تاریخ : شنبه, ۱ اردیبهشت , ۱۴۰۳
2

مدیرکل کمیته امداد استان لرستان در گفتگو با میرملاس: وظیفه کمیته امداد شناسایی و رفع فقر و محرومیت های مادی و معنوی جامعه است/ ماهانه بالغ بر ۴ میلیارد تومان مستمری پرداخت می کنیم

  • کد خبر : 95249
  • 01 اسفند 1395 - 22:51

مدیرکل کمیته امداد استان لرستان در گفتگو با خبرنگار میرملاس با اشاره به اجر معنوی حمایت خداپسندانه از محرومین اظهار داشت: کمیته امداد امام خمینی (ره) بعد از سپاه پاسداران انقلاب اسلامی دومین فرزند انقلاب است که وظیفه این نهاد انقلابی و اسلام محور شناسایی و رفع فقر و محرومیت های مادی و معنوی جامعه […]

photo_2017-07-20_22-57-13

مدیرکل کمیته امداد استان لرستان در گفتگو با خبرنگار میرملاس با اشاره به اجر معنوی حمایت خداپسندانه از محرومین اظهار داشت: کمیته امداد امام خمینی (ره) بعد از سپاه پاسداران انقلاب اسلامی دومین فرزند انقلاب است که وظیفه این نهاد انقلابی و اسلام محور شناسایی و رفع فقر و محرومیت های مادی و معنوی جامعه است.

جاسم محمدی فارسانی افزود: تا به امروز بیشتر وقت و انرژی کمیته صرف جذب مراجعین حضوری یا افرادی می شد که به عنوان واجدین شرایط مددجویی معرفی می شدند در حالی که طبق فرمایشات اخیر مقام معظم رهبری علاوه بر حمایت از مددجویان سابق،شناسایی مناطق و افراد محروم نیز به عنوان وظیفه خطیر این نهاد در الویت قرار گرفته است.
وی ادامه داد: موظفیم سالانه ۱۰ درصد از خانوارهایی را که از طریق طرح های توانمند سازی خود کفا شده اند را از چرخه مستمری بگیران خارج کنیم. البته با قطع مستمری همچنان امتیازاتی مثل بیمه خدمات درمانی،تسهیلات اشتغالزایی و تامین جهزیه برای این دسته مددجویان برقرار خواهند ماند.
وی با اشاره به اینکه فرهنگ کار در استان ما ضعیف است، تشریح کرد:هم اکنون ۳۷ سال از تاسیس نظام جمهوری اسلامی می گذرد و سوای از خدمت به اقشار مددجو باید به این مهم اندیشید که چگونه این خانواده ها را توانمند کنیم.
خانوارهایی داریم که دارای چندین فرزند تحصیلکرده هستند که متاسفانه به همان مستمری کمیته امداد بسنده کرده و جویای کار و کار آفرینی نمی شوند. این دیدگاه به کم قانع بودن از آسبیهای مناطق محروم است.آن خانوار روستایی که فرزند تحصیلکرده اش در خانه نشسته می تواند با دریافت تسهیلات از کمیته امداد تراکتوری بخرد و روی زمین خودش صاحب کار شود.
زن سرپرستی که چشم امید به مستمری ۸۰ الی ۱۰۰ هزار تومن بسته، می تواند با دریافت وام و تسهیلات در اموری مثل قالبافی،خیاطی، فرش و…خودکفا و ارتقا دهنده روزی خودش و خانواده اش باشد.
الگوهای خوبی از مددجویان داریم که با تسهیلات کمیته امداد از طریق تولید مرغ ارگانیک در حداقل امکانات،تهیه نان ساجی نیاز مناطق گستره ای را تامین می کنند که در توسعه اشتغال پایدار و جذب دیگر افراد بیکار نیز موفق هستند.
در حال حاضر ۶۴ هزار و ۷۲۲ خانوار تحت پوشش کمیته امداد است که ماهانه بالغ بر ۴ میلیارد تومان صرف پرداخت مستمری این افراد می شود مبرهن است که جهت ارائه خدمات با کیفیت تر بهترین راه توانمند سازی این عزیزان است که با خروج آنها از چرخه امداد، رشد اشتغالزایی و کاهش فقر و محرومیت مادی و معنوی استان نیز محقق خواهد شد.
مدیر کل کمیته امداد لرستان با تاکید بر ضرورت آموزش ۴۲ هزار نفر سرپرست خانوار که حتی نسبت به حق و حقوق خودشان گاهی ندارند،بیان داشت:۵ فاکتور مهم از مددجویان به عنوان اطلاعات کلیدی درتعیین برنامه ریزی های کمیته امداد مد نظر قرار می گیرد؛ است.
– مستمری و معشیت خانوارها
– بحث مسکن خانوارها
– وضعیت اشتغال سرپرست خانوار
– بحث آموزش در بعد مادی و معنوی
– بحث بیمه و درمان خانوارهای تحت پوشش
محمدی فارسانی خبر داد: با نزدیک شدن به ایام جشن نیکوکاری جهت نمادهای جشن نیکوکاری برنامه های زیر در نظر گرفته شده است:
-برپایی یک پایگاه جامع جشن نیکوکاری درهر شهر به عنوان محل جمع آوری کمکهای مردمی
-هجده ام اسفند مختص اجرای برنامه در مدارس
-نوزده ام اسفند برپایی پایگاهها در سطح شهر
– بیستم اسفند اجرای برنامه در مصلاهای نمازجمعه
وی در ادامه این نشست به بیان گزارش عملکرد سال گذشته پرداخت؛
صدقات به خارج از استان نمی رود!
۶ هزار و ۴۹۱ یتیم تحت پوشش کمیته امداد هستند که ۱۹ هزار و ۷۵۳حامی خیر از آنها حمایت می کنند.
فارسانی با اشاره به اینکه کمیته امداد ۶ میلیارد و ۳۳۰ میلیون تومان از محل جمع آوری صدقات درآمدزایی داشته تصریح کرد:به لحاظ شرعی این صدقات حق لرستان است و هرگز صرف استانهای یا کشورهای دیگر نمی شود.
در سال گذشته ۳۰میلیارد تومان جهت بیمه گذاری مددجویان استان هزینه شده که گام بلندی در جهت تامین آتیه این دسته افراد است و۴ هزار و۴۵۲ نفراز بانوان سرپرست نیز تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی هستند.
همچنین ۶میلیارد تومان جهت تخصیص کمک هزینه جهزیه خانوارها تعلق گرفته است.
در کمیته امداد توجه ویژه و حدود ۶۰ درصد از خدمات مختص جمعیت روساییان و عشایر استان است که خدمت رسانی و ممانعت از مهاجرت جمعیت روستایی به شهر مانع از گسترش آسیبهای اجتماعی خواهد شد و برعکس تشویق در بازگشت روستاییان شهرنشین به روستا هم ظرفیت مهمی در رشد اشتغالزایی خواهد بود که درجهت کاهش آسیبهای اجتماعی نیز موثر است.

مدیر کل کمیته امداد استان ادامه داد: این نهاد یک بخش درآمد زایی هم دارد که می بایست امسال ۲۸ میلیارد تومان درآمد زایی داشته باشد که خوشبختانه ۳۵ میلیارد تومان درآمد کسب کرده یعنی معادل ۱۳۲ درصد رشد برنامه محقق شده است.
کمیته امداد در بحث زکات دارای رتبه اول کشوری ست ودرآمد جشن عاطفه ها نیز نسبت به سال گذشته ۱۶۰ درصد افزایش داشته است.

انتظارات کمیته امداد
جاسم محمدی فارسانی در پایان این مصاحبه بیان داشت: در راستای اشاعه فرهنگ احسان و نیکوکاری در صددیم از ورزشکارن،هنرمندان، پزشکان و سایر خیرین و فعالین این عرصه دعوت کنیم که در صورت تمایل با کمیته امداد امام خمینی (ره) همکاری داشته باشند.لازم به ذکر است که حمایت و همکاری با این نهاد صرفا مادی نیست از این رو که ذکات صرفا پرداخت وجوه نقدی نیست و هر کس با توجه به توانایی هایش می تواند در این امر خیر سهیم باشد. به عنوان مثال زکات اهل رسانه خوب قلم زدن و تبلیغات بهینه در این زمینه است.
لذا فقط استناد به روشهای سنتی جهت ترویج سنت حسنه انفاق و کار خیر کردن کفایت نمی کند بلکه تعامل و همکاری اصحاب رسانه، شهروندان و دیگر دستگاههای اجرایی را می طلبد.

لینک کوتاه : https://www.mirmalas.com/?p=95249

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.