- پایگاه خبری، تحلیلی میرملاس - https://www.mirmalas.com -

مزارع ذرت مایه حیات بحرانی ترین دشت لرستان را سرکشید / تشنگی ۵ هزار نفر در ۱۰۰ متری شهر

2 (14)

 

در حالی دست سفره‌های زیرزمینی بحرانی ترین دشت لرستان هر روز خالی تر می‌شود که مزارع ذرت به عنوان کشت آب دوست همان ته مانده مایه حیات این دشت را نیز سرکشید تا علاوه بر ده‌ها روستای کوهدشت، ساکنان شهرک امام خمینی در ۱۰۰ متری شهر کوهدشت نیز به معضل تشنگی گرفتار شوند.

به گزارش  میرملاس به نقل مهر، چندین سال خشکسالی پی درپی و پایین رفتن سطح سفره‌های آب زیرزمینی درکوهدشت باعث شده تا بیشتر روستاها و گاه شهر کوهدشت با مشکل آب آشامیدنی مواجه شوند به گونه ای که آبرسانی به تعدادی از این روستاها به وسیله تانکر انجام می‌گیرد.

هرچند با حفر تعدادی چاه در برخی مناطق روستایی کوهدشت مشکل تهیه آب آشامیدنی تعداد کمی از روستاهای این شهرستان برطرف شده اما مردم بیشتر روستاهای کوهدشت هنوز با این مشکل جدی دست به گریبان هستند.

شهرک امام خمینی کوهدشت هم که ابتدای آن بیشتر از حدود ۱۰۰متر با این شهر فاصله ندارد جزء حوزه روستایی آن به حساب آمده و آن را شهرک روستایی می‌خوانند تا آب آشامیدنی اش از چاهی بیرون از کوهدشت تامین شود. چاهی که علاوه بر این شهرک باید آب آشامیدنی روستاهای دیگری را تامین کند.

آن چه بر روی کاهش جدی سطح آب چاه‌های روستایی کوهدشت تاثیر زیادی گذاشته است کاشت محصولات آبدوست از جمله ذرت در سطح وسیعی از پهنه دشت کوهدشت است که باید ۱۲ساعت در روز آب‌های زیرزمینی این مزارع را آبیاری کنند.

این در حالیست که با برداشتهای بی رویه صورت گرفته و تشدید خشکسالیها طی یک دهه گذشته دشت کوهدشت با افت جدی سطح آبهای زیرزمینی یکی از بحرانی ترین دشتهای کشور و دارای بیشترین میزان فرونشست در استان لرستان و حتی کشور است.

یک صاحب خبازی در شهرک روستایی امام خمینی کوهدشت به خبرنگار مهر می‌گوید: برای تامین آب تشتک و درست کردن خمیر مجبوریم از کوهدشت و از خانه ی اقوام آب بیاوریم.

یکی دیگر از مغازه داران می‌گوید: ماه رمضان است و هوا بسیار گرم و نمی‌توانیم با وجود تشنگی بیش از حد، هوای داغ کولرهای بدون آب را تحمل کنیم. وی ادامه می‌دهد: آبی که با گاری از کوهدشت می‌آوریم جوابگوی تمام روز نیست و نمی‌توانیم زیرآفتاب داغ تابستان، چندین بار برای آوردن آب به کوهدشت برویم.

جوانی که با آفتابه در حال آب پاشی و خنک کردن مقابل مغازه ی خود است می‌گوید: در طول شبانه روز تنها چهار ساعت می‌توانیم از آب لوله‌ها استفاده کنیم که آن هم ساعت ۲ نیمه شب به بعد است و در طول روز با دهان خشک شیرهای آب روبه روهستیم.

یک زن خانه دار مدعی است با آب اندکی که نیمه شب ذخیره می‌کند نمی‌داند رخت‌ها را بشوید یا برای مصارف دیگر از جمله آشامیدنی استفاده کند!

مدیرآب و فاضلاب روستایی کوهدشت در گفت‌وگو با مهر در این رابطه با بیان این که برای رفع مشکل آب شرب این شهرک با مراجع استانی و شهرستانی مکاتباتی داشته است، می‌گوید: چاهی که آب شرب شهرک امام خمینی را تامین می‌کند متاسفانه هم ریزش داشته و هم سطح آب آن پایین رفته است.

کامران یوسفوند ادامه می‌دهد: این چاه علاوه بر شهرک امام آب چند روستای آزادبخت را هم تامین می‌کند و جوابگوی جمعیت پنج هزار نفری این شهرک و۸۰۰ خانوار آن نیست.

یوسفوند بیان می‌کند: ساخت و سازها در شهرک به سرعت انجام گرفته و باعث توسعه سریع آن شده که رفع مشکل آب شرب آن یک چاه مستقل را می‌طلبد.

مدیر آب و فاضلاب روستایی کوهدشت یادآور می‌شود: چندین شهرک در استان وجود دارند که قرار است به حوزه آب شهری وصل شوند که مقرر شده شهرک امام خمینی کوهدشت هم جزء این طرح قرار گیرد تا بتواند به شبکه آب کوهدشت ملحق شود.

وی می‌افزاید: ما مکاتباتی در این رابطه انجام 
داده ایم و نیاز است فرمانداری کوهدشت نیز مکاتباتی با مدیرعامل آبفای استان انجام دهد تا با ملحق شدن آب شهرک امام به شبکه کوهدشت مشکل آب شرب آن به صورت پایدار برطرف شود. به هر روی ۸۰۰ خانوار شهرک امام خمینی(ره) کوهدشت ماه رمضان و تابستان داغ را در تشنگی به سرمی‌برند و انتظار می‌رود آستین تدبیر مسئولان امر در استان برای رفع این مشکل هرچه سریعتر بالا برود.

 گزارش : حشمت اله آزادبخت