تاریخ : چهارشنبه, ۵ اردیبهشت , ۱۴۰۳
3

۱۲۰ اثر باستانی استان لرستان با آبگیری سد سیمره، به زیر آب می رود

  • کد خبر : 39830
  • 23 آذر 1392 - 14:11

  کارشناس ارشد باستان شناسی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری لرستان گفت: با آبگیری سد سیمره در استان ایلام ، ۱۲۰ اثر تاریخی و باستانی در استان لرستان زیر آب می رود. به گزارش میرملاس به نقل از ایرنا ؛ ˈعطا حسن پورˈ افزود: آبگیری سد سیمره به عنوان یکی از مهمترین فاجعه های […]

 

کارشناس ارشد باستان شناسی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری لرستان گفت: با آبگیری سد سیمره در استان ایلام ، ۱۲۰ اثر تاریخی و باستانی در استان لرستان زیر آب می رود.

به گزارش میرملاس به نقل از ایرنا ؛ ˈعطا حسن پورˈ افزود: آبگیری سد سیمره به عنوان یکی از مهمترین فاجعه های قرن اخیر به شمار می رود.

وی با اشاره به اینکه عقب نشینی آب این سد موجب بروز این مشکل در استان لرستان شده است، اظهار داشت: آثار تاریخی و باستانی شناسایی شده در محوطه سد سیمره مربوط به دوره های تاریخی، پیش از تاریخ تا دوره اسلامی است.

وی برخی از این آثار را شامل شهر تاریخی ساسانی برز قباله، تپه های باستانی پیش از تاریخ مربوط به دوره نوسنگی به نام چیاسبز، قلعه سیرم شاه، پیروز علی عنوان کرد و گفت: با توجه به خشکسالی و برخی مشکلات اکنون میزان آب این سد تا حدودی کاهش داشته و برخی از آثار به بیرون از آب آمده که نیاز به انجام کاوش در این منطقه است.

حسن پور افزود: در این زمینه با وزارت نیرو برای کاهش مشکلات موجود و جهت انجام کاوش های باستان شناسی رایزنی هایی صورت گرفت که باید ۲۰ محوطه در این منطقه کاوش شود که تنها هفت میلیارد ریال اعتباربه میراث فرهنگی لرستان تخصیص داده شد که رقم بسیار پایینی است.

وی با بیان اینکه باید پیش از آبگیری دوباره کاوش های باستانی روی این آثار صورت گیرد، اظهار داشت: از سال ۹۰ تاکنون آثار تاریخی و باستانی از قدیمی ترین زمان تاریخی تا دوره پیش از اسلام به دلیل ساخت این سد زیر آب رفته است که نیاز به کاوش های باستان شناسی دارد.

لینک کوتاه : https://www.mirmalas.com/?p=39830

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 2در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۲
  1. با سلام
    اگر این آثار تاریخی در استان اصفهان بودند دچار چنین بلایی نمی شدند!!!!!قابل توجه مسئولین بی تفاوت استان که حتی جرات مطرح کردن آنها را ندارند.اگه می تونید آنها را به عنوان آثار استان اصفهان که در لرستان برجا مانده اند مطرح کنید شاید راه نجاتی برای این آثار پیدا شود.

  2. حالا اگر سد برای استان خودمان بود یه جوری باهاش کنار میومدیم،اگر بحث سر یه اثر تاریخی بود یه جوری باهاش کنار میومدیم،مال آباد کل تاریخ ایمه وُون داوه وارا چییییییییییییییییییی…

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.