- پایگاه خبری، تحلیلی میرملاس - https://www.mirmalas.com -

جلسه ۸۰ دقیقه ای استاندار لرستان/تخصیص فوق العاده بدی آب و هوا به کارکنان مرکز استان

هیات دولت [1]

 

 

استاندار لرستان گفت: در جلسه با هیات دولت ۸۰ دقیقه در خصوص مسائل مختلف استان بحث و گفتگو و در نهایت ۱۷ پیشنهاد اساسی و کارشناسی شده برای شتاب در روند توسعه استان مطرح شد.

به گزارش میرملاس به نقل از اداره کل روابط عمومی  استانداری ، هوشنگ بازوند در جلسه شورای اداری استان لرستان افزود:طی ۱۸ ماه گذشته چالش ها و آسیب های پیش روی توسعه لرستان شناسایی شده و پیشنهاداتی برای رفع این چالش ها نیز در شورای برنامه ریزی استان به تصویب رسید که این عملکرد به رییس جمهوری گزارش داده شد.

وی گفت: سال گذشته دولت علیرغم بی پولی ها و تنگناهای مالی  سرمایه گذاری مطلوبی در استان داشت و چندین برابر این سرمایه گذاری نیز توسط بخش خصوصی در استان جذب شد.

 

*** در خصوص چالش  بیکاری استان به طور مفصل صحبت شد

وی با تقدیر از زحمات تمامی مدیران استان در ۱۸ ماهه گذشته  اظهار داشت: بزرگترین چالش لرستان بیکاری است به نحوی که از سالهای ۷۵ تا ۹۲ لرستان همواره جز استانهای اول تا سوم بیکاری کشور بوده که ماحصل این بیکاری سرانه درآمد کم، سپرده گذاری بانکی و مشارکت اقتصادی پایین است که در این خصوص به وطر مفصل بحث و تبادل نظر شد.

 

استاندار لرستان گفت: از مجموع ۸۰۰ هزار هکتار زمین کشاورزی تنها ۲۵ درصد آبی است که این میزان در کشور ۴۵ درصد است.

مهندس بازوند عدم بهره برداری مطلوب از منابع آبی، عدم بهره وری از عبور بیش از ۴۰۰ کیلومتر خطوط انتقال نفت از استان، کمبود شدید زیرساخت به ویژه زیرساخت های فرهنگی، عدم سرمایه گذاری شرکت های دولتی در استان و فقدان صنایع مادر را از دیگر مسائل و مشکلات لرستان عنوان کرد.

*** نگاه ویژه به لرستان در خصوص اعتبارات و زیرساختها

 

استاندار لرستان ادامه داد: در این خصوص افزایش سهم تخصیص آب به میزان ۳۰۰ میلیون متر مکعب به منظور افزایش نرم ۲۵ درصدی اراضی آبی به ۴۵ درصد را از جمله پیشنهادات عنوان شده در جلسه هیات دولت است.

بازوند تصریح کرد: همچنین درخواست صدور مجوز خوراک نفت خام برای سرمایه گذاران استان، درخواست ۴۰۰ میلیارد ریال برای ساماندهی حریم قلعه تاریخی فلک الافلاک و تخصیص ردیف مستقل برای زیرساختهای استان نیز به هیات دولت پیشنهاد شد.

وی با اشاره به تعیین تکلیف طرح های بالای ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی و تخصیص اعتبار به این طرح ها در کشور گفت: از رییس جمهوری و هیات دولت درخواست شده این روند در لرستان مستثنی شود و اعتبارات لازم تخصیص یابد چراکه بسیاری از طرح های عمرانی این اندازه پیشرفت ندارند.

وی گفت: تخصیص سهمیه اختصاصی علاوه بر سهمیه استانها از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی، تخصیص ۱۰۰ میلیارد ریال اعتبار به منظور دیجیتال بودن امکانات صدا و سیما در تمام استان و تسریع در روند ساخت و تکمیل مجموعه ورزشی استان به منظور ارتقا سرانه ورزشی از دیگر پیشنهادات استان به هیات دولت است.

بازوند مکلف شدن هلدینگ های بزرگ اقتصادی به سرمایه گذاری سالانه ۱۰ هزار میلیارد ریال در استان را از دیگر پیشنهادات مطرح شده عنوان کرد و اظهار داشت: با توجه به اینکه ۶۷ واحد تولیدی استان توسط بانکها تملیک و تعطیل شده از رییس جمهوری درخواست شد که تعیین تکلیف این واحدها به مدیریت استان سپرده شود تا این واحدها تا پایان امسال تعیین تکلیف شوند که دکتر روحانی نیز از این پیشنهاد استقبال کردند.

وی ادامه داد: در جریان سفر دکتر روحانی به لرستان، شش هزار و ۲۶۰ میلیارد ریال اعتبار به استان اختصاص یافت  که پرداخت این میزان در مدت زمان دوسال به تصویب رسید.

وی ادامه داد:  سال گذشته دو هزار و ۹۶۰ میلیارد ریال  معادل ۱۰۰ درصد میزان تعیین شده تخصیص داده شد و سه هزار و ۳۰۰ میلیارد ریال باقی مانده نیز به منظور تکمیل طرح های چهار خطه هزینه خواهد شد.

وی گفت: در این خصوص رییس جمهوری تاکید کردند که این اعتبار از محل ردیف های متفرقه تامین و پرداخت شود.

استاندار لرستان تخفیف قیمت زمین شهرک های صنعتی برای ورود سرمایه گذاران ، صدور مجوز منطقه ویژه اقتصادی و بندر خشک در خرم آباد، تامین اعتبار مطالعه و رفع معضل زوال بلوط و اتخاذ تصمیم برای مقابله با ریزگردها و مجوز فروش ساختمان استانداری را از دیگر پیشنهادات ارائه شده به هیات دولت برشمرد.

بازوند افزود: تخصیص فوق العاده بدی آب و هوا به کارکنان دستگاههای اجرایی در مرکز استان نیز به هیات دولت پیشنهاد شد که در صورت تصویب ماهانه ۱۲۰ میلیارد ریال در این خصوص پرداخت شود.

وی ادامه داد: در حال حاضر استانهای همجوار از جمله کرمانشاه، ایلام، همدان و اهواز این مزیت بهره مند هستند.