تاریخ : شنبه, ۱ اردیبهشت , ۱۴۰۳
7

استاندار به ابهامات کارخانه ذوب آهن رومشکان پاسخ دهد

  • کد خبر : 70888
  • 10 تیر 1394 - 11:43

   مصطفی شکری / اختصاصی میرملاس :  جناب مهندس هوشنگ بازوند؛ استاندار محترم استان لرستان؛ باسلام و عرض احترام و آرزوی قبولی طاعات و عبادات؛ لازم دانستم نکاتی را در مورد “احداث کارخانه ذوب آهن رومشکان” به اطلاع برسانم. امیدوارم که احداث این کارخانه به صورت تخصصی و فنی مورد ارزیابی هیئت های کارشناسی قرار […]

 

 مصطفی شکری / اختصاصی میرملاس : 

جناب مهندس هوشنگ بازوند؛
استاندار محترم استان لرستان؛

باسلام و عرض احترام و آرزوی قبولی طاعات و عبادات؛ لازم دانستم نکاتی را در مورد “احداث کارخانه ذوب آهن رومشکان” به اطلاع برسانم. امیدوارم که احداث این کارخانه به صورت تخصصی و فنی مورد ارزیابی هیئت های کارشناسی قرار گیرد و به ابهامات زیر پاسخ درخوری ارائه شود.

کوهدشت و رومشکان چند سالی است که مشکل کم آبی (حتی آب شرب) دارند و با توجه به اینکه صنعت ذوب آهن “آب دوست ترین” صنعت جهان است؛ آیا با احداث این کارخانه ذوب آهن، روند توسعه پایدار در منطقه غرب لرستان دچار مشکل نمی شود؟
آیا به صرف اینکه سرمایه گذار خارجی در احداث این کارخانه نقش دارد، باید از پیامدهای آتی احداث این کارخانه چشم پوشید؟
بر اساس تئوری های توسعه منطقه ای، برای مکان یابی احداث هر صنعتی باید به نکته زیر توجه کرد:
مکان در نظر گرفته شده یا نزدیک به منابع طبیعی مورد استفاده صنعت باشد و یانزدیک به بازار مصرف. (مثلاً کارخانه فراوری مس به این دلیل در کرمان قرار دارد که نزدیک معدن مس است و کارخانه های نوشابه سازی به این دلیل در مرکز متمرکز شده اند که در اطراف بازار مصرف بسیار بزرگی به نام “تهران” قرار گرفته اند.)
حال سوالی که مطرح می شود این است که رومشکان به معدن “سنگ آهن” نزدیک است یا به بازار مصرف؟ اصولاً بنا بر چه دلیل یا دلایلی در مکان یابی صنعت ذوب آهن؛ رومشکان انتخاب شد؟
آیا هزینه حمل و نقل بین منابع خام اولیه و کارخانه و از کارخانه تا بازار مصرف در نظر گرفته شده است؟
در سخنان مسئولین بیان شده که این کارخانه ظرفیت اشتغال زایی ۶۰۰ نفر را دارد. سوالی که مطرح می شود این است که این اشتغال زایی به صورت مستقیم است یا غیر مستقیم؟ تخصصی است یا غیر تخصصی؟به عبارت دیگر مسئولین “تخصص و کارآیی” را در این اشتغال زایی در نظر گرفته اند یا خیر؟ یعنی اشتغال زایی این کارخانه برای سایر مناطق است یا بهره ای به خود منطقه رومشکان هم می رسد؟ و سوال بسیار مهمتر آیا برای شهری با ۷۰ هزار نفر جمعیت، احداث کارخانه ای با پیامدهای دراز مدت، آن هم صرفاً برای اشتغال زایی ۶۰۰ نفر، دارای توجیه اقتصادی و زیست محیطی است؟ (زیرا که سرمایه گذار این پرژه غیر بومی است و سود حاصل از این سرمایه گذاری به خارج از منطقه منتقل می شود و منطقه رومشکان هیچ سودی از درآمد زایی این کارخانه به غیر از اشتغال زایی آن نخواهد داشت).
آیا وقت آن نرسیده است که برنامه های توسعه برای هر منطقه با توجه به مزیت نسبی آن منطقه طرح ریزی شود؟
آیا احداث یک “گاوداری صنعتی” چند هزار رأسی در رومشکان یا تمرکز بر کشت های “گلخانه ای” که کاملاً سازگار با زیست بوم منطقه اند و هیچ گونه آسیبی هم به طبیعت منطقه وارد نمی کنند، به مراتب مزایای بهتری را برای منطقه در پی ندارند؟

امیدواریم که پاسخ درخوری برای سوالات مطرح شده ارائه شود. استان لرستان سرشار از ظرفیتهای بالقوه است. یقیناً اگر مدیریت ارشد استان “دید توسعه نگر” داشته باشند، می توانند چهره استان را در میان مدت و بلند مدت تغییر دهند.

مصطفی شکری/ دانشجوی دکترای اقتصاد

 

 

لینک کوتاه : https://www.mirmalas.com/?p=70888

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 60در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۶۰
  1. بسیار زیبا و نکته بین… احسنت بر جوانان روشنفکر و با دانش

    • ضمن تشکر از دغدغه های دوستان:
      بهتر است از زوایای دیگر هم قضیه هم نگزیست و نیمه پر لیوان را هم دید کاری که در تحلیل های علمی صورت می گیرد یعنی می بایستی برای هر طرح جدول SWOT (فرصت ها ، تهدیدها ، نقاط ضعف و نقاط قوت) تهیه کرد و ظرف آن را با هم دید که در تحلیل بالا به صورت شتابزده و متاثر از یک فضای سیاسی غبار آلود ارائه گردیده است و اما شما نقاط ضعف و تهدیدها را مطرح کردید اینجانب بخشی نقاط قوت و فرصت ها را در حد کلی مطرح می کنم و امیدوارم مخاطبین عزیز فارغ از سیاست زدگی در این موضوع تامل بفرمایند.
      ۱- اجرای این طرح یک ضرورت را در راستای تسریع در طرح های انتقال آب رودخانه های همجوار ایجاد می کند و در توجیه اقتصادی این طرح ها نیز می تواند موثر باشد
      ۲- بمواد اولیه مورد نیاز این طرح شمش خالص وارداتی می باشد که نزدیکی مکان طرح به بنادر جنوبی کاملاً توجیه اقتصادی دارد و بازار مصرف این طرح علاوه بر استان های همجوار می تواند کشورهایی نظیر این عراق باشد
      صمناً اینجانب سعی دارم طرح کسب کار (BP) این پروژه را از مجری محترم طرح دریافت و جهت تنویر افکار عمومی رسانه ای نمایم

      • حتی اگر این کارخانه روزی فقط یک ساعت کار کند و هر ساعت ۶۰ دقیقه و هر دقیقه ۶۰ ثانیه می شود ۳۶۰۰ ثانیه و هر ثانیه ای ۱۰۰ لیتر آب مصرف کند می شود ۳۶۰۰۰۰ لیتر آب!
        تازه این فقط برای یک ساعت است! حال فرض کنید این کارخانه ۹ ساعت فعال باشد!
        حتی سیمره و کشکان را هم خشک می کند
        نمیدانم چرا مسئولین با ین موضوع چشم بسته عمل می کنند
        زیبنده بود یا روابط عمومی استانداری یا قرمانداری رومشکان در این زمینه اطلاع رسانی می کردند و به این سوالات پاسخ می دادند.

  2. احسنت بر جوانان روشنفکر و با دانش

  3. احسنت بر شما الان اصفهان بخاطر همین کارخانه های ذوب آهن و پتروشیمی دچار بحران آب زاینده رود شد ه اند چه برسد به اینکه کوهدشت و رومشگان اب خوردن ندارند

  4. آقای شکری شما درست می فرمایید هم رومشکان مشکل آب دارد هم از مواد اولیه و بازار مصرف و صنایع وابسته فاصله دارد و هم نیروهای مورد نیازش عمدتا تخصصی خواهند بود و سود آنچنانی عاید رومشکان نخواهد شد
    به چه دلیل سرمایه ذار بخش خصوصی چنین ریسکی کرده ما نمیدانیم لطفا هر کس تخصص یا اطلاعاتی دارد اینجا ذکر کند برای تنویر افکار عمومی
    اما چیزی که واضح است بیشتر جنبه تبلیغاتی برای … دارد که مردم بحمدالله فهیمند

    • دلیلش این است که جدیدا کشورهای توسعه یافته اجازه احداث کارخانه های آلاینده با انرژی بری بالا را نمی دهند و در عوض سرمایه گذاری در این صنایع را در کشورهای جهان سوم تشویق می کنند.
      با این کار منابع انرژی و آب خود را ذخیره کرده اند و نهایتا نهاده تولیدی را با قیمت بسیار پایین از کشورهای جهان سوم می خرند.

  5. درود بر نویسنده محترم ودرود بر سایت ‍‍‍‍‍ربیینده میر ملاس جهت درج نظرات مردم
    نویسنده محترم که الحق والانصاف با توجه به دانش خود و با توجه به نظریات اقتصادی موضوع را تحلبل نموده جای هیچ گونه بحثی برای اینجانب ومردم نگداشته است و من اضاقه می کنم در حالی که رومشگان از عطش بی ابی می سوزد در خالی که ما مردم بازوند از اب همراه با گچ شورابه استقاده می کنیم ومعلوم نیست چن سال دیگر به چه امراضب مبتلا شوبم اقای استاندار اول جان ما را نجات بده بعد اگر زنده ماندیم فکر شغل برای ما باش اقای استاندار در برابر معشوره که یک اشتغال زایی \ایدار داشت وبا توجه به شرایط اقلیمی براساس نظر تمام صاحب نظران اقتصادی بهترین نوع سرمایه گداری در شهرستان رومشگان وکوهدشت بود حالا می خواهید با ۶۰۰ نفر ان هم نه به بار است نه به دار بر روی معشوره سر‍‍بوش بگدارید؟اقای استاندار محترم ونماینده محترم رومشگان ایا بهتر نبود بجای دوب اهن از کشکان یا از سیمره اب را به رومشگان بیاورید تا علاوه بر ایجاد اشتعال \ایدار زمینه سر مایه گداری های بعدی را فراهم نمایید .مردم به خوبی می دانند اگر همین اب که برای دوب اهن رومشگان مصرف می شود را در کشاورزی مصرف کنند شاید ۲ برابر بیشتر شغل ایجاد شود .هزینه کارخانه دوب اهن با هزینه اوردن اب وهزینه از بین رفتن چندین هکتار زمین مرغوب کشاورزی را روی هم جمع نمایید تا مشخص شود با این هزینه چند هکتار از زمین های رومشگان ابی می شود وبا یک جکع وضرب ساده مشخص نماببد چند نقر اشتغال ثابت ایجاد می شود ضمن این که با ابی نموده زمین های کشاورزی چهره خشک رومشگان نیز سر سبز می شود وبا وجود امنیت ابی می توان منتظر سر مایه گداری های بعدی بود .
    استدعا دارم از اقای شکری محترم با توجه به تخصص ایشان هزینه های این کارخانه را اگر در کشاورزی استفاده شود را مقایسه نموده و تعدا د شغل های ایجاد شده را مقایسه نماید تا مردم بدانند که که این کارخانه انچنان اش دهن سوزی نیست و چه بسا همانند \تروشیمی شهر خرم اباد اگر امروز به حرف های علمی افرادی همچون شکری توجه نشود روزگاری گفته شود که چه اسیب های زیست محیطی دارد

  6. احسنت به آقای شکری!! حضرات ذوب آهن کجا بود نه به باره نه به دار ،مگه نصب یه تابلو میشه ۱۲۰۰میلیارد اعتبار برا ساخت ذوب آهنی که کوچکترین زیرساختی برای احداثش در رومشکان وجود نداره !ما و شما می دانیم که سرانجامی نخواهد داشت و فقط …

  7. من نمیدانم به کدام ساز مردم بایدرقصید وقت انتقادازنماینده واستاندارو……همیشه شنیده میشه که : کدام کارخانه رو آوردن که چندنفر از جوانهای این شهرومشغول کنن؟ تاکی بایدلرستان را مناسب ترین منطقه برای دامداری وکشاورزی بدونن وفرصت صنعتی شدن رو ازما بگیرن؟و……….. واقعا که مردم خصوصا این آقای شکری ناسپاسن

    • صنعتی شدنی که شدنی نیست و زیرساخت آن آماده نیست و از نظر زیست محیطی به ضرر منطقه است و توجیه اقتصادی ندارد و … را نمی خواهیم

  8. سوالات به جایی کردن

  9. خوشنودم که پس از مدتها یک انتقاد در میرملاس دیدم
    انتقادی منصفانه و کارشناسی شده
    من جای استاندار لرستان باشم به جای اینکه فقط به افراد جو زده سیاسی اجازه بدهم به استانداری رفت و آمد کنند جوانان امثال شکری را دعوت می کردم تا خیری هم برای مردم داشته باشند
    مثلا چند روز پیش در هومیان دیدم که استاندار علی تیموری را در کارگروه اقتصادی و احیاء ظرفیتهای استان عضو کرده! آقای تیموری شخصیت محترمی هستند ولی چه ربطی به این کارگروه دارند را نمی دانم!

  10. سلامتی باد بر شما خوانندگان گرامی و جوان نیک اندیش و هم اندیش جناب مصطفی شکری
    ما در زمینه آمایش سرزمین و مدیریت آب مشکلات جدی داریم. برای مثال برای تولید هر کیلو هندوانه ۴۰۰ لیتر آب مصرف می شود. یعنی با صادرکردن یک هندوانه دو نیم کیلویی به شیخ نشین های خلیج فارس، مقدار ۱۰۰۰ لیتر آب مجانی را هدر داده ایم. وقتی صلاح نیست نباید محصول آب بَر را تولید کرد (چه در زمینه صنعت و چه در زمینه کشاورزی). اینجانب پایان نامه ارشدم را در رابطه با کشت زعفران تدوین کردم که محصولی “خشکی پسند” محسوب می شود. نتایج بدست آمده نشان داد کیفیت محصول زعفران در منطقه کوهدشت درسطح دنیا بی نظیر است. اما در مورد ذوب آهن رومشگان باید گفت اگر سرمایه گذار از تکنولوژی جدید استفاده کند این طرح می تواند توجیه اقتصادی داشته باشد، در غیر این صورت دیدگاه جناب شکری کاملا درست است. به طور کلی برای تولید هر محصول باید موارد زیر به وضوح معلوم شود: الف – مکان و مدت تولید یک محصول ب – از نقطه نظر اندازه‌گیری (محل برداشت آب یا محل مصرف آب) ج – روش تولید و راندمان مصرف آب (پساب‌ها در نظر گرفته شوند یا خیر)… ما در خدمت شما و جناب استاندار که گفته می شود از افراد متخصص مشورت می گیرند هستیم!

  11. شما خودتون رو خسته نکنید در واقع ذوب اهن رومشگان در حد یک تابلو باقی میماند.عاقلان دانند……

  12. سلام وقت بخیر
    طاعات وعبادات همه عزیزان قبول درگه حق
    چون یکبار قبلا جواب جناب شکری عزیز را دادیم از دغدغه ایشان و دوستانشان در خصوص ذوب آهن رومشکان متشکریم
    اما یکی از دوستان بخوبی به مصرف آب در حوزه کشاورزی اشاره کردند یکی از اهداف متولی طرح که روز دوشنبه خود در منطقه حاضر شد تامین گوشه ای از نیازمندی کشور به فولاد و رفع این وابستگی است اشتغال این پروژه ۶۰۰ نفر بصورت مستقیم از نیروهای متخصص بومی رومشکان وکوهدشت و۵۰۰۰ غیر مستقیم، جناب مهندس بازوند در بحث فولاد واینچنین سرمایه‌گذاری ها تخصصی دارند چون چندین سال عضو هیات مدیره فولاد بودن از طرفی نسبت به اجرایی شدن طرح ها حساسیت خاصی دارند از طرف دیگر این سرمایه‌گذاری کاملا توسط بخش خصوصی انجام میگیرد با مبلغی بالغ بر ۱۲۰۰ میلیارد تومان معادل اعتبار یکسان استان بدون اخذ یک ریال تسهیلات بانکی با مشارکت ایتالیا، در خصوص دغدغه مصرف بالای آب هم باید گفت مصرف این نوع کارخانه به گفته طراح و متولی زیر صد لیتر بر ثانیه است شاید با تکنولوژی جدید به ۵۰ لیتر بر ثانیه هم برسد که مجوز شورای عالی آب هم گرفته شده است واین در حالیست که در حاشیه رودخانه ها مجوز برداشت را به امور کشاورزی نمی دند
    قصد سرمایه گذار بر توسعه و راه اندازی واحدهای جانبی مثل تولید پیچ ومهره وماشین سازی هم هست یک نیروگاه تولید برق خواهد داشت و توان کمک به برق شهرستان رانیز خواهد داشت
    در پایان از دلواپسی دوستان سپاسگذاریم

  13. آزادبخت
    سلام
    شهردار کوهدشت استیضاح شده لطفا در صورت صحت اطلاع رسانی کنید

  14. بیشتر جنبه تبلیغاتی دارد چون نزدیک به انتخابات است

  15. تو رو خدا این طنز نیست که ما الآن داریم از بی آبی می میریم بعد آقایان کلنک ذوب اهن به زمین می زنند.
    درد توسعه لرستان همین طرح های کارشناسی نشده است.

  16. سلام وقت بخیر
    طاعات وعبادات همه عزیزان قبول درگه حق
    چون یکبار قبلا جواب جناب شکری عزیز را دادیم از دغدغه ایشان و دوستانشان در خصوص ذوب آهن رومشکان متشکریم
    اما یکی از دوستان بخوبی به مصرف آب در حوزه کشاورزی اشاره کردند یکی از اهداف متولی طرح که روز دوشنبه خود در منطقه حاضر شد تامین گوشه ای از نیازمندی کشور به فولاد و رفع این وابستگی است اشتغال این پروژه ۶۰۰ نفر بصورت مستقیم از نیروهای متخصص بومی رومشکان وکوهدشت و۵۰۰۰ غیر مستقیم، جناب مهندس بازوند در بحث فولاد واینچنین سرمایه‌گذاری ها تخصصی دارند چون چندین سال عضو هیات مدیره فولاد بودن از طرفی نسبت به اجرایی شدن طرح ها حساسیت خاصی دارند از طرف دیگر این سرمایه‌گذاری کاملا توسط بخش خصوصی انجام میگیرد با مبلغی بالغ بر ۱۲۰۰ میلیارد تومان معادل اعتبار یکسان استان بدون اخذ یک ریال تسهیلات بانکی با مشارکت ایتالیا، در خصوص دغدغه مصرف بالای آب هم باید گفت مصرف این نوع کارخانه به گفته طراح و متولی زیر صد لیتر بر ثانیه است شاید با تکنولوژی جدید به ۵۰ لیتر بر ثانیه هم برسد که مجوز شورای عالی آب هم گرفته شده است واین در حالیست که در حاشیه رودخانه ها مجوز برداشت را به امور کشاورزی نمی دند
    قصد سرمایه گذار بر توسعه و راه اندازی واحدهای جانبی مثل تولید پیچ ومهره وماشین سازی هم هست یک نیروگاه تولید برق خواهد داشت و توان کمک به برق شهرستان رانیز خواهد داشت
    در پایان از دلواپسی دوستان سپاسگذاریم

    • توضیحاتتون عالی و مفید بود

    • ۱۰۰ لیتر بر ثانیه که خیلی خیلی زیاد است
      جناب مطلع، جهت اطلاع ما الآن ظهرها با کمبود آب مواجه ایم
      کولرهایمان روشن نمی شوند
      ای کاش مسئولین ما دوراندیش باشند

    • آقای مطلع از موضوع با سلام و عرض ادب
      ۱۰۰ لیتر در ثانیه یعنی هر ۱۰ ثانیه یک متر مکعب و هر ماه ۲۵۹۲۰۰ متر مکعب و اگر میانگین مصرف هر خانواده را ۳۰ متر مکعب در ماه حساب کنیم یعنی به اندازه مصرف ۸۶۴۰ خانواده در ماه و اگر هر خانوار را ۵ نفر در نظر بگیریم یعنی به اندازه مصرف ۴۳۲۰۰ نفر در ماه (تقریبا مساوی آب مصرفی کل مردم رومشکان ) بعد بفرمایید آب زیادی مصرف نمی کند
      معادله ی پیچیده ای نیست یک ماشین حساب دستت بگیر و حساب کن بعد قضاوت
      البته همه میدونیم که فقط در حد یک تابلو است اونهم بعد از انتخابات مجلس تابلو را برمیدارند و می برند

      • حتی اگر این کارخانه روزی فقط یک ساعت کار کند و هر ساعت ۶۰ دقیقه و هر دقیقه ۶۰ ثانیه می شود ۳۶۰۰ ثانیه و هر ثانیه ای ۱۰۰ لیتر آب مصرف کند می شود ۳۶۰۰۰۰ لیتر آب!
        تازه این فقط برای یک ساعت است! حال فرض کنید این کارخانه ۹ ساعت فعال باشد!
        حتی سیمره و کشکان را هم خشک می کند
        نمیدانم چرا مسئولین با ین موضوع چشم بسته عمل می کنند
        زیبنده بود یا روابط عمومی استانداری یا قرمانداری رومشکان در این زمینه اطلاع رسانی می کردند و به این سوالات پاسخ می دادند.

    • ۱۰۰ لیتر آب بر ثانیه با یه حساب سرانگشتی یعنی آب شرب ۴۰۰۰۰ نفر جمعیت یهنی با این آب میتونن آب مصرفی شرب کل رومشکان را تامین کنن
      بعد شما میفرمایید آب زیادی مصرف نمی کنه فقط ۱۰۰ لیتر بر ثانیه
      لطفا کارشناسان آب در این مورد توضیح دهند ممنون

  17. با سلام.آقایان لطف کنن بیمارستان بیارن که قولشو دادن .سالن ورزشی بیارن ..عزیزان خدا دیگه گوشمون از این حرف ها پر هستش .اینا همش حرکت سیاسی هستش چرا تا الان به فکر کارخانه نبودن الان که نزدیک انتخاباته مجبورن این حرف ها رو بزنن

  18. پیرو مطالب قبلی که در کامنت افتتاحیه ذوب آهن ،بی آهن رومشگان نگاشتم …
    خدمت دوستان عزیزم عرض کنم:
    اولا:
    لازمه ایجاد هر واحدصنعتی با ورود به سازمان صنعت،معدن و تجارت استان برای سرمایه گذار مجوز تاسیس صادر میشود که این اقای سرمایه گذار بنام کیانی هنوز جواز تاسیسی دریافت ننموده و بدون هیچ کار کارشناسی اقدام به دعوت مسیولین و رجل سیاسی نمود که فعلا بدون کار کارشناسی عجولانه کلنگ به زمین زده شد.
    ثانیا:
    ایجاد همچون واحد صنعتی که لازمه ایجاد آن وجود زیر ساخت ها از قبیل سرمایه ،جاده،انرژی،آب مورد نیاز،مواد اولیه تولید ۱۵۰۰۰۰۰هزارتن فوالاد در سال،اینها ابتدایی ترین امکانات مورد نیاز است که تاکنون هیچکدام براورده نشده اند.
    ثالثا:
    دشت کوهدشت و رومشگان با توجه به بحران اب و خشکسالی در عطش اب دارد میسوزد برای ذوب هر تن فولاد ۸تن اب مورد نیاز است که براساس حساب سر انگشتی کارشناسان حدود ۱۲۰ لیتر در ثانیه برای تولید نیاز است در صورتیکه حتی چاههای اهکی اب شرب ۲۰۰ متر به بالای منظقه خشک یا در حال خشک شدن هستندکه این خود ایجاد همچون واحدی را ملغی میکند.
    رابعا:
    براساس محاسبات غیر کارشناسی آقایان غیر کارشناس انتقال آب از رودخانه کشکان با مسافت حدودا ۲۰ کیلومتر اولا هزینه بالای را برای سرمایه گذار در بر دارد که خود میبایست دولت بکمک سرمایه گذار بیاید واین خود خلاف اصل ۴۴ قانون اساسی است.
    خامسا:
    این واحد کلان صنعتی با توجه به سرمایه گذاری حدود ۱۰۰۰ میلیارد تومان برای ۵ یا ۱۰ سال ایجاد نمیشود و انتقال آب سیمره و کشکان هر دو تا ۱۰ سال آینده خشک خواهندشد که همه کارشناسانی که سرشان به تنشان می ارزد عدم توجیح این طرح را گوشزد میکنند ولی کو گوش شنوا…

    سرمایه گذار طرح در ابتدا سخن از سرمایه گذاری شخصی و بدون هیچ قید وشرط و هیچ ادعایی حتی درخواست وام و تسهیلات ایراد نمودند که جای تعجب داشت.ولی در افتتاحیه سخن خود را عوض کرده وادعای کمک بلاعوض حدود ۳۵۰ میلیون تومانی را داشتند که از بهانه های اولیه این سرمایه گذار را نشان میداد.
    …………………………………………………………………………………………………………………………….

  19. مگه برا تامین اب ذوب اهن باید از اب چاه استفاده کرد؟ اب ذوب اهن رومشکان یا از معشوره میاد یا از کشکان ، اگه از سد معشوره بیاد که باید به فال نیک گرفت چون حتما سد معشوره احداث شده که اب ذوب اهن تامین شده و اگه از کشکان بیاد نه تنها ابی از رومشکان مصرف نشده بلکه باعث میشه حداقل استفاده را از اب روانهای استان که بدون استفاده به خوزستان میره کرده باشیم ، اگه دوستان کینه توزی رو کنار بزارن و منصفانه به قضیه نگاه کنن میبینن که احداث ذوب اهن باعث پیشرفت اقتصادی و اجتماعی شهرستانهای کوهدشت و رومشکان و بخشهای دیگه میشه ، در ضمن هیچ تبلیغاتی در کار نیست چون زمینی به مساحت٧٠ هکتار برای این پروژه اختصاص داده شده و مطمئن باشید کسی برای تبلیغات این کارو نمیکنه

  20. با سپاس از آقای شکری و مدیریت محترم سایت وزین میرملاس نیوز
    از مسئولین انتطار می رود که جوابیه ای صادر کنند و به سوالات به جای آقای شکری پاسخ دهند و جوابیه هم جهت تنویر افکار عمومی در میرملاس منتشر شود.

  21. واقعا فقط باید تاسف خورد که جوانهای بادانش و با ایده باید از بیکاری دچار افسردگی بشن، انوخت یکسری ادمهای بیسواد و بدون علم، با برنامه ریزی های نادرست نه تنها حال بلکه اینده ما و نسل های بعدی را نابود کنن….. دوستان ما نیاز هست که تکنولوژی ها و صنایعی رو که میخواهیم به کار ببریم صنایع و تکنولوژی های باشن که بوم سازگار باشن، ورود این صنایع چه تناسبی و سازگاری با بوم منطقه لرستان بخصوص رومشکان دارد؟ دوست عزیز و روشنفکرمون آقای شکری بخوبی گوشه ای از این ناسازگار بودن کارخانه ذوب آهن با بوم رومشگان رو مورد بررسی قرار دادن….. الان دنیا به سمت اکوتکنولوژی (تکنولوژیهای بوم سازگار) میره و استفاده از این چنین صنایع در چین بوم های کاملا منسوخ شده و غیرقابل پذیرش هست…..

  22. با سلام
    بسیار خوب از نظر زیست محیطی و مسائل مربوط به نیاز به آب برای این کارخانه اما:
    ۱- رومشگان شهر نیست و شهرستان هستش و شهر مرکز آن چغابل و جمعیت شاید به ۷۰۰۰ برسد
    ۲- اصولا در مکانیابی بنگاه های صنعتی در دنیایی پست مدرن امروز فاصله دستیابی به مراکز مصرف در شعاع کم مطرح نمی باشد مثلا ما در نزدیکی اهواز می باشیم که قطب صنایع و فلزات هستش و در نهایت یکی از بارهاب بزرگ مصرف خاورمیانه کشور عراق هستش که در فاصله بسیار نزدیکی می باشد
    ۳ اگر انتقاد شما به توسعه شبکه حمل و نقل بویژه ریلی می بود به نظر منطقی تر می باشد
    ۴- به فرض که ایجاد ۶۰۰ شغل مستقیم و غیر مستقیم داشته باشد آیا ضرری متوجه شهرستان می شود؟ از همه می دانیم پرداخت ۱ درصد از درآمد های کارخانه به شهرداری رقم بسیار مناسبی برای توسعه در سایر بخش می باشد
    ۵ – رومشگان در بین دو رودخانه مهم سیمره و کشکان قرار دارد بنابراین دسترسی به منابع آب کافی برای توسعه این کارخانه را دارا می باشد.
    امیدواریم توسعه پایدار که برآوردن نیاز های نسل فعلی با تاکید بر نیاز های نسل آینده می باشد دستخوش افکار سیاسی و زد و بند های از این قبیل قرار نگیرد. لازم نیست که ما برخورد های حذفی با این فرصت های توسعه داشته باشیم بهتر است راهکارهای خود جهت بهینه و حداکثر استفاده از این فرصتها را داشته باشیم. بنده بدون توجه به گرایش های سیاسی افکار و دست نوشته پژوهشگر جوان عزیزمان را قابل انتقاد دانسته و پیشنهاد می کنم راهکارهای خود را جهت توسعه نه حذف این برنامه و زرح ها را دارم.
    با عرض پوزش و سپاس فراوان از دلسوزی و نقد حضرتعالی

  23. علم افلاطون حریف جهل مادرزاد نیست ….. بحث با ناقص خیالان شیوه استاد نیست
    همین وبس…

  24. جناب شکری جهت اطلاع شما این کارخانه احتیاج به سنگ آهن ندارد چرا که این کارخانه استخراجی نیست تبدیلی است یعنی شمش را می آورند و به میلگرد تبدیل می کنند. در ضمن بارها استاندار و معاون رئیس جمهور گفته اند که ۶۰۰ نفر به شکل مستقیم .

  25. نباید از حول حلیم توی دیگ افتاد.
    نباید با یک ترفند تبلیغاتی توسعه پایدار منطقه رو با خطر مواجه ساخت.
    ذوب آهن در رومشگان جفا به نسلهای آینده است.هرچند که نسلهای فعلی هم تا به حال خیری ندیده اند.

  26. آقای فرهنگی عزیز و دوست داشتی، انتظارات مردم از شما فرهنگی ها خیلی بیشتر از مردم عادی هستش…… مردم نیازی به رقصیدن مسولین به سازشان ندارن، بلکه مردم نیاز به گوش دادن به ساز آرامبخشی دارند که مسولین مینوازند….. کی گفته که کوهدشت و رومشکان باید صنعتی بشن؟ مگه اشتغال زای فقط با صنعت ایجاد میشه؟ آیا شما میدانید با هزینه این کارخانه چقدر شغل پایدار با استفاده از تکنولوژی های و صنایع بوم سازگار میتونیم ایجاد کنیم… ما میتونیم با هزینه کردن این پولها در بخش صنایع دستی، گردشگری، اگرو توریسم، اکو توریسم و ژئوتوریسم، کشاورزی و دامداری و صنایع تبدیلی در بخش های کشاورزی و دامداری کلی شغل ایجاد کنیم….. آیا شما فکر کردین که از این ۶۰۰ نفر نیروی که میخوای در این کارخانه مشغول به کار بشن چه تعدادشون افراد بومی هستن و اصلا افرادی که متخصص این کار هستن در منطقه موجود هستن؟ ایا بهتر نبود بر اساس نیروهای متخصص و تحصیلکرده بیکار و همچنین منابع موجود در منطقه یک تکنولوژی و صنعت مناسبی رو برای اشتغالزایی انتخاب میکردیم و بسیاری آیاهای دیگر و البته حسرتهای که باید همچنان خورد و خورد وخورد

  27. همیشه اینجوری بوده که هروقت خواستن یه کار مفید برا استان انجام شه یه عده منافع طلب خواستن سنگ اندازی کنند شده مث قضیه مجتمع گوشت خرم آباد که میتونست بهترین موقعیت رو برا اشتغال وتوسعه استان باشه نذاشتن آقای شکری اونم به دامپروری مربوط بود ولی چی شد؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
    ما عادت داریم بخاطر اینکه بخوایم یه نفر رو تخریب کنیم حتی به کارای خوبش انتقاد بیجاکنیم
    اول اینکه قرا نیست مواد اولیه ذوب آهن از معدن تامین بشه
    ۲-قرار نیست پروژه به این بزرگی بازار فروشش تو شهر کنارش باشه پس صادرات کشورا به هم چه جوریه
    کشورهای اروپای وکشورای مث ژاپن خودشون که بزرگترین مصرف کننده نفت هستن سوخت اولیشون کنارشونه مگه وارد نمیکنن
    ۳-رومشکان از نطر جغرافیایی شاهراه غرب به جنوب هستش بنابراین برا حمل ونقل مشکلی نداره و این کارخانه میتونه نزدیکترین کارخانه ذوب آهن به کشور عراق است که میتونه بهترین بازار براش باشه

  28. راه نجات جوانان بیکار رومشکان که دارند پیر می شوند بدون شک در آبی کردن زمین های دیم است اگر این مقدار آب در بخش کشاورزی مصرف شود ولی با شیوه های نوین ؛صدها برابر بیشتر از کارخانه اشتغال زایی خواهد داشت و البته به محیط زیست هم خدمت می شود نه خیانت

  29. با دیدی نسبتاً بار هر تحلیل گری خوب می داند چنین پروژه های چیزی جز عوام فریبی مدرن سیاسی بشتر نیست باتشکر از مدیریت سایت در تلاش در روشنفکری وشفاف سازی

  30. با عرض سلام خدمت همه عزیزان که جویای خبرهای ناب و دست اول سایت میر ملاس هستند .ییه نکته ای خخواستم بیان کنم که خدا وکیله بعضی ها شیطنت می کنند و چشم دیدن ابادانی رومشکان را ندارند ..دوست عزیز منخوب شما را میشناسم اگه اینقدر دلسوزی برو برای خودت و اقوام بیکارت یه کاری دست و پا کن .چرا چشم دیدن ابادانی رومشکان را نداری یعنی تعصب اینقدر کورت کرده که پا روی همه نکات مثبت میگذاری ،سرمایه گذار بدون دلیل سرمایه چندین ساله اش را بر باد نمی دهد .وقت انست که دیگر استقلال رومشکان را به رسمیت بشناسید و روز به روز شاهد ترقی و پیشرفت ان باشید .بیا یه سری به چغابل بزن ببین چه بودجه های هنگفتی که شهرداری ان واریز نشده ،جاده و شبکه اب و انشعابات گاز و پست های چند کیلووواتی مهم برق کهه فقط به جرات میتوان گفت مرکز استان فقط میتواند این شانس ها را داشته باشد .چرا سالیان قبل از این همه عمرانی خبری نبود .چون به ناحق در حق ما ظلم کردید ولی دوران مظلومیت به سر امد ولی باز سنگ پراکنی میکند .تا کور شود هر انکه نتواند دید.

    • بنده مطمئنم این متن رو با نظر بد نوشتید. کوهدشت و رومشکان هزاران ساله که برادرانه کنار هم زندگی کرده اند و میکنند. استقلال رومشکان در درجه اول به نفع کوهدشته که باعث میشه این بار مالی از دوشش برداشته بشه واز بودجه اش کم نشود. درود بر ملکشاهی که با این کارش هم به کوهدشت و رومشکان خدمتی تاریخی کرد

    • از دید شما رومشکان آباد شده و ما خبر نداریم!
      یک تغییر اسم خالی چه تغییری ایجاد کرده؟ بیمارستان آورده اند؟ وضعیت شهرداری بهتر شده؟ و…

  31. ١۴. در روستاهای مختلف شش حلقه چاه جدید حفاری شده نزدیک به ١٠ چاه لایروبی وتجهیز شده است علاوه بر چاهای آهکی ذکر شده بالا
    ١۵ . زمین ورزشی ،زمین چون مصنوعی وسالن چند منظوره رومشکان در زمینی به مساحت ١٨٠٠٠ متر مربع اهدایی فرزندان مرحوم حاج عادل رشنو امرایی اهدأ شد روز سه شنبه هفته جاری با حضور مدیر کل ورزش وجوانان ،نماینده ، امام جمعه وفرماندار مسولان وخیرین وتعدادی از مردم کلنگ زنی شد.
    ١۶. تمام یا اکثر کوچه وخیابانهای روستاهای شهرستان شن کوبی شده اند.
    ١٧. تمام روستاهای رومشکان گاز رسانی شده اند و زیر ساخت برق با احداث پست ۶٣ سوری که ساخت آن در حال اتمام است تکمیل میگردد.
    ١٨. سأختمان اداری فرمانداری،بخشداری سوری،کلانتری ،در حال ساخت می باشد ، و زمین جهت ساخت ساختمان منطقه انتظامی خرید اری شده است

    چه بخواهیم بپذیریم چه نه رومشکان در حال توسعه وپیش رفت است پس نیاز به جوی آرام مثل ١٧ ماه گذشته ودوری از سیاسی کاری دارد که مشارکت خوب مردم نیروی محرکه این توسعه خواهد بود با تشکر از منتقدان ، رساند پر مخاطب میرملاس ومدیر خوش ذوق آن آقا امین آزادبخت

  32. فرمانداری رومشکان در جمعه ۱۲ تیر , ۱۳۹۴ گفته :

    دوستان عزیز:
    ١. این طرح مجوز لازم را از وزارت صنایع پس از طی مراحل قانونی طی کرده است ودلسوزان متخصص از جنه های مختلف بحث را بررسی کرده اند،
    ٢.رومشکان شهرستانی جدید التاسیس است پس لطفا اجازه بدید بدور از جو سیاسی غالب مسئولان کار خود را پیش ببرند،
    ٣. سرمایه گذار بدون در یافت تسهیلات أقدام به این کار کرده پول برای او ارزش داره و حاضرنیست ١٢٠٠ میلیارد تومان را بدون مطالعه بی أورد ودر این خاک رها کند وبرود و……
    ۴. این پول مال دولت نیست که بخواهد هرکجا ببرد و سرمایه گذاری کند و صرف هر کاری کند سرمایه گذار می خواهد رومشکان علاوه بر تولید ذوب آهن تولید کننده برق ، وکارخانه ذوب و پیچ ومهره و تولید کننده ماشین آلات ذوب گردد . پس اجازه بدید ،
    ۵. ما ناگزیریم جهت استقرار این خدمت در این منطقه از مقدار حد اکثر١٠٠ لیتر آب کشکان یا سیمره که مجوز برداشت کشاورزی را به ما نمی دهند نمی دهند نمی دهند لااقل برای صنعت استفاده کنیم
    ۶. تکنولوژی این صنعت بروز است و سعی متولیان بر این است که هم مشکل زیست محیطی نداشته بأشد و هم آب کمتر استفاده کند
    در ضمن دوستان تشریف ببرند از نزدیک ببینند این کار تاکنون بیش از ١٠٠٠٠٠٠٠٠٠ یک میلیارد متر مکعب خاک را جابجا کرده که بالآی ٨ میلیارد تومان هزینه کرده مگه کسی دیوانه است بیاد این همه هزینه را در خاک برای خاک إنجام بدهد آقایان سیاسی کمی بینش آیا با همین هشت میلیارد نمی شود بزرگترین کارسیاسی رادر این استان إنجام داد
    اما در خصوص کارهای إنجام شده در این مدت در رومشکان
    ببخشید چون سایت میرملاس نمایندگی ندارد مجبوریم بصورت کأمنت گزارش بدیم
    ١. شهرستان شدن رومشکان کاری است که تمام این اقدامات تا چندین سال را ارزش دارد ،فر مانداری ودو بخشداری مستقر شده پیگیری جهت راه اندازی بخش سوم وشهر دوم هم آدامه دارد.
    ٢. در حوزه امنیت با استقرا فرماندهی انتظامی شهرستان وپلیس های تخصصی مانند راهنمایی و رانندگی ، آگاهی،اماکن ،اطلاعات و….رومشکان به اعتراف ناجا یکی از امنترین شهرستانهای کشور است.
    ٣. تا کنون نزدیک به ١٠ أداره یا نمایندگی علاوه بر ادارات سابق در شهرستان مستقر یا ارتقا یافته اند وأین امر ادامه دارد .
    ۴.نهاد مقدس نماز جمعه در شهرستان مستقر شده است ،
    ۶. جاده چهار خطه دو راهی بازوند تا سوری تعریف و در حال اجراست .
    ٧. تعریض جاده تنگ بره به چغابل در حال اجراست و إصلاح سه راهی تنگ بره در حال مطالعه است
    ٨. تمام خیابان ها وکوچه های شهر چغابل آسفالت شده است ویک خیابان خاکی در چغابل وجود ندارد . بیایید خودتان ببینید نشیدین کی بود مانند دیدن،
    ٩. تپه باستانی چغابل با بیش از ۵٠٠٠ هزارمتر فضای سبز در حال سامندهی است .
    ١٠. میدان وگذر ورودی چغابل در حا انجام است .
    ١١. جهاد کشاورزی ١٠ مرغداری را سال قبل افتتاح وبیش از ۴٠ کیلو متر جاده بین مزارع را احداث کرده
    ١٢. جهاد کشاورزی ٢٠ میلیارد را هزینه قنات ها و رودخانه ها کرده یا خط پمپاژ با مجوز های مجود در حاشیه سیمره نموده است.
    ١٣. در حوزه آب با دستگاههای مجهز روز دنیا ۴ نقطه در مناطق پران پرویز ، تنگ جن گیر، توه ،مهمان پریز شناسایی وفعلا در یک منطقه بنام جن گیر حفاری شروع شده است .
    ٣. دو حلقه چاه آهکی هرکدام بیش از ٣١۵ متر حفاری به آب رسیدن و بیش از ٧٠ لیتر در ثانیه آب شرب را دارند و حفر وتجهیز وشبکه آب رسانی ادامه خواهد یافت

    ١۴. در روستاهای مختلف شش حلقه چاه جدید حفاری شده نزدیک به ١٠ چاه لایروبی وتجهیز شده است علاوه بر چاهای آهکی ذکر شده بالا
    ١۵ . زمین ورزشی ،زمین چون مصنوعی وسالن چند منظوره رومشکان در زمینی به مساحت ١٨٠٠٠ متر مربع اهدایی فرزندان مرحوم حاج عادل رشنو امرایی اهدأ شد روز سه شنبه هفته جاری با حضور مدیر کل ورزش وجوانان ،نماینده ، امام جمعه وفرماندار مسولان وخیرین وتعدادی از مردم کلنگ زنی شد.
    ١۶. تمام یا اکثر کوچه وخیابانهای روستاهای شهرستان شن کوبی شده اند.
    ١٧. تمام روستاهای رومشکان گاز رسانی شده اند و زیر ساخت برق با احداث پست ۶٣ سوری که ساخت آن در حال اتمام است تکمیل میگردد.
    ١٨. سأختمان اداری فرمانداری،بخشداری سوری،کلانتری ،در حال ساخت می باشد ، و زمین جهت ساخت ساختمان منطقه انتظامی خرید اری شده است
    چه بخواهیم بپذیریم چه نه رومشکان در حال توسعه وپیش رفت است پس نیاز به جوی آرام مثل ١٧ ماه گذشته ودوری از سیاسی کاری دارد که مشارکت خوب مردم نیروی محرکه این توسعه خواهد بود با تشکر از منتقدان ، رساند پر مخاطب میرملاس ومدیر خوش ذوق آن آقا امین آزادبخت

    • ممنون از گزارش عملکردتون
      فکر کنم کارهای کارشناسی شهرستان شدن رومشکان در دوره نمایندگی هشتم انجام شده بود و به اسم ملکشاهی شما گزارش می دهید و این خدمات مربوط به دولت تدبیر و امید است که نماینده مخالفش بود
      راستی نماینده چرا همین خدمات یا بسیار کمتر از اینها را برای طرهان ، کونانی ، درب گنبد و کوهدشت انجام نداده
      این تبعیض و ناسیونالیستی نیست ؟

      • برادر واقع بین :
        با تشکر از دغدغه تمام شهروندان ولو اینکه جهت دار وسیاسی اظهار نظر کنند، اولا این ها خدمات نظام هستند نه شخص خاصی دوم اینکه معروف که ” کار را که کرد هرکه تمام کرد” سوم اینکه بنده اصلا تفکیک جغرافیای سیاسی را به معنایی که شما فرمودید قبول ندارم امروز رومشکان فردا کوهنانی پس فردا گراب و…این رویه حس ناسیونالیستی در دوره تمام حکام در تاریخ مشهوداست برای اثبات این مدعا شما استانهای کویری کشور را که تقریبا اکثر رؤسای جمهور اهل آنجایند رو بررسی کنید….

    • اگر این پیام واقعا از طرف فرمانداری رومشکان است ای کاش در سایت به عنوان پاسخ در تیترهای اصلی قرارش دهید.

  33. با تشکر از بذل توجه شما آقای سوری
    در فرمایشاتت یک مقداری تناقض هست
    میفرمایی این ها خدمات نظام هستند نه شخص خاصی بعد میگی کار را که کرد هرکه تمام کرد یعنی ملکشاهی !!!
    پس با این اوصاف اولا خیلی از کارهایی که به عنوان بیلان کاری اومده فقط کلنگی بر زمین زده شده و اگر کلنگ به زمین گیر نکنه خوبه تازه اجازه بدید ببینم کی اونها را تمام می کنه و …
    در جای دیگری میفرمایی بنده اصلا تفکیک جغرافیای سیاسی را قبول ندارم و دنبالش میگی این رویه حس ناسیونالیستی در دوره تمام حکام در تاریخ مشهوداست نتیجه اینکه حس ناسیونالیستی را قبول داری
    پس این دوره رومشگان دوره بعد کوهنانی و دوره بعد گراب و … البته اگه دوره بعدی بر ایشون باشه و زیر قولتون نزنین
    موفق باشید

  34. مسئولین سر در گریبان فرو برده اند!
    استاندار؛ معاونین استاندار، نماینده کوهدشت، ائمه جمعه کوهدشت و رومشکان، فرماندار کوهدشت و رومشکان همه و همه در خدمت جناب مجید انصاری کلنک یک طرح بدون مطالعه دیگر را در سرزمین سوخته به زمین زدند.
    حق الناس یعنی اینکه کاری را به ناحق علیه شخصی یا به ضرر عموم مردم انجام دهی.
    دریغ از اینکه یکبار ببینیم مسئولین استانمان پاسخگو هستند.
    همه ادعای پاسخگویی دارند! و …

  35. چرا ملت ها شکست می خورند عنوان کتابی است که دارون عجم اوغلو؛ جیمز ای.رابینسون به رشته تحریر در آورده اند و اکنون در ایران هم ترجمه شده است این دو با بررسی تاریخی علت عقب ماندن و به عبارت دیگر به انحطاط رفتن کشورها به خوبی تبیین نموده اند به طور نمونه ذکر می کنند که در یک کشور افریقایی حاکم آن کشور برای تبلیغات و بدون مطالعه کارخانه کمپوت سازی انبه (انبه محصول کشاورزی هند و پاکستان است)راه اندازی می کند کارخانه ای که در دراز مدت نه تنها سود ندارد بلکه زیان ده هم هست .
    حالا این هم حکایت ماست. جهل و غفلت از سیاست های صحیح تا کی و کجا باید ادامه یابد. سرمایه گذاری ناصحیح و نادرست نه تنها کمکی به حل معضل و رفع بیکاری نمی کنند بلکه در صورتی چنین سرمایه گذاریهایی نتیجه ای سودمند نداشته باشند و بعد از زمانی این گونه سرمایه گذاریها تعطیل شوند و بساط اشتغال و سرمایه گذاری بعدی برای دهها سال تعطیل خواهند شد.

  36. تازه ۷۰ هکتار زمین از محل منابع طبیعی برای این طرح در نظر گرفته شده است!
    رهبری معظم فرمودند حتی اگر “زمین های منابع طبیعی” را برای “حوزه علمیه” خواستند ندهید.
    خوب است …به این فرمایش معظم له توجه کنند.
    طبیعت رومشکان را از بین می برند؛ آبمان را مصرف می کنند؛ تازه اشتغال زایی هم برای رومشکان ندارد! چون رومشکان متخصصی در این حوزه ندارد.

  37. این مطلب به دلم نشست.
    به دور از تعصب و سیاست زدگی بود. انصافاً کامنت های عزیزان هم پر معنی و عالی بود.
    در مجموع یک نقد خوب و سازنده.
    وظیفه ذاتی یک رسانه همین است که بتواند همچین کارهای بکند و هم به مسئولین تذکر بدهد و هم عموم را همراه کند.
    بدرود

  38. با سلام
    فقط بسنده میکنم که متحصص در این زمینه به فاصله ۴ کیلومتری از طرح وجود دارد(دانشجوی دکترای مهندسی برق)

  39. دوستان لطفاچراهرکدام باهرایده خاص وبدون تخصص کامنت میذارید

  40. چرافکرمیکنیدتخصص خیلی سخته درسطح شهرستان کوهدشت ورومشگان بسیارتحصیلکرده رشته هافنی وجوددارد

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.