تاریخ : دوشنبه, ۳۱ اردیبهشت , ۱۴۰۳
4

ایجاد امید در جامعه میزان مشارکت در انتخابات را افزایش می‌دهد

  • کد خبر : 119066
  • 24 اسفند 1399 - 8:39

به گزارش پایگاه خبری، تحلیلی میرملاس به نقل از ایرنا؛ موضوع مشارکت شهروندان در تعیین سرنوشت نظام سیاسی خود از طریق انتخابات و از مجرای احزاب، از جمله مظاهر نظام های دمکراتیک و مردمی عصر امروز به شمار می رود. وجود تجانس فکری و معرفتی و تجمع افراد به لحاظ داشتن اشتراکات فکری و دیدگاه […]

به گزارش پایگاه خبری، تحلیلی میرملاس به نقل از ایرنا؛ موضوع مشارکت شهروندان در تعیین سرنوشت نظام سیاسی خود از طریق انتخابات و از مجرای احزاب، از جمله مظاهر نظام های دمکراتیک و مردمی عصر امروز به شمار می رود.

وجود تجانس فکری و معرفتی و تجمع افراد به لحاظ داشتن اشتراکات فکری و دیدگاه های یکسان اقتصادی، سیاسی، فرهنگی، ضمن تقویت روحیه مشارکت جویی، رقابت را سالم می کند و از انفصال و رخوت فرد و جامعه جلوگیری می کند.

نقش احزاب در دموکراسی چنان مهم است که از آن به چرخ دنده ماشین دموکراسی یاد کرده اند، چرا که جامعه را از بی سازماندهی و شکل توده ای بازداشته و نیروهای نخبه خود را به برنامه های پیشنهادی مجهز کرده و در انتخابات به مردم عرضه می کنند و بدین سان قدرت انتخابی و آگاهی مردم را افزایش می دهند و ناظر بر عملکرد ساخت قدرت می شوند. احزاب همچنین نقد مداوم را به ارزش اجتماعی مبدل می کنند و با ایجاد آگاهی فردی و اجتماعی مردم را تشویق به مطالبه حقوق شهروندی و قانونی خود می کنند.

با نزدیک شدن به زمان برگزاری انتخابات ریاست‌ جمهوری و شوراهای اسلامی شهر و روستا، خبرگزاری جمهوری اسلامی مرکز لرستان در میزگردی با حضور کارشناسان حوزه سیاسی استان لرستان  نقش احزاب سیاسی را در انتخاب فرد اصلح و افزایش مشارکت مردم جویا شده است.

فاصله گرفتن از شعارهای اولیه انقلاب عامل اصلی کاهش مشارکت در انتخابات است

“حمید رشیدی” عضو شورای مرکزی حزب اعتدال و توسعه لرستان در این میزگرد گفت: اولین انتخابات در کشور رای به جمهوری اسلامی با بیش از ۹۸ درصد مشارکت مردمی بود ولی پس از آن آرام آرام مشارکت مردمی کاهش یافت که باید علت این امر را جستجو کرد تا بتوان دوباره مردم را به پای صندوق های رای کشاند.

وی در این زمینه اظهار داشت: فاصله گرفتن از شعارهای اولیه انقلاب عامل اصلی کاهش مشارکت مردم در انتخابات است لذا برای افزایش مشارکت مردم معتقد هستم که باید اصول اولیه انقلاب که همانا مشارکت همه گروههای سیاسی در اداره کشور بود رعایت شود و از سپردن امور کشور بدست یک گروه خاص جلوگیری شود.

این فعال سیاسی با بیان اینکه موضوع مشارکت در انتخابات مربوط به قبل، حین و بعد از انتخابات است گفت: پس از پایان ریاست جمهوری یک فرد در ایران آن شخص باید بتواند مانند دیگر کشورها دفتر ایجاد کند و عملکرد داشته باشد درصورتی که در کشور ما اینگونه نیست.

به گفته وی  در بحث پیش بینی پایین بودن مشارکت مردم در انتخابات پیش رو اگر بخواهیم دولت را مقصر بدانیم کاملاً اشتباه است چرا که دولت روحانی در دوره اول حدود ۱۸ میلیون و در دور دوم حدود ۲۴ میلیون رای را کسب کرد چرا که شعارهای این دولت تا پایان دوره اول حداقل ۶۰ درصد به سرانجام رسید و موجب مشارکت بالاتر در دور دوم شد.

رشیدی بیان کرد: مردم با دولت قهر نکرده‌اند بلکه اتفاق نامیمون انتخاب ترامپ به عنوان رئیس جمهور آمریکا و لگد زدن به هر چه که بود موجب برخی رخداد ها شد.

وی اضافه کرد: برخی‌ها معتقدند برجام خوب نیست اما برجام ما را از فصل هفت سازمان ملل خارج کرد، کشورهایی مانند افغانستان، لیبی، سوریه و عراق و برخی دیگر در این فصل حضور دارند که ایران از آنها جدا شد.

وی ادامه داد: تنها دولتی که با مذاکره و دیپلماسی توانست این موفقیت را به دست آورد دولت روحانی و حمایت های رهبری و نظام بود و ما باید بدانیم هیچ گونه توافق بین المللی بدون هماهنگی کل نظام رخ نمی‌دهد و دولت روحانی بدون اجازه نظام در برجام شرکت نکرد.

عضو شورای مرکزی حزب اعتدال و توسعه لرستان گفت: تیم مذاکره کننده دولت تدبیر و امید بارها مورد تقدیر رهبری قرار گرفت، قبل از این دولت هم تیم مذاکره کننده داشتیم که پس از هرگونه مذاکره تحریم‌ها و معاهدات جدید علیه ایران را به دنبال داشت.

این فعال سیاسی افزود: عامل گرانی و وضعیت فعلی دولت نیست بلکه برخی جریانات داخلی هماهنگ با کشورهای دیگر عامل وضعیت کنونی هستند.

رشیدی بیان کرد: همواره در مشارکت های بیش از ۵۰ درصدی ردم اصلاح طلبان پیروز انتخابات هستند ولی برخی در داخل کگشور این را نمی خواهند که بایستی با ایجاد زمینه برای طیف و سلیقه‌های مختلف مشارکت مردم در انتخابات را بالا برد.

عضو شورای مرکزی حزب اعتدال و توسعه لرستان همچنین گفت: چرا یک کاندید خاص در همه استان‌ها حضور دارد و یک کاندید دیگر نمی تواند از این امکانات استفاده کند، دستگاه نظارتی مستقل برای نظارت و برخورد با تبعیض ها و دخالت های بیجا در امور مختلف ضروری است.

رشیدی گفت: مهمترین اقدام دولت روحانی شفافیت بودجه است، اگر بگذارند این دولت عملکرد خوبی دارد، در ساختار سیاسی کشور رئیس جمهور باید حرف اول را بزند اما اینجوری نیست، گروه‌های فراتر و یا دولت در سایه وجود دارد که اجازه نمی دهد و نتیجه آن وضعیت فعلی می شود.

وی بیان کرد: رجل سیاسی بودن به معنای مرد بودن نیست بلکه می تواند شامل زنان سیاسی هم شود که در جامعه بسیاری از بانوان توانمند هستند اما اجازه حضور ندارند، هرچند که در دولت تدبیر و امید بسیاری از معاونت‌ها به بانوان سپرده شد، عده ای می خواهند وضعیت نابسامان باشد و منافعشان تأمین شود.

این فعال سیاسی گفت: باید برای مشارکت بالا اعتماد سازی صورت گیرد مردم با صندوق‌ ها قهر کرده‌اند، جوانان سرخورده هستند چرا که دیده نمی شوند آنها تفریح می خواهند و افرادی برای جوانان تصمیم گیری می‌کنند که درک واقعی از سنین جوانی ندارند.

رشیدی ادامه داد: در تایید صلاحیت ها نباید نظر شخصی اعمال شود و بر اساس قانون باید عمل کنند مردم به عنوان ولی نعمت باید حضور داشته باشند و سلایق باید مشارکت داشته باشد، باید با دانش روز پیش برویم و انتخابات را به صورت الکترونیک برگزار کنیم اما عده‌ای نمی‌خواهند به صورت الکترونیک برگزار شود که می خواهند در پایان یک روز نتیجه مطلوب را به دست بیاورند.

برای مشارکت حداکثری مردم در انتخابات باید اعتماد سازی صورت گیرد

“امیرعلی حیدر امیری” تحلیلگر سیاسی از لرستان نیز در این میزگرد اظهار داشت: خبرگزاری جمهوری اسلامی اولین چراغ را برای راهکارهای افزایش مشارکت در انتخابات روشن کرده که اقدامی پسندیده است زیرا که نظرسنجی ها نشان می دهد میزان مشارکت مردم مطلوب نیست و نمی تواند خبر خوبی باشد.

وی افزود: شوق همیشگی در بین مردم وجود ندارد و مردم از برخی بی مسوولیتی ها دلخور هستند و با وضعیت موجود میانه خوبی ندارند بخشی را وضع موجود را از چشم دولتمردان و عملکرد بد آنان می بینند و بخشی دیگر مربوط به هجمه‌های رسانه‌های دشمن است.

وی با بیان اینکه عملکرد بد دولتمردان در گذشته هم وجود داشته و مربوط به این دولت نمی باشد و حتی در کشورهای غربی هم این مسئله به چشم می خورد افزود: باید در فرصت باقیمانده تا زمان انتخابات که فرصت اندکی هست اعتماد را به مردم بازگردانیم.

حیدر امیری بیان کرد: قدرت بین احزاب در کشورهای دیگر مانند اسرائیل غاصب، آمریکا و انگلیس دست به دست می‌شود اما در کشور ما نقش احزاب کمرنگ می‌باشد و هنوز نهادینه نشده است، احزابی با نام احزاب فصلی و سالی با دولت ها می آیند و می روند و در زمان حیات این احزاب اگر به اهدافشان رسیدند که هیچ اما اگر نه به منتقدان تبدیل می شوند.

وی گفت: هنوز طرز تفکر حزبی در جامعه نهادینه نشده هرچند که تقریباً جامعه به ۲ قطب به اصلاح طلب و اصولگرا که توسط مردم نامگذاری شده تبدیل شده است اما در کشور احزاب نهاد جناح‌های سیاسی داریم که بنا بر موقعیت رنگ عوض می کنند و فرصت‌طلب هستند همچنین احزاب نقش هدایتی جامعه را دارند که باید به سمت مطلوب سوق دهند.

این تحلیلگر مسائل سیاسی افزود: بحث عملکرد بد دولتمردان قبل از این دولت هم وجود داشت و تورم بالا را مشاهده می‌کردیم، مردم تا کی باید تحمل کنند به امید اینکه دولت یا حزب بعدی بر سر کار بیاید و وضعیت بهتری را ایجاد کند مردم چپ، راست، اصولگرا، اصلاح طلب و اعتدال را امتحان کردند و متوجه شدند جواب نمی دهد و هر کدام بدتر از گذشته هستند.

حیدر امیری گفت: قیمت کالا در بازار هر لحظه تغییر می‌کند و این موضوع مردم را دلزده و خسته کرده همچنین عدم اشتغال جوانان هم باعث شده که امیدی برای مشارکت در بین مردم نباشد یک نسل خموده، افسرده دهه ۶۰ در جامعه زندگی می کند که باید برخی از جوانان این نسل کاندید می‌شدند.

وی ادامه داد: جوانی که امروز باید به دنبال حزب و یا شرکت در کاندیداتوری انتخابات باشد هنوز بیکار است، چگونه انتظار داریم که رای دهد.

این فعال سیاسی افزود: با احزاب فصلی و گروه هایی که بر سر کار می‌آیند عده‌ای علی‌رغم تجربه و توانایی کنار می‌روند و افراد جدید جایگزین آنها می‌شود که از هر لحاظ وضعیت مناسبی نیست و تبعیض ایجاد می‌شود.

حیدر امیری بیان کرد: وضعیت مسکن در این دولت ناامید کننده است و حتی یک آجر روی آجر گذاشته نشد امروز مشکل مسکن وجود دارد و این دولت اعتقادی به مسکن مهر ندارد اما در سال آخر مسکن ملی را اجرا کرد که شاید تا پنج سال آینده نتیجه آن را ببینیم.

وی گفت: دولت تمام تخم مرغ هایش را در سبد برجام گذاشت، هیچگونه اعتقادی به داخل، کشورهای همسایه، مراودات بین کشوری، نیروهای متخصص و محور مقاومت نداشت، همه اقدامات دولت امید به برجام بود.

این تحلیلگر سیاسی ادامه داد: دشمن همواره برای ناامید کردن مردم هجمه‌ای رسانه ای انجام می‌دهد، اکنون ایجاد فضایی برای ترغیب مردم برای شرکت در انتخابات و افزایش میزان مشارکت همچنین انتخاب فرد اصلح ضروری می باشد.

حیدر امیری بیان کرد: اگر فرد اصلح را شناسایی و برای انتخابات آماده کنیم خواهیم دید که مردم چگونه مشارکت می کنند باید فردی را انتخاب کنیم که درد مردم را درک کند و در تراز انقلاب باشد و چشم به خارج نداشته باشدتا مردم شاید مجدداً با صندوق رای آشتی کنند.

وی افزود: مردم نظام حاکمیت و رهبری را دوست دارند چرا که انقلاب را رایگان به دست نیاورده اند و در این راه شهیدانی را تقدیم انقلاب کرده اند باید برای افزایش مشارکت حداکثری مردم اعتمادسازی کنیم.

حیدر امیری با اشاره به اینکه تمام تاکیدات مقام معظم رهبری برای مشارکت حداکثری می باشد گفت: در تمام دنیا باید حداقل ها رعایت شود فیلتر شورای نگهبان برای این است که بهترین ها انتخاب شود، عده‌ای می‌خواهند افراد خاص بالا بیایند، ۳۲ سال است که ریاست جمهوری در دست اصلاح طلبان بوده و همیشه هم اعتراض داشته اند.

وی گفت: نظم نوین جهانی عین بی نظمی است که ظالم بر مظلوم حکومت کند این نظم را قبول نداریم این نظم نوین جهانی غرب آمریکا است، با نظم نوین جهانی مقابله نمی‌کنیم بلکه با نظم ظالمانه در ستیز هستیم، اگر قرارداد ۲۵ ساله چین اجرایی شود و وضعیت کشور بهبود می یابد.

نظام باید شوک واقعی را برای مشارکت حداکثری به جامعه وارد کند

“مظفر امیدی” عضو شورای اصلاح طلبان لرستان در این میزگرد اظهار داشت: ۲ نگاه در کشور وجود دارد ، یک نگاه معتقد است به حضور و مشارکت حداکثری فارغ از نتیجه و نگاه دیگر به عدم حضور معتقد می باشد و مشارکت را سم می داند و خود را قیم مردم تلقی می کند.

وی گفت: در این بخش نقش مردم ابزاری برای رسیدن به قدرت می‌باشد که این دیدگاه مغایر با اصل جمهوریت است، نظام ما ۲ هویتی می‌باشد جمهوریت و اسلامیت همانطور که هر فردی یک هویت ملی و یک هویت دینی دارد.

وی افزود: اگر تاریخ را بنگریم خواهیم دید که قبل از اسلام هم هویت دینی داشتیم و این هویت چیزی نیست که از هر ایرانی گرفته شود و کسی هم قیم آن نخواهد بود که بگوید من این هویت را بخشیده ام، هویت دینی ریشه در تاریخ این مرز و بوم دارد، هویت جمهوری اسلامی هم این گونه است که بر ایرانی و اسلامی بودند تاکید دارد.

عضو شورای اصلاح طلبان لرستان ادامه داد: حضور مردم در انتخابات برای تغییر است و این تغییر را ما در انتخابات ۷۶ مشاهده کردیم که برای عبور از آن وضعیت بود که بر اساس شاخص‌های واقعی این تغییر مطلوب ارزیابی می شود.

وی بیان کرد: حضور مکرر برای تغییر و بهتر شدن وضعیت می باشد ، نمی‌توانیم بگوییم دولت روحانی صالح مقبول نیست بلکه این افراد عصاره و چکیده نظام هستند، افرادی که در بالاترین رده نظام ۴۰ سال فعالیت می کنند را نمی‌شود به آسانی کنار زد.

امیدی با بیان اینکه تاکید یک اندیشه بر حضور حداقلی مردم در انتخابات است که یکی از آفت‌های اساسی محسوب می شود گفت: نباید امید را از مردم گرفت، مرگ انسان‌ها با گرفتن امید از آن برابر است، اگر امید را جاری نکنند حتی دولت جوان انقلابی هم نمی‌تواند کاری را انجام دهد.

وی گفت: نگاه حاکم بر جامعه به دنبال یک دولت پادگانی است و این نگاه می خواهد قدرت را قبضه کند و مردم جایگاهی در جمهوریت ندارند.

عضو شورای اصلاح طلبان لرستان اضافه کرد: مردم متوجه شده اند که بخشی از دوستان به دلیل عدم صداقت فکری و جناح مقابل به دلیل کسب و قبضه قدرت در جدال و ستیزه هستند و مردم از هر ۲ عبور کردند.

امیدی گفت: نیمی از جامعه را بانوان تشکیل می دهند و حضور آنها در عرصه های سیاسی و توجه به آنها می تواند شور هیجانی به انتخابات ببخشد.

به گفته وی باید افراد در کانون‌های قدرت شرایط حضور مردم در انتخابات را فراهم کنند چون که به اندیشه مردم بی حرمتی شده و مردم پلکان ترقی و نقش ابزار بودند باید ایده بازسازی شود.

وی اظهار کرد: دولت باید شوک واقعی را به جامعه وارد کند همچنین باید اجازه داده شود نقد صورت گیرد و شفافیت در دستور کار قرار داشته باشد.

ایجاد امید در جامعه میزان مشارکت در انتخابات را افزایش می‌دهد

“علی چراغیان” مدرس دانشگاه و فعال سیاسی در لرستان اظهار کرد: یکی از مولفه ها و ویژگی های نظام های مردمی و مردم سالار مشارکت سیاسی است که به زبان ساده هر اقدام آگاهانه، قانونی و هدفمند که بر مسائل موضوعات سیاسی تأثیرگذار باشد مشارکت سیاسی نامیده می شود.

وی گفت: انتخابات یکی از جلوه های بارز مشارکت سیاسی است که در کشور ما پس از انقلاب با رفراندوم جمهوری اسلامی و پس از آن انتخابات مکرر از جایگاه خاصی برخوردار بوده و میانگین حضور در انتخابات در ایران، در کمتر کشوری در غرب و اروپا دیده می‌شود.

وی ادامه داد: مقام معظم رهبری یکی از شخصیت های سیاسی در دنیا است که اعتقاد به حضور حداکثری مردم در انتخابات دارد و از ابتدا تا به امروز بر فضای مشارکت حداکثری مردم تاکید ویژه دارند.

وی بیان کرد: در بیانیه گام دوم انقلاب یکی از برکات نظام مشارکت مردم و حضور در صحنه های سیاسی است البته عملکرد دولت مستقر در برگزاری انتخابات یکی از موضوعات مهمی است که در عمل و انتخابات مختلف تجربه شده است.

چراغیان افزود: وفاداری مردم به نظام سیاسی یک موضوع و حضور در پای صندوق‌های رای موضوعی دیگر است و اگر مردم حضوری کمرنگ پیدا کنند به این معنا نیست که به نظام سیاسی وفادار نیستند بلکه از شرایط اداره کشور توسط دولتمردان گله‌مند بوده و اعتراض دارند.

وی ادامه داد: مردم آگاه هستند و نباید باور کنیم که قیم آنان هستیم، مجریان، ناظران، شخصیت های اثر گذار سیاسی و مذهبی، احزاب و گروه‌ها و جریان‌های سیاسی، کاندیداها و ستادهای انتخاباتی آنان، رسانه‌ها و تریبون های مخالف و موافق نظام همچنین مردم و جامعه از متغیرهای مختلف در میزان مشارکت در انتخابات می باشد.

این فعال سیاسی گفت: رویکرد هر یک از متغیرها می تواند بر میزان کاهش و یا افزایش مشارکت مردم در انتخابات تأثیرگذار باشد و همچنین مجریان باید تلاش حداکثری برای برگزاری انتخابات رقابتی، آزاد، قانونمند، همراه با سهولت دسترسی به صندوق ها و شعبات اخذ رای با توجه به شیوع ویروس کرونا را فراهم کنند.

چراغیان گفت: هیئت‌های اجرایی برآیند حضور حداکثری مردم باید باشند چرا که انتخابات در کشور ما مردم محور است همچنین شورای نگهبان در تایید صلاحیت ها باید تراز انقلاب را در نظر بگیرد و آن را لحاظ کند.

وی بیان کرد: نظام ما جمهوری اسلامی است و دارای یک هویت می باشد جمهوریت شکل حکومت و اسلامیت ماهیت آن را تشکیل می دهد که سیاستمداران باید بین آن تعادل ایجاد کنند.

این فعال سیاسی گفت: شخصیت های سیاسی نباید بی تفاوت باشند نظام امروز آلترناتیو یا دلسوزی ندارد، مردم براحتی از دین و از حضور و مشارکت شان نمی گذرند لذا ارزش ها را نمی توان نادیده گرفت  ارزش‌هایی که با تمدن و ملیت آنها عجین شده و برای آن انقلاب کرده و ایستادگی می‌کنند.

چراغیان ادامه داد: شهید قاسم سلیمانی به تنهایی یک رفراندوم بود برخی ها نمی خواهند این مسئله را ببینند، حضور میلیونی مردم در خاکسپاری آن نشان از قدرت دارد، داشته هایمان را نباید نادیده بگیریم و نباید ضعف و نقص هایمان را به حساب مسائل مهمتر بگذاریم، مدیر ضعیف باید تغییر کند و یک مدیر توانمند جایگزین او شود و جمهوریت برای این موضوع می باشد.

وی بیان کرد: مسئولیت غفلت می آورد غفلت که وارد شود ناکارآمدی ها را به دنبال خواهد داشت و تا جبران آن زمان بسیاری می‌گذرد، شخصیت‌های سیاسی علیرغم همه گله‌مندی ها در چنین مواقعی باید حضور پیدا کنند و به دنبال اصلاح امور باشند و احزاب و گروه‌های سیاسی باید رویکرد پاسخگویی را در پیش بگیرند.

چراغیان ادامه داد: برخی ها رابطه و ضابطه را بر قانون ترجیح می دهند که یک ضعف محسوب می‌شود وقتی سنگ عملکرد فرد یا گروهی را بر سینه می زنید باید پاسخگوی عملکرد آن هم باشید، سیاست ما سیاست اسلامی نیست سیاست ما سیاست غربی است و حتی یک چیزی هم اضافه تر از آن می باشد.

وی بیان کرد: در این برهه از زمان رسانه ها رسالت سنگینی دارند باید روشنگری و امید آفرینی کنند همچنین تولید و محتوای مناسب برای سنین مختلف داشته باشند و پاسخگویی به موقع شبهات و شایعات باشند.

این فعال سیاسی اظهار داشت:  کاندیداها اثبات خود را در تخریب دیگران نباید نبینند مردم دلزده از این روش هستند، انتخابات عرصه تسویه حساب نیست و زمان مناسبی برای انتقام گرفتن هم نخواهد بود اگر حضور پیدا نکنیم حتماً یک فرد رئیس جمهور و یا نماینده مجلس می شود.

چراغیان بیان کرد: با آگاهی باید در انتخابات حضور پیدا کنیم و فرد اصلح را انتخاب کرده و با دقت و قدرت در این برهه از زمان نقش آفرینی کنیم.

به گفته وی در این انتخابات با توجه به عملکرد دولت ویژگی افراد انتخاب شونده برای مردم مهم می‌باشد، فردی که صادق تر و کارآمدتر باشد و از ظرفیت‌ها استفاده کند و معیشت مردم را سر و سامان دهد.

وی گفت: هر آنچه که بتواند در جامعه امید ایجاد کند در افزایش مشارکت مردم در انتخابات تاثیر گذار خواهد بود.

این فعال سیاسی افزود: اکنون رقابت سیاسی بین ۲ جریان در کشور متوازن نیست یک جریان مرزبندی ندارد و و رهبر معظم انقلاب بارها اعلام کرده است که مرزبندی صورت گیرد، عقبه آنها تا ملی گراها و سلطنت طلب ها هم می رسد و موقع رای گیری اعتقاد دارند که فرد بدتر نیاید.

چراغیان در خصوص نقش شورای نگهبان نیز در مشارکت مردمی افزود: در تمامی کشورها فیلترهای وجود دارد که باید بر اساس ضوابط رعایت شود، در نظام ما که تلفیق مردمسالاری و دین سالاری است در چهارچوب شرع تصمیم گیری می‌شود و نمی‌توانیم قانون شکنی کنیم و نباید مغایر با قانون اساسی عمل کنیم.

وی گفت: تا زمان فتنه ۸۸ نظام جمهوری اسلامی وضعیت خوبی در منطقه داشت و غرب ایران را به عنوان یک قدرت میشناخت اما با وقوع این فتنه فضا جور دیگری شد و اگر مردم در ۹ دی حماسه آفرینی نمی‌کردند معلوم نبود وضعیت چه می‌شد نیاز به رأی مسئولین را از مسیر اصلی خارج کرد.

لینک کوتاه : https://www.mirmalas.com/?p=119066

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.