- پایگاه خبری، تحلیلی میرملاس - https://www.mirmalas.com -

نمایشگاه آثار و پرفورمنس / حجت امانی در پاکستان

 

نمایشگاه آثار و پرفورمنس حجت امانی در پاکستان

حجت امانی نمایشگاهی از آثارش را در کراچی به نمایش گذاشت ومورد توجه هنرمندان و علاقمندان  در پاکستان قرار گرفت  در بین این نمایشگاه با همکاری هنرمندان پاکستانی پرفورمنسی را با عنوان پر کنان (Parkanan) ملهم از آثار مولانا به اجرا در آورد که بیش از همه  مورد توجه بسیاری از بازدید کنندگان و منتقدان قرار گرفت  و در روزنامه های پاکستان منعکس گردید… در بخشی از یادداشت این هنرمند درباره این اجرا آمده است:

گفت که با بال و پری من پر و بالت ندهم  |  در هوس بال و پرش بی‌پر و پرکنده شدم

“خرقه دری” اصطلاحی رایج نزد صوفیان بوده  و در ادبیات پارسی اینگونه بیان شده است. چون صوفیان به سماع بر میخاستند شوری عظیم در ایشان پدید میآمد تا بدان حد که جامه خویش بی اختیار از سر شوریدگی و وجد و حال پاره میکردند و به معنی آن روزگار، خرقه بر تن میدریدند و آن را به سوی نوازندگان و قوالان و یا جمع حاضر در مجلس سماع میانداختند.
حالی که در آن حال صوفی مجذوب را دست میدهد در واقع خلسه ای است خالصانه و نشاط ناک که اخبار از چگونگی آن برای بی خبران از عالم خاک ناممکن است (( ان را که خبر شد خبری باز نیامد)) ربودگی در جهان فراموشی و رها شدگی از خویشتن خویش , آن سان که نه خرقه بلکه همه چیز را رها میکردند و خود نیز رها میشدند.
حجت امانی در ادامه افزود :دریافت من از اشعار رومی این است که پرواز کردن مستلزم داشتن پر و بال نیست، رها سازی و پرواز از درون صورت میگیرد باید خرقه های متعددی که چون حجاب مانع از پرواز انسان شده است پاره کرد؛ باید پرهایی که داریم را بکنیم و دور بریزیم  تا بتوانیم پرواز کنیم .

امانی، همچنین  با حضور در دانشگاه هنر این شهر به  چندین سخنرانی  درباره تاریخ هنر خوشنویسی  ایران از گذشته تا امروز و همچنین درباره گرایشات هنر جدید در ایران به بحث میان دانشجویان با همراه پرسش و پاسخ  صورت گرفت ودر دانشکده هنرهای اسلامی به  اجرای چندین کارگاه عملی هنری نیز پرداخت. در پایان این نمایشگاه پنل نقد و بررسی  به مدریت “خانم فرخ” منتقد پاکستانی پرداخته شد و درباره اهمیت  توجه به فرهنگ بومی و سمبلهای شخصی و فرهنگی  را بین هنرمندان و منتقدین به نقد گذاشت.

 او همچنین گفت آثار به نمایش گذاشته نشان خواهد داد که هنری بر آمده از بطن مردم و آمیخته با سنت‌های مردمی چگونه تاثیرگذار خواهد بود و هنری که از بستر فرهنگیش جدا شود ماندگار نخواهند ماند.  حجت امانی در ادامه گفت: در این نمایشگاه نگرانی‌های همسان‌سازی فرهنگی که امروزه در بین هنر معاصر به چشم می‌خورد پاسخ داده شده است و دیدار با هنرمندان و اساتید هنری پاکستانی   وبازدید از موزه های هنری از بهترین دستاورد های این سفر بود

005-

006-

004-

002-

003-

001-