- پایگاه خبری، تحلیلی میرملاس - https://www.mirmalas.com -

انتظارات مردم ما از نمایندگان چیست!!

 

روح الدین طرهانی نژاد / میرملاس : 

 

با توجه به اینکه نزدیک به انتخابات مجلس شورای اسلامی هستیم وهر روز براین شور شوق در بین محافل سیاسی و مردم عامه افزوده می شود نیاز است چندسطری بعنوان یادداشت روز قلمی کنیم که ماهم از این امر بی بهره نباشیم

اما…. اول باید قبل از هر چیز به این امر مهم توجه کنیم و بدانیم که وظیفه وکلای ما در مجلس شورای اسلامی ، قانونگذاری ونظارت است تا بتوانیم نکات بعدی را در این مورد رعایت کنیم…

متاسفانه درجامعه ما شواهد و قرائن نشان می دهد که عده کثیری از مردم مخصوصاً درمناطق کوچک و محروم علم و اطلاع دقیقی از وظایف واختیارات مجلس و نمایندگان آن نداشته و به نماینده ی مجلس، همانند یک مسئول اجرایی نظیر فرماندار نگاه می کنند بر همین اساس توقع و انتظاراتی که از یک نماینده مجلس دارند که از یک فرماندار دارند…

شیوه انتخاب، انتظار و حمایت از یک نماینده ی مجلس بر اساس همین بینش در مناطقی کوچک ومحروم متفاوت از مناطقی است که از رشد و مدنیت بیشتری برخوردار بوده و نگاه متفاوتی به مجلس و نمایندگان آن دارند.
مردم مخصوصاً خانواده هایی که فرزندانشان از معضل بیکاری رنج می برندحداکثر کاری که از یک نماینده انتظار دارند، پیدا کردن شغلی برای فرزندانشان است.

جوانانی که بدنبال کسب و کارنتوانسته اند از فیلتر سلایق وباندها عبور نمایند انتظار دارند که نماینده ی مجلس به آنها کمک کند که از این فیلتر عبور نمایند…البته شاید چاره ای جز این کار نداشته باشند…

رقیبان در ادارت دولتی، تعدادی بدنبال استفاده از نماینده ی مجلس برای تصدی پستهای دولتی یا حفظ پستهای سابق خود هستند و تعدادی نیز بدنبال احقاق حقوق از دست رفته خود و کنار گذاشته شدن مسئولینی هستند که به نحوی از انحا، حقوق آنان را ضایع کرده یا به آنها بی توجهی نموده اند.

چگونگی ایجاد این تلقی و نگاه به نمایندگان مجلس و وظایف و اختیارات آنان از چند عامل متاثر بوده است:

اولین عامل محرومیت بیش از حد مناطق کوچک ومحروم و عدم توجه کافی به محرومیت زدایی، رشد و رونق اقتصادی آنان بوده است.

درصد بالای بیکاری یکی از ویژگی های اصلی این مناطق است که به دلیل فقدان سرمایه گذاری حادث شده است.

جوانان پر انرژی، تحصیل کرده یا با تحصیلات کم،جویای کسب و کار و متعاقب آن ازدواج و زندگی هستند و به دنبال روزنه ای می گردند تا از طریق آن از معضل بیکاری رهایی یافته و به زندگی خود سامان دهند.

عامل دیگر سفارشات قومی وقبیه ای جهت استخدام فارغ التحصیلان است که باعث شده و می شود تا عده ی کثیری از جوانان حتی برخوردار از مدرک و دانش کافی نتوانند از بعضی فیلترها عبور کرده و به اهداف خویش دست یابند، مخصوصاً در مناطقی که قومیت گرایی بیداد می کند و با نوشتن یک نامه جوانان از ادامه کار باز می مانن..
رواج این فرهنگ از یک طرف باعث تضییع حقوق عده ای از شهروندان می شود و از سوی دیگر با سوء استفاده ی عده ای به صورت آشکار از قوانین، دیگران نیز ترغیب به این کار شده و به دنبال راهی میانبر برای حل مشکلات خویش می گردند و در نتیجه، این مسائل هر دو گروه را به سمت یک ابزار به نام پارتی سوق می دهد…
همه ی این عوامل یک آشفتگی و سردرگمی در این اجتماعات بوجود آورده و نیز بستری مناسب را برای عده ا ی که برای رسیدن به مقصود از هیچ کاری دریغ نمی کنند .

باید متذکر شد که این مشکلات،در تمامی نقاط کشور به وضوح مشاهده می شود اما مردم در شهرهایی با مدنیت بیشتر، انتظار حل مشکلات از نمایندگانشان به طرقی فراگیر دارند.

مسلماً نمایندگان مجلس به صورت قانونی قادر به حل مشکلات مردم می باشند اما نه به صورتی که بعضی کاندیداها وعده می دهند و مردم نیز انتظار دارند،
ما هم باید به بصورت فراگیر مطالبه گر باشیم که بتوانیم مشکلاتی که گریبانگیر و نامحدود است بصورت ریشه ای از طریق نمایندگان که وکلای مردم هستند حل نماییم .
امیدواریم نمایندگان هم با نشستن برکرسی سبز مردم را فراموش نکنند چون این جلوس را مدیون همان مردمانی هستند که روزی برای رفتن آنها به خانه ملت با شور شوق برپای صندوقهای رای حاضر می شدند.