بیماری زا رقیق تر شده که همین امر بهبود بیماری را تسریع می کند.
۴. بخور را فراموش نکنید!
تحقیقات هنوز این مسئله را صد در صد تایید نکرده است، اما با این حال به نظر می رسد که دو بار بخور در هفته امکان ابتلا به سرما خوردگی و آنفولانزا تا نصف کاهش می یابد.
بنا بر یک فرضیه دیگر نیز استنشاق بخار گرم با بیش از ۸۰ درجه سانتی گراد ویروس ها را می کشد. همچنین بهتر است هوای منزل، محل کار و خصوصا اتاقتان مرطوب باشد. اگر لازم است ظرف آبی را روی بخاری یا شوفاژ بگذارید.
۵. از منزل بیرون بروید.
شاید این موضوع در هوای سرد کمی عجیب به نظر برسد اما هوای آزاد می تواند مقاومت بدن نسبت به سرما را بهبود بخشد. خصوصا زمانی که بخاری ها در منزل روشن می شوند، بدن نسبت به سرما آسیب پذیرتر می شود.
۶. انجام تمرینات منظم ورزشی
حتما تمرینات ورزشی یا پیاده روی را در برنامه روزانه خود بگنجانید. در این صورت سیستم ایمنی بدن تقویت شده و بدن توان بیشتر و کارآمدتری برای مقابله با عوامل خارجی( ویروس ها و باکتری ها) دارد.
۷. میوه و سبزیجات بخورید.
خواص طبیعی میوه ها وسبزیجات تقریبا برای همه روشن شده است. در این باره می توان گفت که این خوراکی های خوشمزه حاوی ویتامین ها، کاروتن ها و… است که این مواد در تقویت سیستم دفاعی بدن را تقویت می بخشد.
۸. ماست را از قلم نیاندازید.
مطالعات نشان می دهد که خوردن ماست یک بار در روز احتمال ابتلا به سرماخوردگی و آنفولانزا را تا ۲۵% کاهش می دهد. به نظر می رسد که باکتری های موجود در ماست می توانند سیستم ایمنی بدن را تحریک کنند.
۹. سیگار نکشید یا آن را کمتر کنید.
سیگار کشیدن مژک های داخل بینی را از کار می اندازد. در این صورت عوامل بیماری زا و آلودگی های کمتری در دام می افتند و با ورود به بدن آن را ضعیف می کنند. محققان معتقدند که کشیدن هر یک نخ سیگار مژک ها را به مدت ۳۰ تا ۴۰ دقیقه از کار می اندازد.
۱۰. برنامه استراحت منظمی داشته باشید.
مطالعات نشان می دهند که استراحت کردن سیستم ایمنی بدن را در مواقع مورد نیاز در حالت آماده باش قرار می دهد. در واقع اینترلوکین، مولکول های سیستم ایمنی که با ویروس های سرماخوردگی و آنفولانزا مقابله می کنند، در جریان خون افزایش پیدا می کند. به این ترتیب ایمنی بدن تقویت می شود.
۱۱. برای سلامت کوچولوها…
نخستین و مهم ترین نکته در مورد کاهش احتمال سرماخوردگی کودکان، تغذیه با شیر مادر است. بنابر تحقیقاتی که صورت گرفته این گروه از بچه ها مقاومت بالاتری نسبت به بیماری ها دارند. دومین عامل نیز این است که فرزندتان را به محیط های شلوغ که افراد بیمار در آنجا حضور دارند نبرید. در صورت ابتلای یکی از اعضای خانواده ، ترجیحا اتاق او و کودک را تا زمان بهبودی جدا کنید. اگر مادر بیمار است باید موقع بغل کردن و انجام کارهای کودک حتما دست هایش را با آب و صابون بشوید. اگر به علت عفونت کودک نیاز به مصرف آنتی بیوتیک بود، حتما داروهای مکمل برای تامین آب مورد نیاز و تقویت سیستم ایمنی بدن را برای او در نظر بگیرید.

توصیه هایی برای درمان سریع تر سرماخوردگی
از آنجا که سرما خوردگی به طور طبیعی بعد از چند روز درمان می شود، لازم نیست با اولین سرفه یا شروع آب ریزش بینی به پزشک مراجعه کنید و با کوله باری قرص، کپسول، شربت و… سعی در درمان بیماری داشته باشید. رعایت چند نکته ساده می تواند بسیار مفید باشد:
– به مقدار زیاد؛ بیش از ۱ لیتر در روز مایعات بنوشید. بهتر است آب میوه ها، جوشانده و چای مصرف شود. به این ترتیب مایعات بدن رقیق تر شده و ویروس ها تا حد بیشتری دفع می شوند. همچنین مایعات گرم نیز بسیار مؤثر است.
– مصرف خوراکی های سرشار از ویتامین ث یا داروها و مکمل های غذایی حاوی این ویتامین و یا روی را حتما در برنامه روزانه خود بگنجانید.
– به حد کافی بخوابید زیرا استراحت کردن سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند.
– مجرای بینی را با سرم های مخصوص شستشو داده و مرطوب نگه دارید.
– بخار آب گرم استنشاق کنید. می توانید در آب کمی روغن مخصوص مثلا روغن آویشن نیز بریزید.
– گاه مجرای تنفسی به شدت خشک می شود که در این صورت توصیه می شود از پمادهای مرطوب کننده استفاده شود.

چه موقع باید به پزشک مراجعه کرد؟
به ندرت پیش می آید که برای درمان سرما خوردگی لازم باشد به پزشک مراجعه کرد. اما گاه با بروز علائم زیر این موضوع امری غیر قابل اجتناب است:
– سرما خوردگی بیش از چند روز طول بکشد.
– دچار درد گوش یا ریزش آب یا چرک از گوش شوید.
– درد شدید در صورت یا پیشانی احساس شود.
– تب بیشتر از ۳۹ درجه باشد.
– سرفه طولانی شود و بهبود نیابد.
– تنفس با صدای صفیری و سوت مانند همراه باشد.
– بیمار ناراحت و متاثر است و فعالیت های روزانه وی کاهش یافته است.
– علائم سرماخوردگی شبیه به گریپ باشد.

 

 

لینک کوتاه : https://www.mirmalas.com/?p=34185

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.