- پایگاه خبری، تحلیلی میرملاس - https://www.mirmalas.com -

انتخابات مجلس دهم در شهرستان کوهدشت و دلهره های پیش رو

Scan10004-214x300

 

نوری نظری طبا / میرملاس :

باز هم صدای طبل انتخابات از کوچه پس کوچه های شهر شنیده می شود و شیپور تبلیغات، مدتی است مردم وادی دقیانوس را قبل از موعد مقرر از خواب زمستانی بیدار کرده است و با تحریک و تهیج انتخاباتی، آنها را برای مبارزه ای رودررو آماده می کند رها از اینکه سالیان سال است که هیچ گونه کار زیربنایی و عمرانی در این دیار فراموش شده انجام نگرفته و کوچکترین تغییری بر سیمای زجرآلود و آتش گرفته ی شهرستان کوهدشت مشاهده نشده است.

سالها با سبقت ثانیه ها بدون تکرار در حال گذر است گذری که  شخمی از خون و درد بر سیمای مردم شهرستان کوهدشت به یادگار گذاشته و همه را به فرار و کوچ از زادگاه خویش مجبور کرده و آینده مردم  را در هاله ای از ابهام و تردید قرار داده است و در راستای خروج از این بن بست هیچ ایده ای آینده نگرانه طراحی نشده و همیشه با تعصبات شخصی و جهت گیری های بی اساس روبرو بوده است درخت توسعه شهرستان کوهدشت قبل از ریشه دوانیدن هر روز تمرین تبر دارد و با مرگ برگ هایش همیشه با نابودی و فنا دست به گریبان بوده است و تکانه ای دیگر سقوطش را حتمی خواهد کرد فقر و بیکاری در خوشناموند، هومیان، کونانی، طرهان، رومشگان، درب گنبد بیداد می کند امکانات بهداشتی و درمانی در اقل خود قرار دارد روزمره گی در بین جوانان شهرستان طبیعی جلوه می نمایاند و استعدادهای ناب در حال مدفون شدن هستند و اما همیشه جهت حرکت نمایندگان در خلاف جهت آسایش و رفاه مردم بوده است و هر روز بهتر از دیروز قاب فقر و مظلومیت مردم نگون بخت شهرستان کوهدشت با وعده های دروغین تزیین شده است سد معشوره و سد سیمره سرطرهان و آزاد راه کربلا پشت شعارهای کر کننده نمایندگان خاک می خورند و برندهای شهرستان به اسم دیگر شهرها و استانها در بازارهای داخلی و خارجی عرض اندام می کنند مناطق گردشگری از قبیل غار کهن میرملاس به خرابه تبدیل شده اند و تنگه ی شیرز و انارستان سیاب چشم به الطاف نمایندگان دوخته اند عمق فاجعه در اکثر روستاههای شهرستان به وضوح قابل رویت است و مردم این روستاهها با بدبختی تمام در چنگال بی رحم روزگار گرفتار شده اند و آینده ی شوم خود و فرزندانشان را به نظاره نشسته اند منافع عام قربانی اختلاف سلیقه ها و کج اندیشی گروههای خاص شده است و هر روز بر تعداد پابرهنگان روستاههای شهرستان افزوده می شود.

نگرانم که دوباره وعده و وعیدهای سرخرمن کاندیداها در حد شعار باشد و دوباره دل به ناکرده ها خوش کنیم و باز هم شهرستانمان در خواب پیشرفت باشد و هیچ دلسوزی برای اعتلایش تلاشی نکند.

برای دستهای پینه بسته ی پدرانمان و صورتهای تکیده و سوخته ی مادرانمان و پاهای برهنه ی کودکی که زخم برهنگی روحش را می سوزاند و برای آینده ی دخترانمان نگرانم.

نگران تصویر تنهایی کپرنشینان استانمان، آینده ی مبهم جوانان بیکار شهرستانمان و شرمندگی پدری هستم که پول کارگری کفاف مخارج زندگی اش را نمی دهد و برای شکم های خالی مردمانم نگرانم.

نگرانم برای فقراقتصادی،  اجتماعی و فرهنگی که در شهرستانمان ریشه دوانیده و امکان درمانش از هر جهت مسدود شده است.

برای خالی از سکنه شدن شهرستانمان و کوچ جوانان نخبه دیارمان عمیقا نگرانم.

نگران حریق درجنگل های بلوطستان و گیسوان اتش افروخته زاگرس هستم.

نگرانم که دوباره انتخاب های نادرست و احساسی،  بدبختی مردم را صدچندان کند و امکانی برای برگشتمان به اصل و ریشه امان باقی نگذارد.

 

امروزه با حرکت سریع جوامع به سمت پست مدرنیسم و مدرنیته و تحولات اساسی در حوزه های مختلف و غنی سازی فرهنگ های کلاسیک بهترین انتخاب ها و زودبازده ترین عملیات عمرانی در حال رقم خوردن است و ما سالهاست از این قافله عقب مانده ایم و در سهل ترین انتخاب های خود دچار مشکل شده ایم خود و خویشتن فراموشی، انزوا، عقب ماندگی فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی و سقوط فرهنگ پایه و کلاسیک مرسوم در بین مردم را می توان جزو اولین قربانیان انتخاب های اشتباه مردم شهرستان کوهدشت قلمداد کرد که خدشه ای جبران ناپذیر بر پیکر فرهنگ انتخاب مردم وارد آورده است تعصبات قومی قبیله ای، فقر، بیکاری، عدم مدیریت صحیح و نبود حلقه های وصلی بین مردم و مسئولین عوامل اصلی انتخاب های اشتباه و احساسی مردم در سالیان اخیر بوده است که محصول این انتخاب ها، شهرستان کوهدشت را به عنوان فقیرترین و در عین حال مستعدترین شهرستان ایران در اکثر زمینه ها معرفی کرده است انتخابات شهرستان کوهدشت همیشه با تعصبات قومی قبیله ای همراه بوده و احساس، تصمیم گیرنده اصلی انتخابات بوده است و تاکنون هیچ وقت به سمت منافع جمعی حرکتی نداشته ایم و سعی بر این بوده است که منافع فردی تامین شود که آن نیز خود مشکلات عدیده ای را به بار آورده است. عقب ماندن شهرستان کوهدشت در حوزه های اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی محصول و ره آورد این معضل بزرگ بوده است آمار فاجعه بار زندانیان و کارگران ساختمانی، نبود کارخانجات صنعتی و پروژه های عمرانی،  کوچ نخبگان و بیکاری موید این قضیه است.

آیا زمان آن نیست که دستگاههای ذیصلاح  با نظارت و هماهنگی نمایندگان کنونی و آینده شهرستان برای خارج کردن شهرستان از این بن بست دست بکار شوند و با تزریق وام های خودکفایی نسبت به انجام پروژه های زود بازده از قبیل پرورش گل و گیاه، پرورش شتر مرغ، قارچ، کشاورزی مکانیزه، دامداری مدرن و… اقدام کنند؟

آیا وجود راههای مواصلاتی و ورود به بازارهای بزرگ دیگر استانها و شهرها نمی تواند شهرستان کوهدشت را از این بن بست خارج کند؟

نماینده ی آینده شهرستان کوهدشت باید بداند ما در بخش بهداشت و درمان، ورزش، خدمات رفاهی و آموزشی، کشاورزی مکانیزه و آب آشامیدنی با مشکلات عدیده ای روبرو هستیم ودر بخش گردشگری، برندسازی، تولید وایجاد کارخانجات صنعتی، توسعه ی مراکز آموزشی و فضاهای سبز و حرکت به سمت تکنولوژی های سبز دارای ظرفیت های بالقوه ای هستیم.

 

چند پیشنهاد و ایده ی قابل اجرا به نمایندگان آینده برای برون رفت از بن بست و عقب ماندگی شهرستان کوهدشت:

یک پیشنهاد و ایده ی قابل اجرا این است که نماینده مردم در تمام حوزه ها، حلقه و کارگروهی از مشاوران و کارشناسان متخصص و توانمند آن حوزه تشکیل دهند و بدین وسیله مشکلات، پتانسیل ها و ظرفیت های توسعه شناسایی و بهترین راهکارها برای ترمیم و توسعه آنها اتخاذ شود.

و اما دومین ایده این است که با انجام کارهای پژوهشی، الگوها و شاخص های پیشرفت و توسعه  را از شهرستانهای موفق اخذ و طی برنامه ی کوتاه، میان مدت و بلند مدت آنها را بکارگیری کنیم و قانونی داخلی و قراردادی مصوب شود تا نمایندگان دوره های بعد در آن راستا حرکت کنند  تا باز هم  شاهد مصیبت های گذشته و تکرار اشتباهات دوره های قبل نباشیم.

سومین ایده ی قابل اجرا این است که نمایندگان، جوانان نخبه داخل و خارج از استان را در منصب های اداری شهرستان و استان بکارگیری کنند تا هم مانع خروج نخبگان شهرستان و کوچ آنها به خارج از استان و شهرستان شویم وهم انگیزه ی بازگشت دیگران را برای توسعه ی پایدار شهرستان کوهدشت فراهم کرده باشیم.

چهارمین ایده باید تلاش در جهت خودکفایی مردم با دادن وام های خودکفایی جهت ایجاد پروژه های زودبازده (پرورش گل و گیاه، پرورش شتر مرغ، قارچ، کشاورزی مکانیزه، دامداری مدرن) باشد تا مردم را در توسعه و اعتلای شهرستان سهیم کنیم  و با ایجاد همبستگی مثبت اجتماعی از بن بست اقتصادی که در راس مشکلات شهرستان است خارج شویم.

و آخرین ایده که احتمالا در شهرستان کوهدشت به جهت حساسیت های موجود شاید از کمترین شانس اجرا برخوردار باشد این است که شورایی از اصلاح طلبان و اصولگرایان  دلسوز شهرستان با تدوین اساسنامه ی داخلی  شورا جهت نظارت بر کار نمایندگان هر دوره تشکیل شود تا راهکارهای مرتبط با پیشرفت و اعتلای شهرستان در بهترین زمان به نماینده ارائه شود.

با این حال انتخابات پیش رو با سنت شکنی میتواند نقطه عطفی درجهت توسعه ی پایدار و فصل جدیدی برای اعتلای شهرستان کوهدشت بشمار آید اما ذکر راهکارهای ذیل برای تحقق این مهم خالی از لطف نخواهد بود:

۱- مردم در قالب گروههای مطالبه گر(صنف کشاورزان، فرهنگیان، کسبه و بازاریان، دانش آموزان و دانشجویان، جوانان بیکار و…) اهم انتظارات و خواست عمومی خود را گردآوری و بعد از انتخاب نماینده به صورت مجدانه پیگیری کنند.

۲- جوانان نخبه و مسئولان شهرستان و گروههای مختلف در سطح روستاهها، شهرها و بخش ها با تشکیل اتاق فکر، خط سیرکلی توسعه ی شهر، روستا، بخش و شهرستان را ترسیم کنند.

۳-  فرهنگیان به عنوان نیروهای پیشران توسعه راهکارهای کلی برون رفت از رکود شهرستان را ترسیم کنند و دلسوزانه اهداف پیشرفت را تعیین کنند.

۴- کاندیداها برنامه های مدون خود را برای برون رفت از وضعیت موجود شهرستان ارائه دهند تا مردم بهترین انتخاب را داشته باشند.

۵- دستگاهها و ادرات ذیصلاح شهرستان در جهت منافع مردم حرکت کنند نه در جهت منافع کاندیدایی خاص.

۶- تعصبات قومی قبیله ای کنار گذاشته شود و حتی الامکان تلاش در جهت منافع جمعی باشد نه منافع فردی.

امیدوارم مقاله ی فوق توانسته باشد گوشه ای از دلهره ها، ایده ها و انتظارات مردم مظلوم شهرستان کوهدشت را بازگو کرده باشد تا انشالله در اسرع وقت توسط وکلای مردم نسبت به پیگیری و رفع آنها اقدامات اساسی و شایسته ای صورت گیرد.