- پایگاه خبری، تحلیلی میرملاس - https://www.mirmalas.com -

دکتر عباسی فرد و بررسی وضعیت دانشگاه های غیر دولتی

3b7bb8c7-488b-4e01-8feb-2601a68f5917

 

به گزارش میرملاس نیوز ؛  حجت الاسلام و المسلمین دکتر محمد رضا عباسی فرد متولد ۱۳۲۸ در کوهدشت لرستان نماینده دوره های اول ودوم مجلس شورای اسلامی، معاون اجرایی اسبق قوه قضائیه و عضو حقوقدانان شورای نگهبان عضو حزب جمهوری اسلامی، مشاور رئیس جمهور، مشاور رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام ، رئیس دیوان عدالت اداری و عضو مجلس خبرگان رهبری و همچنین نماینده تام الاختیار ریاست دانشگاه آزاد در هیئت امنای استان قم است.

وی دارای مدرک دکتری فقه و مبانی حقوق، خارج است . با ایشان درباره شرایط تحصیل در دانشگاه های غیردولتی و همچنین وضعیت دانشگاه آزاد، گفتگویی انجام داده ایم که در زیر مشاهده خواهید کرد: 

آقای دکتر آیا دانشگاههای غیر انتفاعی به اندازه  شهریه ای که از دانشجویان می گیرند امکانات می دهند یا نه؟

اولاً: مستلزم این است که یک تیم قوی کارشناسی موضوع را در همه دانشگاه و در ابعاد مختلف بررسی نموده و مسئله را با عدد و رقم برآورد و اظهار نظر نماید.

ثانیاً: امکانات همه دانشگاههای غیرانتفاعی به صورت یکنواخت نیست و در مواردی حتی یک دانشگاه غیرانتفاعی در شهرهای مختلف و شاید در دانشکده های مختلف و حتی در دوره های مختلف شرائط متفاوتی دارد. بنابراین بهتر است حسب مورد از دانشجویان، اساتید و مدیران و دست اندرکاران سوال بفرمائید. البته این مسئله را باید جدی گرفت که علم ناقص و آموزش های ناتمام از جهل خطرناک تر است. نباید با دانش و دانشگاه و دانشجو کاسبکارانه و تجاری برخورد نمود.

چقدر با زوایای کاری دانشگاه آزاد آشنا هستید و آیا عملکرد این دانشگاه را تایید می کنید؟

من از بدو تاسیس با دانشگاه آزاد آشنا هستم و در همه فرازها و فرود های آن بوده ام از روزی که آستین مردانه یکی از استوانه های عظیم انقلاب و یکی از ارکان محکم نظام با دست خالی بالا رفت تا به  مدد الهی و دعای خیر امام، انقلابی بزرگ و فراگیر در حد انفجار نور برای توسعه آموزش عالی رقم بخورد و مشعل علم و دانش در هر کوی و برزن افروخته شود و دانش و دانشجویی از انحصار خارج شده و همگانی گردد.

دانشگاه آزاد را خوب میشناسم نه فقط امروز که به عنوان عضو هیات علمی و داشتن مسئولیت و همراهی با مدیریت توانمند آن بلکه از روزگارانی سخت، در فضاهای بسیار محدود و کوچک، با پناه آوردن به مساجد و حسینیه ها و اوقات تعطیل مدارس تا امروز و تبدیل شدن به بزرگترین دانشگاه حضوری جهان با بیش از پنج میلیون فارغ التحصیل و بیش از یک میلیون و ششصد هزار دانشجو از روزهای تنگ دستی این دانشگاه و شرائط سخت آموزش تا امروز و درخشیدن در عرصه های علم و فن آوری و حضور در میدان های رقابتی منطقه و جهان و کسب افتخارات غیر قابل پیش بینی این دانشگاه را می شناسم.

من شرائط این دانشگاه را از جهت تکمیل کادر علمی و تامین کارمند مورد نیاز، فضای اداری، تجهیز کارگاهها و آزمایشگاهها  امور پشتیبانی و خدماتی در حد قابل قبول میدانم ولی نباید به وضع موجود قانع بود و باید برای خدمات ایده آل تلاش نمود.

قطعاً دانشگاهی با این وسعت و خدمتی با این طول و عرض نمی تواند بی کم و کاست باشد ولی با شناختی که از مجموعه توانمندی های آقای دکتر میرزاده داریم که امتحان های سختی چون حضور در عرصه بازسازی آثار جنگ تحمیلی را از سرگذرانده و با تیمی اندیشمند، دلسوز و باتجربه جبران کاستی ها دور از دسترس نیست خصوصاً که دهه چهارم عمر دانشگاه آزاد دهه توسعه کیفی خواهد بود انشاالله…

زیرساخت های دانشگاه های غیر دولتی چگونه است و برای داشتن یک دانشگاه با کیفیت به چه زیرساخت هایی نیازمند هستیم؟

باید یاد آوری کنم در دنیای امروز و در تعریف زیر ساخت ها  صرفاً به مسائل فیزیکی نمی توان اکتفا نمود. دنیای امروز متکی بر علم و دانش و نیروی انسانی است. در دنیای امروز اصلی ترین شاخص رشد و توسعه با نیروی انسانی کارآمد ارزیابی می شود. دانشگاههای دولتی قدم های بلند و موثری در تربیت نسل حاضر برداشته اند اما با توجه به واقعیتی بنام عرضه و تقاضا باید پذیرفت که ظرفیت های موجود در دانشگاههای دولتی و متکی بر بودجه عمومی قدرت پاسخگویی و جذب کمتر از %۲۰ تقاضا را دارد بنابراین باید به داوطلبان حق داد که با امکانات خودشان دانشگاه هایی پیشرو و جوابگو داشته باشند چون در غیر اینصورت بر سر دو راهی ترک و تعطیل تعلیم و تربیت یا در دامن بیگانگان افتادن و هدر دادن سرمایه ملی و خروج ارز خواهند افتاد.

هنر بزرگ دانشگاه آزاد که متعلق به جمهوری اسلامی و همه مردم ایران می باشد این است که آغوش خود را به روی همگان باز نموده تا مردم متکی به امکانات خودشان به کسب دانش پرداخته و هر کس مایل باشد امکان صعود بر بام اندیشه را با نردبان خویش داشته باشد.

آیا دانشگاه مسئول اشتغال بعد از فارغ التحصیلی هم هست؟ چه راهکاری برای این همه فارغ التحصیل بیکار وجود دارد؟

توجه داشته باشیم اینکه دانشجو باید بعد از فراغت از تحصیل باید جذب بازارکار شود. حقیقت و واقعیتی اجتناب ناپذیر است ولی مسئولیت این بخش بیشتر بر عهده برنامه ریزان کشور و مدیران مسئول می باشد.

وظیفه بالذات و اصیل دانشگاه تربیت کادر کارآمد علمی و تولید علم است مسئله آمایش سرزمین و برنامه ریزی درست و استفاده بهینه از اندوخته های علمی و تبدیل علم به ثروت باید در جای خود و به کمک همگان حل و فصل شود.

توجه داشته باشیم که علم مطلوب بالذات است و در اینجا برای شما درباره فضیلت علم و دانش که دانشگاه عهده دار آن تامین و گسترش آن می باشد مضمون حدیثی را یادآوری می کنم. امام معصوم (ع) فرمود: “در کسب علم و دانش بکوشید هر چند به قصد قربت و برای خدا نباشد، چون مسیر دانش در نهایت به خدا ختم می گردد.”