تاریخ : پنج شنبه, ۲۰ اردیبهشت , ۱۴۰۳
9
مناطق آزاد تجاری و ویژه اقتصادی با هدف آسان‌سازی فعالیت‌های اقتصادی و تجاری در کشور ایجاد شده‌اند.

آشنایی با مناطق آزاد تجاری و ویژه اقتصادی

  • کد خبر : 110963
  • 13 فروردین 1399 - 15:25

به گزارش میرملاس ؛ مناطق آزاد و ویژه اقتصادی که در کشورهای گوناگون جهان فعال هستند، تعریف و کارکردهای متفاوتی دارند.طبف اطلاعات ارائه‌شده از سوی سازمان توسعه تجارت ایران، کشورمان هفت منطقه آزاد تجاری و ۱۲ منطقه ویژه اقتصادی دارد. مناطق آزاد  منطقه آزاد محدوده حراست‌شده بندری و غیربندری است که از شمول برخی از […]

به گزارش میرملاس ؛ مناطق آزاد و ویژه اقتصادی که در کشورهای گوناگون جهان فعال هستند، تعریف و کارکردهای متفاوتی دارند.طبف اطلاعات ارائه‌شده از سوی سازمان توسعه تجارت ایران، کشورمان هفت منطقه آزاد تجاری و ۱۲ منطقه ویژه اقتصادی دارد.

مناطق آزاد 
منطقه آزاد محدوده حراست‌شده بندری و غیربندری است که از شمول برخی از مقررات جاری کشور متبوع خارج است.این مناطق با بهره‌­گیری از مزایایی مانند معافیت‌های مالیاتی، بخشودگی سود و عوارض گمرکی، نبود تشریفات دست‌وپاگیر ارزی و اداری، تسریع در فرآیندهای صادرات و واردات با جذب سرمایه‌گذاری خارجی و انتقال فناوری به توسعه کشور کمک می‌کنند.هفت منطقه آزاد شامل کیش، قشم، چابهار، انزلی، ارس، اروند و ماکو در ایران فعال است.

مناطق ویژه اقتصادی
مناطق ویژه اقتصادی به محدوده جغرافیایی گفته می‌شود که قوانین محدوده گمرکی کشور در آن اجرا نمی‌شود و به منظور تسهیل در امر واردات و صادرات کالا و حمایت از صنعت داخلی و همچنین جذب فناوری‌های نوین در مبادی گمرکات و نقاط مرزی کشور ایجاد می‌شود.مناطق ویژه اقتصادی کشور نیز شامل پیام(تهران)، سلفچگان(قم)، خلیج فارس(هرمزگان)، لرستان، کشتی‌سازی خلیج‌فارس(هرمزگان)، بندر امیرآباد(مازندران)، بندر بوشهر، بوشهر، بندر شهیدرجایی(هرمزگان)، سرخس(خراسان رضوی)، سیرجان(کرمان) و یزد است.

 

تفاوت‌ها
برخی از مهم‌ترین تفاوت‌های مناطق آزاد و ویژه به این شرح است:
-معافیت مالیاتی  در مناطق آزاد به مدت ۱۵ سال وجود دارد، اما در مناطق ویژه اقتصادی تخفیف مالیاتی طبق مقررات داخل کشور است.
-خرده‌فروشی کالا در مناطق ویژه اقتصادی فقط برای اتباع خارجی و در مناطق آزاد برای اتباع خارجی و داخلی امکان‌پذیر است.
-مقررات روادید برای اتباع خارجی در مناطق ویژه براساس ضوابط داخل کشور است، اما در مناطق آزاد روادید در مرزهای ورودی صادر می‌شود.
-مقررات کار و بیمه اجتماعی برای استخدام اتباع خارجی در مناطق آزاد تابع مقررات خاص مناطق و در مناطق ویژه اقتصادی تابع مقررات داخل کشور است.

 

لینک کوتاه : https://www.mirmalas.com/?p=110963

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.