- پایگاه خبری، تحلیلی میرملاس - https://www.mirmalas.com -

مصاحبه اختصاصی میرملاس با مدیریت آموزش و پرورش شهرستان کوهدشت

243343242-376x300

 

به مناسبت آغاز سال تحصیلی جدید مصاحبه مشروحی با جناب آقای نریمانی رئیس اداره آموزش و پرورش کوهدشت داشته ایم . در این مصاحبه سعی برآن بوده تا به مسایل رفاهی فرهنگیان و کیفیت آموزش علم در مدارس کوهدشت پرداخته شود .

وضعیت آموزش و پرورش کوهدشت از زبان شما ؟

با عرض سلام خدمت مخاطبان سایت وزین میرملاس  ؛ آموزش و پرورش در سطح کشور دارای پتانسیل ها و ظرفیت های بسیار قوی می باشدکه مهمترین سرمایه آموزش و پرورش در تمام کشور نیروی انسانی آن است که خوشبختانه در شهرستان کوهدشت نیز نیروهای بسیار خوب ، پر توان ، خلاق و قانونمداری وجود دارد که در حال شناسایی آن ها هستیم و البته نقاط ضعفی هم وجود دارد که مقداری از آن به مشکلات مالی موجود بر می گردد و بخشهایی از آن هم متوجه مشکلات جغرافیایی منطقه و مسائل قومی موجود در شهرستان می باشد که انشاالله با همدلی و همکاری با فرهنگیان عزیز بتوانیم با مرتفع ساختن مشکلات جزئی آموزش و پرورش آن را به جایگاه واقعی آن برسانیم .

 

 نقش آموزش و پرورش را در پیشرفت جامعه چگونه ارزیابی می کنید؟

بی شک آموزش و پرورش یکی از عظیم ترین و مهم ترین نهادهای فرهنگی و تأثیرگذار کشور است و در سطح شهرستان نیز مهم ترین دستگاه فرهنگی ست. این نهاد را می توان پایه ی همه ی تحولات اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و سیاسی به شمار آورد.
اقداماتی که در راستای پیشبرد اهداف دستگاه تعلیم و تربیت شهرستان از ابتدای سال تحصیلی امسال انجام داده اید را بیان نمائید.
امسال با وجود محدودیت های اعتباری که داشتیم با همدلی و درک مشترک و احساس مسئولیت کلیه ی عوامل به ویژه مدیران محترم مدارس با عزم جدی و تلاش بی وقفه الحمدلله سازماندهی کلی در مقاطع را داشتیم و همچنین با سازماندهی و زیباسازی فضا، تجهیزات و صدور به موقع ابلاغ همکاران می توان گفت که هیچ آموزشگاهی را نمی توان یافت که تغییری هرچند اندک نکرده باشد.

از این پس چه برنامه ای دارید؟ نقش نظارت و ارزیابی در آموزش و پرورش را در پیشبرد برنامه ها چگونه می بینید؟
چندین مؤلفه در دستور کار آموزش و پرورش قرار دارد که چند مورد آن اجرایی شده یا در حال اجراست و إن شاء الله همه ی بدنه ی آموزش و پرورش باید فعال شود. اما امروزه بدون برنامه ریزی و نظارت آگاهانه دست یابی به اهداف آموزش و پرورش و موفق بودن امکان پذیر نیست. در این خصوص نظارت و راهنمایی آموزشی و ارزشیابی همواره در اجرای مؤثر و موفق برنامه های آموزشی نقشی اساسی داشته و دارد و در همه ی نظام های آموزشی به دلیل اهمیت مسأله و تأثیر مطلوب، جزو یکی از مهم ترین وظایف مدیران است. به همین منظور جهت نظارت بهتر و توجیه کلیه ی عوامل به عنوان مثال در ماه منتهی به مهر ماه امسال ۳۴ جلسه ی مختلف با تمامی لایه های آموزشی و پرورشی و اداری، معاونین آموزشی، معاونین اجرایی، خدمتگذاران، سرایداران برگزار شده است. در بحث نظارت بر مراکز آموزشی با وجود امکانات محدود هر ۲۰ روز یک بار تمامی مدارس مورد بازدید قرار می گیرند. در این راستا پنج کارگروه بر اساس شاخص های تخصصی تشکیل شده است که عبارت اند از: کارگروه پرورشی- کارگروه آموزشی- کارگروه اداری خدماتی- کارگروه فناوری،اجرایی و کارگروه سوادآموزی

مشورت در سبک مدیریتی شما چه جایگاهی دارد؟
مشورت موضوعی بسیار مهم و اثرگذار برای یک مدیر است. در همین راستا شورایی به نام “شورای توسعه و نظارت بر آموزش و پرورش” از بین نخبگان، صاحب نظران، مدیران و معاونین قبلی آموزش و پرورش و پیش کسوتان عزیز تشکیل شده که متشکل از ۳۲ نفر است و ماهانه جلسات آن برگزار می شود. دبیرخانه ی این شورا در شورای آموزش و پرورش می باشد.

چقدر به برنامه ریزی در کار خود اهمیت می دهید؟
تمامی کادر اداری و مدیران مدارس طی سه ماهه تابستان برنامه عملیاتی خود را تنظیم و تحویل مدیریت آموزش و پرورش کوهدشت داده اند.این برنامه شامل شرح وظایف و انتخاب چندین هدف کمی و کیفی متناسب با شرح وظایف هر واحد اداری و آموزشی می باشد و سپس راه های رسیدن به این اهداف مشخص شده که در نوع خود یکی از مهم ترین و مؤثرترین کارها در پیشبرد امورات است و موجب شده یک انضباط گروهی شکل بگیرد. بدون برنامه ریزی و هدف گذاری نمی توان به مقصد رسید و نباید در روزمرگی و امور ارجاعی متوقف شد.

در حوزه ی پرورشی چه اقداماتی داشته و چه برنامه ای دارید؟
با توجه دام های مختلفی که بر سر راه فرزندان ماست و جنگ نرم و هوشمندانه ای که بر اساس لذت طلبی و مادی گری با مدیریت قریب به ۸۰ مؤسسه جنگ نرم توسط غرب راه اندازی شده است، در راستای امور پرورشی و تربیتی امیدواریم که با برنامه ریزی های صورت گرفته امورات و همه ی فعالیت های سال تحصیلی جدید با همت همکاران پرورشی بر محور قرآن مجید به عنوان بزرگترین و مقدس ترین کتاب زندگی باشد. در مرحله ی بعد توجه به سیره ی معصومین (ع) به عنوان الگوهای عملی ما مسلمانان و طرح برگزاری نماز جماعت در همه ی مدارس که به عنوان طرح سه میم (مسجد،مدرسه و منزل) مطرح است و در نهایت حضور همکاران فرهنگی در ۱۰ مسجد سطح شهرستان به هنگام نماز مغرب و عشاء  مورد تأکید ماست. همچنین سازماندهی هیئت های مذهبی دانش آموزی، شناسایی مداحان، توجه جدی به حوزه ی تربیت بدنی و سلامت، حضور هر هفته ۳ آموزشگاه در نماز جمعه، برگزاری نماز جماعت هر سه شنبه در یک آموزشگاه به امامت جماعت امام جمعه ی محترم شهرستان، رگزاری جلسات تفسیر قرآن هر پنجشنبه با حضور امام جمعه ی محترم در محل اداره ی آموزش و پرورش، اجرای طرح نور در راستای حفظ کلام الله مجید، توسعه و ترویج گفتمان های دینی، فعال سازی کمیته های حجاب و عفاف و امر به معروف و نهی از منکر در مدارس و … بخشی از برنامه های ما در این حوزه خواهد بود.
با توجه به مشکلات آموزشی موجود در این زمینه چه اقداماتی می خواهید انجام دهید؟ اگر کاری انجام شده ذکر کنید.
در زمینه ی آموزش امسال با برنامه ریزی های انجام گرفته که به صورت مختصر توضیح خواهم داد سالی طلائی از جهت ارتقاء کیفیت آموزشی خواهیم داشت.مدارس شهر و روستا در ۵ قطب تقسیم بندی شده اند. مدارس خاص تیزهوشان، نمونه دولتی،شاهد، مدارس غیرانتفاعی ؛ مدارس دولتی شهری ، مدارس مستقل و همچنین مدارس روستایی و تابع مجتمع های آموزشی و پرورشی که هر قطب با مجموعه ی خودش وارد رقابت ارزیابی و ارزشیابی می شود. ان شاءالله در یک فضای سالم و رقابتی با همدلی فعالیت ها ادامه می یابد. امسال هم راهنمایان آموزشی و هم گروه های آموزشی در جایگاه اصلی خود یعنی مرجعیت علمی و شخصیتی همکاران آموزشی خواهیم داشت و کلاس های متفاوت کارگاهی نیز در نظر گرفته شده است.اعتقاد ما بر این است که حتی یک دقیقه تأخیر در انجام امور بخشیدنی نیست. البته این موضوع را از جایگاه یک همکار گفتیم و همه ی بدنه ی آموزش و پرورش بایستی فعال شود.

امسال اوضاع مالی و اعتباری آموزش و پرورش کوهدشت چگونه بود؟
اگر بخواهیم چند جمله ای را در حوزه ی مسائل مالی بیان کنیم بایستی گفت اعتبارات امسال اگرچه در قیاس با سنوات گذشته مشکلاتی داشت ولی با رایزنی هایی که انجام گرفت و دعوت چندین باره از مدیرکل محترم آموزش و پرورش استان و مسئولین محترم نوسازی مدارس استان برای بازدید از پروژه هایی که طی سالیان گذشته به طور کلی فراموش شده بودند و عمر بعضی از آن ها نزدیک به یک دهه است و از ردیف اعتبارات استان نیز حذف شده بودند، اعتباراتی جذب شد. از جمله سالن کوثر که بزرگترین سالن برگزاری جلسات شهرستان است و برای تجهیز آن ۱۵۸۰۰۰۰۰۰۰ ریال اعتبار جذب شده است. همچنین برای تکمیل پروژه ی ساخت زمین فوتبال مبلغ ۶۰۰۰۰۰۰۰۰ ریال تخصیص داده شده است. راه اندازی صندوق خیریه ی امام زمان “عج” اقدامی دیگر بوده است. در شهرستان کوهدشت حدود ۴۵۰۰ دانش آموز بی بضاعت و در عین حال مستعد وجود دارد که تحت حمایت هیچ نهادی نیستند و برای تهیه ملزومات اولیه ی تحصیل با مشکلات فراوان مواجهند. به سبب ارتباط مستقیم جامعه ی فرهنگی با این عزیزان، ایشان بیش از سایر اقشار جامعه دغدغه و نگرانی دانش آموزان را داشته و دارند و از این جهت در
تأمین سرمایه ی صندوق فوق نقش اصلی را داشته و ماهانه مبلغی از حقوق و مزایای دریافتی خود را به این امر خداپسندانه اختصاص داده اند.قابل ذکر است که کلیه ی فعالیت های این صندوق فارغ از مسائل سیاسی، حزبی و انتفاعی بوده و صرفأ در راه کمک به دانش آموزان نیازمند می باشد. امیدواریم بتوانیم با جلب کمک های سایر همکاران عزیز و همچنین اقشار سخاوتمند امکان ادامه ی تحصیل کودکانی را فراهم آوریم که همچون فرزندان خودمان علاقه مند به شادی، تحصیل و پیشرفت اند.
البته به دلیل محدودیتی که وجود دارد از بیان جزئیات عملکرد همکاران در این حوزه خودداری نموده و آن را به مصاحبه های بعدی موکول می کنم.

آقای نریمانی، در حال حاضر آموزش و پرورش کوهدشت با چه کمبودها، مشکلات و نواقصی مواجه است؟
اگر چه در این مجال، کارهای انجام گرفته بیان شد اما بدیهی ست که در این شهرستان ما با مشکلات عدیده ی سخت افزاری مواجهیم که رفع آن ها نیاز به توجه ویژه و همچنین اعتبارات ویژه ی کشوری و استانی دارد. از جمله تخریب و بازسازی بسیاری از فضاهای آموزشی و پرورشی.
احداث اردوگاه دانش آموزی به عنوان مرکزیت غرب استان لرستان از مطالبات ماست. بدون در نظر گرفتن شهرهای همجوار چگنی و پلدختر، اگر فقط جمعیت دانش آموزی شهرستان را در نظر بگیریم حدود ۳۵۰۰۰ نفر می باشد که دومین شهرستان استان از نظر جمعیت دانش آموزی می باشد. مضافاً هوای بسیار مناسب در فصل زمستان و نبود امکانات تفریحی و رفاهی بر ضرورت کار افزوده است.
از دیگر نیازهای شهرستان، احداث هنرستان کشاورزی ست. کوهدشت قطب کشاورزی استان است و ما جهت ارتقای سطح کشاورزی منطقه نیازمند نیروی کار نیمه ماهر هستیم.
همچنین ضرورت دارد دانشگاه فرهنگیان کوهدشت راه اندازی شود. از آن جهت که آمار دانشجویان کوهدشتی این دانشگاه بالاست و کوهدشت با مراکز استان و شهرستان الیگودرز فاصله ی نسبتاً زیادی دارد. از طرفی کوهدشت قبلاً دارای مرکز تربیت معلم بوده است.

 

در پایان چه سخنی با مخاطبان میرملاسی دارید؟
بایستی یادآور شوم که ارزیابی از کار آموزش و پرورش بایستی با در نظر گرفتن منابع و موانع از یک سو و امکانات و مقدورات از سوی دیگر و در ظرف زمانی خاص خود باشد. رسالت همه ی ما چه به عنوان اولیاء مدارس چه به عنوان اولیاء خانواده رسالتی خطیر و دو بعدی ست. چه از بعد علمی و چه از بعد فرهنگی. هیچ موقع از لحاظ توسعه یافتگی نباید قانع باشیم و خودمان را متوقف کنیم چراکه باب علم و فرهنگ هیچ حد و مرزی ندارد و همه باید در این ابعاد مشارکت جدی، مشفقانه، همراه با انتقاد سازنده که منجر به رشد و شکوفایی عرصه ی تعلیم و تربیت گردد داشته باشیم. اگر آموزش و پرورش را در رأس و به عنوان مسأله ی اول می شناسیم و برای آن جایگاه ویژه قائلیم، اظهارنظرها و نقدهایمان در بسیاری از موارد کارشناسانه و عالمانه باشد. بحث تعلیم و تربیت و فرهنگ مسأله ای غامض و پیچیده است. به همین دلیل نباید آموزش و پرورش را وارد مناقشات بی اساس کرد. از کاهی کوهی نسازیم و از کوهی کاهی. مرز بین نقد و تخریب را بدانیم و جایگاه خطیر آموزش و پرورش را بشناسیم. اگر هم سئوالی و نقدی داریم اولین جایی که بایستی در آن به پاسخ رسید و رفع ابهام کرد خود آموزش و پرورش است. اگر یکی از ادارات در انجام وظیفه ی خود موفق نباشد یک بخش از کشور زمین گذاشته می شود ولی با اختلال در آموزش و پرورش کار همه ی دستگاه ها معطل می ماند. عیب و نقص در آموزش و پرورش عیب و نقص در همه ی دستگاه هاست.
برای شما میرملاسی ها ، تمامی هم تباران و همکاران آرزوی موفقیت و بهروزی میکنم.