- پایگاه خبری، تحلیلی میرملاس - https://www.mirmalas.com -

رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق خرم‎آباد: کوهدشت با چاه‎های عمیق در وضعیت بسیار بحرانی قرار دارد

 

رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق خرم‎آباد از برداشت منفی ۲۰۰ میلیون مترمکعبی آب در استان خبر داد.

به گزارش میرملاس نیوز به نقل ازایسنا، مرتضی هادی‎پور در جلسه کمیسیون کشاورزی و صنایع وابسته در خصوص کم‎آبی و تغییر الگوی کشت، بیان کرد: متأسفانه ۵۰ درصد انرژی مورد نیاز مردم از محصولات و تولید کشاورزی وارداتی بوده و تأکید رئیس جمهور در چهارمین کنگره کشاورزی روی همین موضوع بود.

وی اضافه کرد: در تمام کشور بحران آب و کمبود بارش‎ها مشکل‎آفرین شده و ۶۰۰ دشت وضعیت بحرانی دارند که ۳۰۰ مورد از آنها غیرقابل استفاده است.

هادی‎پور ادامه داد: با اینکه استان ما در زاگرس میانی قرار دارد و بعد از شمال کشور جزء مناطق پرباران است و فعلاً به وضعیت بحرانی نرسیدیم اما کوهدشت با چاه‎های عمیقی که در آن زده شد در حال حاضر وضعیت بسیار بحرانی دارد.

رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق خرم‎آباد اظهار کرد: بحث تغییر الگوی کشت در تمام استان‎ها مورد بررسی قرار گرفته و باید به سمت کشت محصولاتی برویم که راندمان مصرف آب بالایی دارند و پرمحصول هستند.

وی تصریح کرد: باید از کشت محصولاتی که مصرف بالای آب دارند جلوگیری کرد به فرض مثال ۵ هزار هکتار از اراضی استان شالیزار بوده که ۹۵ میلیون مترمکعب آب مصرف می‎کنند.

هادی‎پور افزود: سطح زیرکشت محصولات آبی استان ۱۹۹ هزار و ۶۴۲ هکتار بوده که از این میزان ۲۵ هزار هکتار هنوز بارور نیستند اما آب مصرف می‎کنند.

رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق خرم‎آباد گفت: تولید استان یک میلیون  ۸۰۰ هزار تن انواع محصولات است که ۱.۹ میلیارد مترمکعب میزان آب مصرفی آن بوده، این در حالیست که آب در اختیار ما ۱.۷ میلیارد مترمکعب است و ۲۰۰ میلیون مترمکعب منفی برداشت می‎شود.

وی بیان کرد: برای تأمین این آب به چاه‎های عمیق، نیمه عمیق و تولیدی استان فشار وارد می‎شود، نتیجه این می‎شود که بالای ۷۰ درصد چاه‎های استان مجوز تعمیق گرفته‎اند یا حفر چاه جدید داشته‎ایم.

هادی‎پور خاطرنشان کرد: در جهت حفظ آب و خاک حفاظت از منابع طبیعی تجدید نشوند، اخراج کردن دام مازاد از منابع طبیعی و تعادل دام و مرتع، جلوگیری از حفر چاه‎های غیرمجاز، نصب کنتور هوشمند بر روی چاه‎ها، اجرای سیستم‎های آبیاری مدرن، تغییر الگوی کشت و جلوگیری از کشت‎های با مصرف آب بالا از راهبردهای پیشنهادی است.

رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق خرم‎آباد یادآور شد: برای حفاظت از آب کشاورزان، جهاد کشاورزی و امور آب منطقه‎ای باید با هم هماهنگ شوند و کمیته‎ای از این ۳ شاخه صورت بگیرد تا مرتب روی محصولات کشاورزی دیگر مطالعه کنند.

وی با بیان اینکه باید اراضی را یکپارچه‎سازی کرد، گفت: در هر کاری برنامه‎ریزی لازم است و باید راه‎های علمی و فنی را ارائه داد.