- پایگاه خبری، تحلیلی میرملاس - https://www.mirmalas.com -

ملکشاهی راد : کاندیداهایی که تخریب می کنند ، از مردم سیلی می خورند

[1]

ملکشاهی راد : کاندیداهایی که تخریب می کنند ، از مردم سیلی می خورند  

فضای انتخابات مجلس شورای اسلامی در لرستان و خصوصاً در خرم آباد در روزهای اخیر رونق خوبی به خود گرفته است . بطوریکه نشستها و جلسات تبلیغاتی کاندیداها در گوشه و کنار شهرها و روستا بسیار مشهود است. اما آنچه این روزها بیشتر توجه را به خود جلب می کند بازار شایعات و تخریبهایی است که برخی کاندیداها بر علیه همدیگر انجام می دهند و طرفداران آنها نیز به آن دامن زده و آنرا اشاعه می دهند. در این رابطه گفتگویی را با محمدرضا ملکشاهی راد ،نماینده مردم خرم آباد و چگنی در مجلس شورای اسلامی داشته ایم که در ادامه می خوانید:

تبلور  اندیشه : همانطور که می دانید این روزها تبلیغات کاندیداهای انتخابات به اوج خود رسیده است و در این میان بسیار دیده شده است که برخی از آنها در سخنرانی هایشان در جمع طرفداران خود اقدام به تخریب سایر کاندیداها می کنند ، چقدر این رفتار را مطابق با قانون ارزیابی می کنید؟

ملکشاهی راد :آنچه مسلم است جامعه ما یک جامعه مسلمان و انقلابی است و ما در نظامی زندگی می کنیم که یک نظام مردم سالاری دینی است و ارکان آن خصوصاً مجلس و ریاست جمهوری با رای مستقیم مردم انتخاب می شوند و مردم هم برای تعیین سرنوشت خودشان اهمیت بسیار زیادی قائلند. مسلماً آنچه که تاکید ما و کسانی که دوستار نظام و مردمند، تاکید بر مشارکت بالای مردم در انتخابات است و همه باید شرایطی را فراهم کنیم که مشارکت مردم در انتخابات افزایش پیدا کند. بدلیل اینکه دشمنان خارجی ما مترصد این موضوعند که با هر ابزاری و به هر امکانی بخصوص از طریق رسانه هایشان نگذارند که مشارکت مردم افزایش پیدا کند. هر چند مردم ما در انتخابات های گذشته همیشه با این موضوع مواجه شده اند و هر زمانی که دخالت بیگانگان را بیشتر احساس کرده اند حضور خودشان را پر رنگ تر و مشارکت را افزایش داده اند . در نتیجه یکی ازوظایف ما اینست که بتوانیم با شور انقلابی و درک و فهم اسلامی زمینه مشارکت مردم را نسبت به گذشته انجام دهیم.

 همه کسانی که احساس وظیفه کردند و می خواهند کاندیدا شوند باید در کنار این موضوع یک وظیفه را برای خودشان قائل شوند و اینکه مردم را به شرکت در انتخابات ترغیب کنند متاسفانه در جامعه ما بخصوص در شهر خرم آباد از گذشته تا بحال بعضی از کاندیداها پروژه نامیمون تخریب دیگران را در دستور کار قرار می دهند و این رفتار آنها می تواند یکی از مسائلی باشد که بر روی مشارکت مردم تاثیر گذار و موجب نگرانی و سلب اعتماد آنها شود.

وقتی کاندیداها همدیگر را تخریب می کنند ضمن اینکه به شعور و درک و فهم مردم اهانت می کنند و ضمن اینکه فضا را برای انتخابات مناسب مردم نامناسب می کنند؛ موجب بی اعتمادی مردم به همان کاندیدایی خواهند شد که دیگران را تخریب می کند . اینکه بعضی از کاندیداها با این روحیه وارد میدان انتخابات می شوند که به هر طریقی باید به مجلس بروند و طرفداران خودشان را وادار کنند در جامعه راه بیفتند و گروه هایی تشکیل بدهند و آن گروهها فقط تخریب دیگران را در بین جامعه انجام دهند این کار بسیار غلطی است.

از اول انقلاب تاکنون کاندیداهایی که تخریب می کنند معمولاً از مردم تو دهنی می خورند و کسانی که اخلاق انتخاباتی را در جامعه رعایت نمی کنند و دیگران را تخریب می کنند از نظر من کسانی هستند که در درجه اول رسالت نمایندگی را خوب درک نکرده اند و در درجه دوم بدنبال این نیستند که به مجلس راه پیدا کنند که در جهت مصالح نظام و منافع مردم قدم بردارند.

تبلور اندیشه: به نظر شما مردم حرف کاندیداهایی که در سخنرانی هایشان مدام بر علیه سایر کاندیداها صحبت می کنند را قبول می کنند و تا چه اندازه تخریبها در تغییر نظر و دیدگاه مردم موثر است؟

ملکشاهی راد : در اینجا باید بگویم که مبنا غلط است. اگر به آموزه های دینی مراجعه کنیم کجا دستور داده شده که تخریب کنید. رابطه سیاسی باید رابطه ای با عقل و آموزه های دینی داشته باشد. وقتی شهید مدرس اعلام می کند سیاست ما عین دیانت ماست و کاندیداهای نمایندگی مجلس می خواهند به جایگاهی دست یابند که جایگاه مرحوم مدرس است نباید رفتارشان غیر دینی باشد . وقتی تخریب ،تهمت و افترا مورد تقییح دین است باید گفت افرادی که مرتکب این کارها می شوند سیاستشان از دیانتشان جداست.

 اگر دعوای افراد بخاطر منافع خودشان است و می خواهند دیگران را از صحنه خارج کنند بدانند هر اقدامی که می کنند مردم می فهمند. .و اینکه از هر روشی برای ماندن استفاده می کنند غلط است. و متاسفانه این روزها ما می بینیم که بعضی نمایندگان همدیگر را تخریب می کنند و آنها باید متوجه باشند که دامن زدن به این تخریبها جز اینکه برای خودشان ضرر بهمراه دارد ؛منافعی در بر نخواهد داشت و یقیناً از مردم سیلی خواهند خورد.

 تبلور اندیشه : به نظر شما اگر کاندیداها بجای تخریب همدیگر به ارائه برنامه ها و توانمندی های خود بپردازند در بین عامه مردم مقبول تر نخواهند بود؟

 ملکشاهی راد : افرادی که همواره بدنبال تخریب و تهمت  زدن به دیگر رقبای خود هستند و بجای اینکه برنامه های خود را بیان کنند همواره کارهای دیگران را نقد می کنند به آنها می گویم که مردم را نمی شناسید.چون کسانی که در شهر خرم آباد  و چگنی کاندیداهستند گذشته ای و عملکردی را در بین مردم دارند و باید بدانند که نه می توانند خودشان را تحمیل کنند و نه می توانند دیگران را از مردم بگیرند . گذشته همه افراد مشخص است؛ اگر خدمتی کرده اند مردم همیشه آنرا به یاد خواهند داشت. اگر کاندیداها می خواهند که کمکی به مردم در انتخابشان داشته باشند تلاش کنند که فضای جامعه آمادگی پذیرش مطالب آنها را داشته باشد و در درجه دوم به ارائه برنامه های خودشان بپردازند . کاندیداها باید سعی کنند همدلی و همراهی را بیشتر در جامعه تحکیم و تقویت ببخشند تا مردم هم در چنین شرایطی دیدگاه های مختلف را در کنار هم قرار دهند و خود افرادی را که تشخیص می دهند می توانند در مجلس مفید باشند را برای جامعه در حوزه ی قانونگذاری و نظارت انتخاب کنند که مطلوبترین شرایط اینست.

تبلور اندیشه : همانطور که می دانید بازار شایعات و تهمتها این روزها از طرف برخی هواداران برخی کاندیداها دیده می شود، چه صحبتی با این طرفداران دارید؟

ملکشاهی راد : کسی که کاندیدا میشود باید ممتازتر از سایرین باشد و قطعاً این احساس را داشته که نسبت به دیگران نخبه تر است و آمادگی بیشتری دارد.

 ولی اگر ما توصیه کنیم به طرفداران و مردم که نگذارید که چنین رفتاری داشته باشند همه چیز زیر سوال می رود.اینچنین رفتارهایی واقعیت دارد و متاسفیم که امروز به جوان ۱۵ ساله بگویم توصیه کن به کسی که وارد شده رفتار مناسبی را انجام دهد ،توصیه درستی است که از کاندیداهایی که این روحیه را دارند تبعیت نکنند و حتی از آنها رو گردان شوند. اگر وقتی فردی در حال تبلیغ و تخریب دیگران است این احساس را داشته باشد که مردم واکنش نشان داده و پذیرای آن نیستند دیگر شاهد اینگونه بی نظمی ها و خلاف قانون عمل کردنها نیستیم.

 تبلور اندیشه: درخواست تان از دستگاه های نظارتی چیست؟

ملکشاهی راد: به نظر من یکی از معیارهای تایید صلاحیت باید این باشد که آیا یک کاندیدا می تواند رفتارهای انتخاباتی خوبی داشته باشد یا خیر؟

دستگاههای نظارتی باید به کاندیداهای خاطی هشدار دهند و نگذارند این رفتارها از کاندیداها سر بزند. قابل توجه است که برخی کاندیداها بدنبال متشنج کردن جامعه و افکار عمومی هستند.بعضی ها یاد گرفته اند افکار عمومی را متشنج کنند تا بتوانند در آن فضا رای جمع کنند. بعضیها خودزنی می کنند و از شگردهای انتخاباتی استفاده کرده و مظلوم نمایی می کنند و افرادی را مامور کرده که به آنها فحش و سنگ پراکنی داشته باشند که رفتار دور از شانی است.