- پایگاه خبری، تحلیلی میرملاس - https://www.mirmalas.com -

نماینده الیگودرز : احتمال توقف طرح سد معشوره بسیار اندک است/ آب سد کرخه از سیمره تأمین می شود

tavakoli [1]

به گزارش میرملاس به نقل از ایرنا ؛ ناظر مجلس شورای اسلامی در شورای عالی آب گفت: سد معشوره از نظر مقررات قانونی هیچگونه کمبودی نداشته و علاوه بر تخصیص آب مجوز کمیسیون ماده ۲۱۵ را اخذ کرده است.

محمدتقی توکلی افزود: بر اساس ماده ۲۱۵ کمیسیون برنامه پنجم نیز این سد از نظر فنی، اقتصادی و زیست محیطی تایید شده است.

وی با اشاره به مجوز تخصیص ۲۷۳ میلیون متر مکعب آب در سال شامل ۲۵۰ میلیون متر مکعب آب کشاورزی، ۱۷ میلیون متر مکعب آب شرب و شش میلیون متر مکعب آب صنعتی اظهار داشت: مجوز ترک تشریفات این طرح نیز صادر شده است.

وی تصریح کرد: بر این مبنا، قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا با ۹۰ درصد فاینانس داخلی و ۱۰ درصد منابع عمومی این طرح را اجرایی می کند.

وی گفت: وزارت نیرو نسبت به بررسی برخی طرح ها اقدام کرده که در این راستا با توجه به سخنانی در خصوص کاهش آورد رودخانه کرخه، بررسی مجدد طرح سد معشوره در دستور کار قرار گرفت.

وی ادامه داد: تاکنون در هیچ جلسه ای و حتی در شورای عالی آب عدم توجیه طرح سد معشوره تصویب نشده و این مساله تنها در شورای عالی آب طرح موضوع شده ، اما مطرح نشده است.

وی احتمال توقف طرح سد معشوره را بسیار اندک دانست و گفت: با توجه به اسناد قانونی طرح و نیاز اجتماعی و اقتصادی مردم منطقه، دولت موظف است با کمک به مردم و کشاورزان، از این طرح حمایت کند.

نماینده مردم ازنا و الیگودرز در مجلس شورای اسلامی با توجه به برخی سخنان در خصوص سد کرخه و تلاش برخی نمایندگان استانها برای تعطیلی سد معشوره تصریح کرد: سد معشوره بر روی رودخانه کشکان واقع شده و این در حالی است که آب سد کرخه از سیمره تامین می شود.

توکلی همچنین در خصوص جایگزینی ایستگاه پمپاژ سرطرهان کوهدشت با سد معشوره گفت: این ایستگاه پمپاژ به هیچ عنوان پاسخگو نبوده و برخلاف بهره برداری ارزان از آب سد برای کشاورزان، بهره برداری از آب ایستگاه پمپاژ برای کشاورزان هزینه بر خواهد بود.

وی ادامه داد: این ایستگاه پمپاژ تنها تامین کننده آب بخشی از منطقه طرهان بوده در حالی که سد معشوره پاسخگوی نیاز آبی کوهدشت، سرطرهان و رومشکان است.

به هر حال انتظار می رود با توجه به شدت خشکسالی های اخیر لرستان به ویژه دشت کوهدشت، برداشت های بی رویه آب منابع زیرزمینی و کاهش سطح این آبها به بیش از۵۰ متر، برخی سنگ اندازی ها در مسیر احداث سد معشوره کوهدشت برطرف شود.

این در حالی است که به گفته کارشناسان، خروج آتش از اراضی کوهدشت به دلیل کاهش شدید سطح آبهای زیر زمین و خروج گازهای زیر زمینی در این منطقه است که این امر به خودی خود بیانگر وخامت اوضاع و نیاز شدید کشاورزان به آبی شدن زمین ها می باشد.