- پایگاه خبری، تحلیلی میرملاس - https://www.mirmalas.com -

وزیر نیرو : مردم خوزستان نگران نباشند / انتقال آب از سرشاخه های کارون به سایر استان‌ها فقط برای تامین آب شرب !

13921016151040471862503

 

وزیر نیرو گفت: برداشت آب از سرشاخه‌های کارون به سایر استان‌ها و مناطق کشور صرفا برای تامین آب شرب است.

احمد چیت چیان در جریان سفر هیئت دولت به استان خوزستان در گفت‌وگوی اختصاصی با خبرنگار تسنیم در اهواز، اظهار کرد: انتقال آب از سرشاخه های کارون به سایر استان‌ها و مناطق کشور صرفا برای تامین آب شرب است، و مردم استان در این رابطه به منظور انتقال حجم مقدار بالای آب نگران نباشند.

وی افزود: این موضوع حتی در سخنان رئیس جمهور در اجتماع مردم اهواز نیز مطرح شد.

چیت چیان همچنین با اشاره به اجرای طرح آبرسانی غدیر در استان خوزستان عنوان کرد: برای اجرای این طرح تاکنون ۷۰۰میلیارد تومان هزینه شده است که برای تکمیل نهایی آن ۳۰۰ میلیارد تومان دیگر نیاز هست.

وزیر نیرو عنوان کرد: این طرح در صورت نهایی و تکمیل شدن، تعداد قابل توجهی از شهرهای استان خوزستان و یک هزار و۳۰۰ روستا را دارای آب شرب با کیفیت می کند.

چیت چیان افزود: با اجرای این طرح، آبی که در سد کرخه جریان پیدا می کند به شهرهای آبادان و خرمشهر، اهواز، شادگان و پنج شهر در دشت آزادگان منتقل و در مرحله بعدی آب سد دز به این شهرها منتقل و یکی از با کیفیت ترین آب ها در اختیار مردم خوزستان قرار می گیرد.

رییس جمهور نیز در سفرخود به استان خوزستان در این زمینه گفت :

برداشت غیرصیانتی و غیرکارشناسانه از سرشاخه های رودخانه کارون باعث میرایی کارون عظیم شده است و خوشبختانه اولین مقام اجرایی کشور با صراحت این وعده را داد که بهره برداری از سرشاخه ها برای استان های مرکزی صرفا باید به منظور مصارف آشامیدنی برنامه ریزی و اجرا شود. آقای روحانی درباره به بهره وری رساندن سه تا پنج هزارهکتار زمین در دشت خوزستان اشاره کرد که نیاز به برنامه ریزی، احداث کانال های پایین دستی سد کرخه و سایر سدها برای کشت و به بهره برداری رساندن آنهاست.

دکتر روحانی اظهار داشت : این نکته توسط مقام معظم رهبری به عنوان ایده مطرح شد و دولت ها تلاش هایی پیرامون آن صورت دادند اما مساله اساسی، پیوستگی میان بهره برداری صیانتی از سرشاخه ها و سیراب کردن دشت کارون است. هنگامی که کشاورزی خوزستان به شیوه ای کاملا طبیعی و با بازده کشت، دو یا سه نوبت در سال می تواند از منظر ملی، فواید بسیاری برای کشور به دنبال داشته باشد چرا باید آب آن با هزینه های هنگفت برای استان های مرکزی برای استفاده صنعتی یا کشاورزی انتقال داده شود.