- پایگاه خبری، تحلیلی میرملاس - https://www.mirmalas.com -

اندر احوالات بیمارستان پلدختر / چه کسی پاسخگوست؟؟؟

[1]

 

سکینه دریکوند / میرملاس نیوز :

یازده اسفند سال ۸۹ تنها بیمارستان ۶۴تختخوابی پلدختر پس از یک ربع قرن،به قول روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی لرستان ؛با دستان با کفایت وزیر بهداشت افتتاح شد و فعالیت خود را با ۱۲ پزشک متخصص آغاز کرد و البته در آن روز وزیر بهداشت در مورد حضور پزشکان متخصص ارتوپدی و قلب و راه اندازی دستگاه پیشرفته ی سی تی اسکن تاکید کرده ونسبت به تامین آنها قول مساعد دادند،اما اکنون پس از ۱۶ماه ،آن قولها و وعده و وعیدها نه تنها جامه ی عمل به تن نپوشدند بلکه تعداد پزشکان متخصص بیمارستان از ۱۲تا(زمان افتتاح)به ۸تا کاهش یافته است.

رضا آروین  از مراجعه کنندگان می گوید :زمانی که مرحوم خواهرم بر اثر دیابت به کما رفته بودو نیاز به مراقبت های ویژه داشت او را در اتاق احیا بستری کردند در حالی که در این اتاق همزمان به بیماران سرپایی اورژانس –از نوزاد چند ماهه تا پیرمرد ۷۰-۸۰ ساله _رسیدگی می شد.وی میگوید :از ظهر که خواهرم به کما رفته بود تا ساعت ۲۲:۳۰دقیقه که به خرم آباد اعزام شد،ما مرتبا در تماس با بیمارستان های خرم آباد و اندیمشک برای رزرو یک تخت خالی بودیم.وی میگوید :متاسفانه در این بیمارستان نه تنها خیلی از بخش ها غیرفعال هستند و یا اصلا وجود ندارندبلکه بخش های فعال نیز کآرایی لازم راندارند. آروین می گوید:با توجه به اینکه نماینده ی پلدختر خود پزشک و نایب رئیس کمیسیون بهداشت مجلس هستند انتظار می رفت که از جانب ایشان اقدامات موثری برای بهبود وضعیت درمان شهرستان صورت می گرفت و امروز شاهد این وضعیت نبودیم.

۲۶ فروردین فرج … دریکوندی،۴۲ ساله ساعت ۲۳در محل کار خود در قفسه ی سینه اش احساس درد می کند، وی با تماس با آژانس خود به بیمارستان پلدختر مراجعه می کند،پزشک عمومی اورژانس پس از معاینه وانجام آزمایش و اصرار همراها ن بیمار،وی را در بخش سی سی یو بستری می کند،از ساعت ۲۳:۳۰که فرج … در سی سی یوبستری می شود تا زمان ایست قلبی-ساعت ۱۲ روز بعد-یعنی نزدیک به ۱۳ ساعت،هیچ پزشکی او را ویزیت نمی کند.

زینی وند که خود بیمار و در بخش سی سی یو بستری بوده می گوید:(( ساعت ۲شب وضعیت فرج… بحرانی می شود،۲بار به علت تهوع ودرد شدید بیهوش می شود وحتی از تخت پایین می افتد،پرستاران بخش مرتبا با پزشک بخش تماس می گیرند ولی پزشک فقط به صورت تلفنی از منزل اقدام به تجویز دارو می کند.))
۱۳ ساعت از زمان بستری در بخش سی سی یو می گذرد اما دکتر بخش هنوز بیمار را ویزیت نکرده است ،در ساعت ۱۲ظهر بیمار دچار ایست قلبی می شود واحیا اثرنمی کند وبیمار فوت می کند.در نهایت پزشک زمانی بر بالین بیمار حاضر می شود که یک ربع ساعت از ایست قلبی گذشته است و این در حالیست که مطابق رفرنس های روز دنیا زمان طلایی احیا(CPR) 6-4دقیقه بوده و احیا پس ازاین زمان باشکست مواجه خواهد شد.

علی دریکوندی برادر فرج … میگویدبرادرم ۱۳ ساعت در این بیمارستان و در بخش سی سی یو بستری بود بدون آنکه پزشک متخصص او را ویزیت کند ویاحداقل دستور اعزام او را به خرم آباد دهد.

علی رغم مراجعات و تماسهای تلفنی مکرر با فرهاد پارسا ریاست بیمارستان وشبکه ی بهداشت پلدختر و حسن شاکرمی مدیریت بیمارستان جهت پاسخگویی به سوالاتی در خصوص کمبودها و برنامه ها و بی اعتمادی و عدم رضایت شهروندان از وضعیت خدمات رسانی بیمارستان ،آنها از هرگونه پاسخ و اظهار نظری ˮدر حوزه ی تحت سرپرستی و مدیریتشان خودداری کردند و تنها به این جمله اکتفا کردند که بدون اجازه و موافقت دانشگاه علوم پزشکی حق هیچ گونه اظهار نظری نداریم.لذا در تاریخ ۳۱ خرداد،۱۱سوال در چهار محور؛ کمبود متخصص ونیر.وی انسانی،کمبود تجهیزات و بخش های بیمارستانی ،برنامه ها و اهداف بیمارستان و خطاها و اشتباهات پزشکی به روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی ارائه شد. چندنمونه از سوالات به شرح زیر است:

۱)سرانه ی تخت بیمارستانی در کشور به چه صورت است؟
۲)با توجه به اینکه در زمان افتتاح بیمارستان توسط خانم وزیر گفته شده بود که تعداد پزشکان متخصص بیمارستان ۱۲تاست و با توجه به اینکه الان عملا تنها ۸ پزشک متخصص مشغول فعالیت هستند،این سوال مطرح است که تخصص ۱۲تا پزشک اول در چه زمینه ای بوده است و چرا همکاری برخی از آنها با بیمارستان قطع شده و چرا در زمینه ی جایگزینی نیروی متخصص مورد نیاز تنها بیمارستان شهرستان اقدام موثری صورت نگرفته؟

۳)با توجه به قول مساعد خانم وزیر در زمینه ی حضور پزشک متخصص قلب و ارتوپد و راه اندازی دستگاه پیشرفته ی  سی تی اسکن ،چرا تاکنون هیچ یک از آن قوله عملی نشده ،موانع عدم اجرا چه بوده؟

۴)با توجه به حادثه خیز بودن محورهای مواصلاتی پلدختر و همچنین جمعیت ۸۰ هزار نفری شهرستان(بون احتساب جمعیت حدود ۵۰هزار نفری بخش رومشکان شهرستان کوهدشت و همچنین جمعیت ماژین شهرستان دره شهر که معمولا به خاطر مسافت کوتاهتر به بیمارستان پلدختر ،به این بیمارستان مراجعه می کنند.)چرا اورژانس بیمارستان تنها یک تخت دارد واکثر مصدومین به خرم آباد اعزام می شوند؟

۵)با توجه به مسافت ۱۲۰ کیلومتری پل دختر تا نزدیک ترین بیمارستان خرم آباد و نبودمتخصص،دستگاهها وتجهیزات پزشکی دربیمارستان پلدختر و نیز با توجه به تجهیزات ناکافی آمبولانس های شهرستان ،مصدومین سوانح رانندگی و دیگر سوانح وهمچنین بیماران نیازمند خدمات ویژه ،تارسیدن به بیمارستان خرم آباد چه میزان شانس زنده ماندن وبهبود دارند؟

۶)به طور معمول ومیانگین از یک جمعیت ۸۰ هزار نفری چه تعداد بیماران قلبی-عروقی و دیابت و … را می توان در نظر گرفت که نیازمند خدمات ویژه هستند؟

۷)چرا در این بیمارستان آی سی یو غیرفعال است و بخشهای قلب، ارتوپدی ،مغز واعصاب و دستگاه سی تی اسکن و … وجود ندارند؟برای خلاصی از این وضعیت چه برنامه ای دارید؟
۸)وضعیت سرویس دهی و خدمات رسانی به مراجعین وبیماران از نظر شما و طبق گزارشات و بازدید های احتمالی شما،چگونه ارزیابی می شود؟

هوشنگ بادپی  مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی لرستان پس از دریافت و مطالعه ی سوالات ارائه شده ،سوالات ارائه شده را  “تند”  ارزیابی می کند وبه بیان یکسری توجیهات پرداخت .از جمله ی این توجیهات می توان به این گفته ی ایشان اشاره کرد که ؛((قیمت یک دستگاه سی تی اسکن ۳میلیارد تومان است وتجهیز بیمارستان پلدختر به سی تی اسکن برای دانشگاه توجیه اقتصادی ندارد .)) من از جان انسانها صحبت میکردم و از درد بازماندگانی که تا آخرعمرشان با حسرت میگویند:کاش دکتر بود ! کاش تجهیزات بود! کاش دکتر مثلا کار بلدی هم که بود به موقع مراجعه میکرد !کاش اصلا پل دختر زندگی نمی –کردیم!! کاش  … و هوشنگ بادپی مدام چرتکه می انداخت و حرف از توجیهات اقتصادی می زد و در پایان با اعتماد به نفس بالا پرسیدند؛آیا توانستم شما را متقاعد کنم !؟ و من که نمی دانستم برای گرفتن موافقت با مثلا یک دستگاه سی تی اسکن باید روزانه قول چه تعداد”مشتری “را بدهم،فقط از ایشان خواستم که به سوالت به صورت کتبی در سریع ترین زمان ممکن پاسخ دهند،و از آن روز تاکنون سوال ذهن من این است که آیا باید در مقابل اینگونه توجیهات متقاعدشد!!؟آیا باید بیمارستان هاونظام سلامت  ما در بحث سلامت شهروندان به فکر سود اقتصادی باشند؟ ما را چه شده ؟ما که شب و روز برای بشریت راهکار ارائه میدهیم  ونسخه ی عدالت و انسانیت می پیچانیم چرا وقتی به سیاست گذاریهای سلامت خودمان میرسیم شروع میکنیم به چرتکه انداختن و در نهایت با قاطعیت تمام به این نتیجه می رسیم که حیات وسلامت جسم وروان ۸۰ هزار نفرانسان به یک دستگاه سی تی اسکن –خواه ۳میلیارد خواه هرچند میلیارد -نمی ارزد .آیا بهای واقعی جان یک انسان ۹۴میلیون وبهای یک دستگاه ۳میلیاردتومان است؟؟ حال آنکه خداوند در آیه ی ۳۲ سور ه ی مائده می فرمایند:وکسی که انسانی را از مرگ نجات دهد گویا همه ی انسانها را از مرگ نجات داده است.

 

[2]