تاریخ : جمعه, ۷ اردیبهشت , ۱۴۰۳
8

عملیات مرصاد

  • کد خبر : 53818
  • 05 مرداد 1393 - 18:05

عملیات مرصاد/ سرویس منتظران   شکست در عملیات فروغ، باعث شکسته شدن رجوی در ذهن تعداد زیادی از نیروها و ریزش سازمان گردید بطوریکه تعداد کثیری از اعضا و هواداران سازمان جدا شدند. در توجیه شکست عملیات ، رجوی گفت: تمامی اتکاء ما به ارتش و ایدئولوژیمان بود و روی عناصر سیاسی کار جدی صورت […]

sayad_5

عملیات مرصاد/ سرویس منتظران

 

شکست در عملیات فروغ، باعث شکسته شدن رجوی در ذهن تعداد زیادی از نیروها و ریزش سازمان گردید بطوریکه تعداد کثیری از اعضا و هواداران سازمان جدا شدند.

در توجیه شکست عملیات ، رجوی گفت: تمامی اتکاء ما به ارتش و ایدئولوژیمان بود و روی عناصر سیاسی کار جدی صورت نداده‌ایم و آن را با قیام کربلا قیاس نمود که امام‌ حسین(ع) نیز تمامی اتکای را بر دو عنصر شمشیر و ایدئولوژی خود نهاد و از معادله‌های سیاسی چشم‌پوشی کرد!! و همین باعث شکست گردید .

مقدمه

در تیرماه ۱۳۶۷ جمهوری اسلامی ایران رسما قطعنامه ۵۹۸ را پذیرفت در حالی که از بدو تصویب این قطعنامه در ۳۰ تیر ۱۳۶۶، ایران آن را رد نکرده بود و برای تأمین اهداف خود، از طریق مذاکره با دبیرکل سازمان ملل، برای پذیرش قطعنامه شروطی را طی نموده بود و در واقع عملا آن را به صورت مشروط پذیرفته بود.

اما به دلیل کارشکنی آمریکا، انگلیس و فرانسه در طول مذاکرات و ورود مستقیم آمریکا به جنگ با ایران، پس از مشورت و تصمیم مسئولان عالی‌رتبه، با موافقت امام خمینی، در ۲۷ تیرماه سال ۶۷ ایران اعلام کرد قطعنامه ۵۹۸ را بدون قید و شرط پذیرفته است.

 

اما ارتش صدام در تاریخ ۳۱ تیرماه به خاک ایران حمله کرد و از منطقه جنوب به سمت خرمشهر و اهواز پیشروی نمود. پس از ضد حملات موفق ایران، ارتش عراق در جبهه‌های میانی و غرب کشور نیز به عملیات نظامی مبادرت کرد که آنها هم با بسیج مجدد نیروهای مردمی و نظامی جمهوری اسلامی، ناموفق شدند. در نتیجه نیروهای عراقی عقب نشینی کردند و رژیم عراق در اول و سوم مرداد ماه رسما عقب‌نشینی خود را از جبهه‌های جنوب و میانی و غرب کشور اعلام نمود. اما هم زمان عملیات مشترک عراق و سازمان منافقین آغاز گردید. چگونه سازمان منافقین تصمیم به عملیات گرفت؟پس از عملیات مهران، در جمع‌بندی رهبری سازمان، هدف عملیات بعدی، تهران منظور شد و برای رسیدن به حداکثر توان برای انجام این عملیات یک مقطع ۳ ماهه در نظر گرفته شد و بلافاصله اعزام اعضا و مرتبطان سازمان از ایران و خارج از کشور به عراق، به طور وسیعی آغاز شد. همچنین سازمان در این مقطع به منظور جذب اسرا و استفاده از آنها در عملیات نهایی فعال‌تر شده بود. افراد تازه وارد و نیروهای ارتش سازمان تحت آموزش و مانورهای فشرده قرار گرفته بودند و در آموزش‌های جدید ، آموزش سلاح‌های ضد هوایی هم منظور شده بود.

پیش از این منافقین در تحلیل درون گروهی خود، امکان موافقت ایران با قطعنامه را غیرممکن دانسته و به صراحت اعلام می‌کردند: تنها در صورتی جمهوری اسلامی قطعنامه را خواهد پذیرفت که به لحاظ سیاسی ـ نظامی و اقتصادی به بن‌بست کامل برسد. به عقیده آنان ، این اقدام به منزله فروپاشی نظام خواهد بود …

تحلیل رجوی در مورد نتیجه جنگ ایران بود که ایران به دلیل بسته بودن تمامی راه‌های بازگشت به صلح با عراق، ناچار به ادامه جنگ خواهد بود. هر قدر هم جنگ به طول بینجامد، از یک طرف توان نظامی و اقتصادی ایران بیشتر تحلیل می‌رود و از طرف دیگر بازگشت به سمت آتش‌بس و صلح غیر ممکن‌تر می‌شود و این جنگ تا شکست ایران ادامه خواهد یافت.

با اعلام خبر پذیرش قطعنامه از سوی ایران، نقشه‌ها و طرح‌های قبلی سازمان با بن‌بست مواجه شد. در آن شرایط، سازمان در کنار امیدواری به داشتن پشتوانه خرده عملیات‌های مرزی، حمایت نمایندگان کنگره و سنای آمریکا را نیز یدک می‌کشید.

در ۳۰ خرداد ۱۳۶۷ نماینده کنگره و ۱۴ سناتور آمریکایی طی نامه‌ای به جرج شولتز وزیر خارجه وقت آمریکا، از وی خواسته بودند که به جنبش‌های مقاومت داخلی در ایران توجه کند، و در همین راستا حمایت از سازمان منافقین ـ مستقر در عراق ـ را اکیدا توصیه کرده بودند.

مروین دایملی نماینده کنگره آمریکا در روز دوشنبه ۶ تیر ماه ۶۷ در تظاهرات سازمان در واشنگتن شرکت کرده و طی سخنانی که از یکی از شبکه‌های تلویزیونی آمریکا هم پخش شد اظهار داشت: نباید دست از تلاش کشید، مطمئن باشید که با کمی صبر و تلاش بیشتر به زودی از مهران به تهران رژه خواهید رفت . سازمان نوار ویدئویی سخنرانی مزبور را برای کلیه کادرهای سازمان پخش کرد.

سازمان برای فرار از وضعیت به وجود آمده ناشی از پذیرش قطعنامه توسط ایران، مجبور شد دست به حمله بزند تا به قول رجوی از سوخت رفتن نیروها جلوگیری نماید.

 

Untitled-1

 

پیامدهای عملیات فروغ جاویدان (مرصاد) در سازمان منافقین

یکی از پیامدهای این عملیات، زیر سوال رفتن خط استراتژی سازمان، به تبع آن زیر سوال رفتن رهبری بود. سازمان استراتژی‌ و برنامه‌های مختلفی را از ابتدای تاسیس و خصوصا پس از پیروزی انقلاب مورد آزمایش قرار داده بود که با ورود به فاز جدید و تشکیل ارتش آزادیبخش، همه آنها را به نوعی مردود و بی‌جواب قلمداد کرده بود و تنها راه مبارزه و براندازی نظام را مبارزه مسلحانه و جنگ نوین ارتش آزادیبخش دانسته بود.

با مطرح کردن این قضیه که صلح طناب دار رژیم است و هیچ گاه رژیم صلح نمی‌کند اقدام به عملیاتهای جدار مرز و نهایتا چلچراغ و فروغ نمود و چون در عملیات فروغ جاویدان با شکست مواجه شد و صلح و آتش‌بس نیز میان ایران و عراق نیز برقرار شد.

لذا برای جبران این مساله، رجوی علت شکست و ناکامی را در پرسنل سازمان و بی‌ایمانی و ضعف آنها عنوان کرد و گفت:

اگر ایراد و مشکلی هست در خود شماست؛ خط مشی ما مشکلی نداشته است.

سازمان همواره با فرافکنی و برخوردهای ایدئولوژیک مترصد توجیه عملکرد خود می‌باشد. پس از شکست در عملیات فروغ، رجوی در یک نشست طولانی در عراق، علت شکست را به نیروها و ضعف ایدئولوژیک آنان معطوف داشت تا سرپوشی بر محاسبات غلط (اطلاعاتی و تحلیلی) خود بگذارد.

رجوی آخرین نقطه پیشروی (تنگه چارزبر=تنگه مرصاد) نیروهایش را بهانه کرد و اعلام داشت: شما در تنگه‌ی چارزیر گیر نکردید بلکه در تنگه توحید، زمین‌گیر شدید. و اضافه کرد: ضعف ایدئولوژیک شما باعث گردید تا در تنگه آرزوها و خصلت‌ها و خواسته‌هایتان درجا بزنید.

سپس با یک برنامه‌ریزی قبلی تعدادی از نفرات را صدا زد و از آنان سوال کرد: وقتی به تهران می‌رسیدی چه کاری برایت اولویت داشت؟ و سوال شونده بی‌درنگ پاسخ می‌داد: قصد داشتم پیش پدر و مادرم بروم و این پیروزی را به آنها تبریک بگویم. رجوی خطاب به بقیه نیروهای حاضر، از این روحیه به مثابه مادی شدن خصلت‌های بورژوازی یاد نمود و آن را در تضاد با ایدئولوژی مجاهدین خواند و گفت: خب، معلوم است با این تفکر، بایستی در چارزبر گیر می‌افتادیم، وقتی دیدار با فامیل بهانه‌ای برای رسیدن به هدف می‌شود، بالتبع از جوهر و تقدس هدف غائی می‌کاهد.

این خط در وادار کردن نیروها به خسّت و کم‌کاری و بی‌ایمانی و عدم باور به توانایی‌های خویش که در جلسات عمومی انجام شد، نمود پیدا کرد.

به رغم این کار، شکسته شدن رجوی در ذهن تعداد زیادی از نیروها باعث ریزش نیرو گردیده، تعداد کثیری از اعضا و هواداران سازمان جدا شدند.

در راستای همین شکست، شعار محوری سازمان هم که صلح وآزادی بود هم زیر سوال رفت. به همین دلیل است که رجوی همیشه در سخنرانی‌هایش پس از عملیات فروغ، تاکید می‌نماید که ما زاییده جنگ نبودیم که با صلح از بین برویم و دایم بر این موضوع توقف و تاکید خاصی داشت زیرا در ذهن افراد این سوال مطرح شد که ما برای تحقق صلح مبارزه می‌کردیم. اکنون که صلح محقق شده چرا باید مبارزه کرد؟

پس از این نیز رجوی استراتژی جرقه و جنگ را دنبال می‌کرد (جرقه از سازمان، جنگ از دو رژیم ایران و عراق) قبول قطعنامه ۵۹۸ از طرف نظام و شکست عملیات فروغ، استراتژی جنگ مسلحانه سازمان را به بن‌بست کشانید و یا حداقل این نگرانی را به دنبال داشت که پس از آتش‌بس میان بغداد و تهران، تکلیف سازمان – ارتش آزادیبخش و مشی مسلحانه چه خواهد شد؟

رجوی در یک نشست اختصاصی با اعضا به این مهم پرداخت و با رسم یک مثلث روی تابلو نوشت:

یک ضلع این مثلث صلح است، یک وجه‌اش جنگ است و ضلع سوم نه جنگ و نه صلح. ضلع سوم شرایط فعلی است که ما را قفل کرده و اگر این حالت به سمت صلح برود بی‌شک مجاهدین در خاک عراق به پایان خواهند رسید، لذا وظیفه‌ی ما این است که زمان را جلو بکشیم.

رجوی ادامه میدهد : جامعه‌شناسی و روانشناسی طرف عراقی و رژیم، مبین آن است که هیچکدام در پی صلح دائم نیستند و قطعا روزی جنگ دومی آغاز خواهد شد، وظیفه ما این است که ضلع فعلی این مثلث (نه جنگ و نه صلح) را به سمت ضلع دوم یعنی جنگ دوم سوق دهیم. این استراتژی بعدها تحت نام جرقه و جنگ – جرقه از مجاهدین، جنگ از آنها – معروف شد و همه نیروها روی این استراتژی کوک شدند تا با ایجاد فتنه روابط و مذاکرات دو طرف را مخدوش کنند.

رجوی معتقد بود که استخبارات و مخابرات (سازمانهای جاسوسی عراق) عراق زمینه مناسب‌تری نسبت به سیستم سیاسی و اجتماعی عراق دارند تا او بتواند با تحریک آنان استراتژی خود را جلو ببرد. از همین رو بخش رابطه با دو سرویس عراقی بسیار فعال شد تا دائما برای پیشبرد سیاست خود، فضاسازی نمایند.

اگرچه عمر رژیم صدام به آنجایی نرسید که خواسته سازمان (جنگ دوم) تحقق یابد؛ ولیکن فضا به اندازه‌ای باز شد که آنها توانستند در راستای عینی کردن مشی مسلحانه خود و ارتقا روحیه نفرات پاسیو شده (اصطلاح سازمان در مورد نیروهای ناامید) ، مسیر جنگ شهری را مجددا باز کنند و با خمپاره و ترور، تاکتیک قدیمی خود را دنبال کنند.

شکست در استراتژی و شعار محوری و همچنین تحولات منطقه‌ای همچون جنگ عراق علیه کویت و لشکرکشی نیروهای چندملیتی علیه عراق و به تبع آن نزدیکی هرچه بیشتر عراق به ایران و سعی جدّی عراق بر حل ریشه‌ای مشکلات و معضلات موجود بر سر راه تعمیق روابط دو کشور، همه این مسائل موجب ریزش شدید نیرو گردید. بنا به گزارشات موثق حدود ۲۰۰۰ نفر نیروی بریده از سازمان در اروپا حضور دارند که از عملیات فروغ به بعد شروع به انفصال نموده‌اند.

دیگر پیامد عملیات، محکومیت سازمان و عملیات فروغ از جانب گروههای اپوزیسیون بوده است. عمده‌ی گروههای مخالف جمهوری اسلامی نظیر حزب دموکرات کردستان، چپی‌ها و سلطنت‌طلبان، عملیات فروغ را نتیجه‌ی توهمات و خیال‌پردازی‌‌های رجوی دانسته و حتی برخی سازمان را عامل ایجاد وحدت در جمهوری اسلامی عنوان کردند.

پیامد دیگر عملیات فروغ جاویدان تلفات آن عملیات است. سازمان ۱۳۰۴ نفر کشته خود را رسما تایید و با عکس و زندگی‌نامه منتشر کرده است. تعداد مجروحین نیز بالغ بر ۱۵۰ نفر برآورد شده است که ۷۰۰ نفر آنها معالجه سرپایی و سطحی داشته‌اند و ۸۰۰ نفر بستری و بعضا جان سپرده‌اند. بر اساس اعترافات دستگیرشدگان و عکس‌هایی که از بعضی اجساد شنناسایی شده تهیه گردیده است از مجموع ۵۱ نفر هیئت اجرایی سازمان (مرکزیت) حداقل ۳۳ نفر از آنها در صحنه عملیات حضور داشته‌اند که ۱۶ نفر آنان کشته شده‌اند. لذا حجم ضربه به بدنه‌ی سازمان ۵۰ تا ۶۰ درصد بوده است و به کادر مرکزی سازمان حدود ۳۰ درصد ضربه وارد شده است که این تعداد علاوه بر مجروحین و از کار افتادگانی است که به عقب انتقال داده شده‌اند.

رضا پورآگل، مهدی افتخاری و مهدی کتیرایی از جمله کشته‌شدگان مرکزیت در این عملیات می‌باشند. تجهیزات منهدم شده سازمان در مجموع نبردهای عملیات فروغ جاویدان ۶۱۲ خودرو از انواع مختلف، ۷۲ تانک و زره‌پوش، ۲۱ توپ ۱۲۲ میلیمتری و ۵۱ تفنگ ۱۰۶ میلیمتری که عمدتا بدون خودرو حمل‌کننده بودند برآورد گردیده است. آمار غنایم نیز حدود ۵۰۰ دستگاه انواع خودرو و مقادیر زیادی تجهیزات انفرادی و جمعی بوده است.

تنها پیامد مثبت این عملیات برای سازمان از بُعد تبلیغاتی بوده است. یکی از محورهای اساسی در مانور تبلیغاتی و ژست تشکیلاتی آنان پیشروی نیروهای سازمان تا حوالی کرمانشاه است و همیشه روی این مطلب مانور تبلیغاتی می‌داده‌اند.

از زمان عملیات فروغ تاکتیک‌های سازمان تغییرات فاحش داشته است اما استراتژی سازمان کاملا حفظ شده است. سازمان معتقد است که در عملیات فروغ چون سازمان فقط به ارتش متکی بوده است عملیات به شکست منجر شده است.

پس از مدتی که از عملیات فروغ گذشت، رجوی در نشست عاشورا زمینه لازم را برای انتقال بخشی از سازمان به اروپا و شروع به کار سیاسی فراهم نمود. رجوی در نشست موسوم به عاشورا، با یک مقدمه طولانی از قیام کربلا، شکست نظامی امام حسین (ع) نه به خاطر بحث نیرویی او بود (۷۲ نفر در مقابل ۳۰۰۰ نفر) بلکه این شکست بدان معطوف می‌گردد که امام حسین تمامی انرژی خود را روی شمشیر و ایدئولوژی خود گذاشت و از نقش عناصر خارجی غافل گردید. ما که او را رهبر عقیدتی خودمان می‌دانیم و معتقدیم که باید از قیام کربلا درس بگیریم، ضمن اعتقاد کامل به شمشیر و ایدئولوژی مجاهدین باید از تجربه مولایمان بهره برده و در پی کسب مشروعیت آلترناتیوی خود در عرصه بین‌المللی باشیم. من بعد مجاهدین و ارتش آزادیبخش در عراق تحت مسولیت مسعود رجوی به راهبردی کردن استراتژی جرقه و جنگ مشغول شدند و با مطرح کردن مریم رجوی به عنوان رئیس جمهور برگزیده و انتقال او و بسیاری از نیروهای قدیمی به فرانسه و فعال کردن شورای ملی مقاومت، عملا مبحث حمایت‌های سیاسی، جذب نیرو و مالی سازمان در اروپا و آمریکا سازماندهی نمودند.

از آن پس و با همین توجیه و در پی بن‌بست نظامی تحمیل شده، خط کار سیاسی در اولویت قرار گرفت ولی هیچ‌گاه دنباله‌روی از مشی مسلحانه به عنوان تنها راه مقابله با جمهوری اسلامی ایران، به کناری گذاشته نشد.

خلاصه گزارش عملیات :

نام‌ عملیات: مرصاد

زمان‌ اجرا:۵/۵ /۱۳۶۷

تلفات‌ دشمن‌:۴۸۰۰ (کشته، زخمی‌ و اسیر)

رمز عملیات: یا صاحب الزمان (عج)

مکان‌ اجرا: خطوط جبهه میانی جنگ

ارگان‌های‌ عمل‌کننده: نیروهای ارتش جمهوری اسلامی و رزمندگان‌ سپاه‌ پاسداران‌ – در دو مرحله

اهداف‌ عملیات: در هم کوبیدن تجاوز نیروهای منافق ضد انقلاب و باز پس گیری مناطق اشغال شده

 

61086_225 

 

1

 

th

 

402939_375

 

عغ

 

 

 

لینک کوتاه : https://www.mirmalas.com/?p=53818

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 28در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۲۸
  1. حاج بهزاد عزیز سلام و نماز و روزه شما و همه همشهریان خوبمان قبول حق باشه
    تحلیل خوب و نسبتأ جامعی بود. استفاده کردیم. خدایتان چزای خیر دهد.

  2. سلام خدا بر ارواح طیبه شهدای گرانقدر ۸ سال دفاع مقدس علی الخصوص شهدای عملیات غرور آفرین مرصاد

    با تشکر از حاج بهزاد باقری

    یا علی

  3. یاد همه ی شهدا وایثارگزان به خیر مخصوصاً شهید حمید ابراهیمی که در آخرین روزهای نبرد به فیض عظیم شهادت نایل گشت و
    ننگ وذلت ابدی بر همه ی منافقان کور دلی که وطن خویش را به دشمن بعثی فروختند و باعث بسیاری از فجایع خونبار شدند .
    عملیات مرصاد شکست همیشگی برایشان به ارمغان آورد .یاد تنگه ی شوان مرصاد کنونی به خیر چقدر ذلت منافقان در این تنگه دیدنی بود .شهید ابراهیمی در این عملیاد مسئول محور لشگر ۵۷ حضرت ابوالفضل (ع) لرستان بود که با رشادت جنگید وبا افتخار شهید شد.یادش گرامی

  4. فاعتبروا یا اولی الابصار

  5. من خدمت شهید ابرااهیمی ارادتداشتم روحش شاد ولی ایشان فرمانده محور نبوده اند اسناد تاریخی را جعل نکنید بگذارید حقایق تاریخی انگونه بوده به اینده منتقل شود

    • باسلام دوست عزیز کسانیکه درزمان دفاع مقدس حظور داشتن کاملا میدانند سردار ارزشمند وبی ادعا شهیدحمید ابراهیمی درعملیات مرصاد فرمانده محور شدند وآقای شاپور سوری به جای ایشان معرفی شدن درگردان عاشورا .چرا ندانسته نظر میدهید بنده ازکردستان ماموریت گرفتم و درآن عملیات شرکت داشتم هنوز بچه های جبهه زنده اند………؟

  6. با تشکر از برادران زحمت کش میر ملاس بنده تازه به جمع خوانندگان سایت شما پیوسته ام خسته نباشید.کار بسیار ارزشمندی انجام می دهید ولی امانت داری را حفظ کنید … عکس حنا بندان رزمندگان فقط کوهدشتی نیستن بچه های اط ع لشکر ۵۷ شهید رحیم دلفان و مرحوم زنده یاد حمید قبادی در عکس دیده میشوند.لطفا شرح عکس را اصلاح فرمایید.

  7. یاد خوبان گرامی باد

  8. جان برادراز کردستان امده.. اگه خدا قبول فرمایند وشما هم مطلع باشید. بنده از سال ۶۵ تا پایان جنگ در ل ۵۷ بعنوان یکی از فرمانده گردان حضور داشتم. و از شب عقب نشینی نیروهای ج.ا.ا بهمراه سردار سرافراز سیروس لرستانی و اقای رضایی در فرودگاه اضطراری اسلام اباد مستقر وماموریت یافتیم سراه اسلام اباد را برار منافقین ناامن نماییم و تا پایان عملیات مرصادبا نیروهای داوطب لرستان که قبل از همه در منطقه حضور داشتند این ماموریت را به انجام رساندیم . و غافل از جنگ و سازمان جنگ نیستم.شهید والامقام ابراهیمی{روحش شاد} قبل از عملیات به خیل شهدای سرافراز جنگ پیوستند. پیشنهاد میکنم مقداری اثار جنگ رامطالعه وقبل از دست دادن اسناد زنده جنگ دانش خود را در این مورد اضافه نمایید

    • اولا ایشان (شهید ابراهیمی )قبل ازعملیات معرفی شدند دوما بچه های رزمنده هنوز زنده اند سوما بنده ازسال ۶۰ تاسال هفتاد درجبهه جنوب وکردستان باافتخار میگویم حضور داشتم بی اطلاع ازجنگ نیستم(کردستان تاسال ۷۳درگیری وجنگ بود)بنده اگر خداقبول کند سالهای زیادی فرمانده گردانهای مختلفی بودم جان برادر درحق اسوه تقوا وشجاعت حمید کم لطفی نکنید ضمنن بااسم مستعار حرف نزنید .خداوند مارااز شرحسادت وکم لطف درحق ایثارگران محفوظ بدارد آمین.

  9. رزمنده از کردستان امده ماهم مثل شمادر جبهه بوده ایم و بی اطلاع از شهدا نیستیم هرچند همشهری شما نیستم . ولی از سال ۶۳در ل ۵۷ بوده ام واز سال ۶۵ تا اخر جنگ بعنوان فرمانده گردان در کنار این شهیدان والامقام حضور داشتم. پست های دنیوی برای انها ارزش ندارد مقامشان خیلی بالاتر. حقایق جنگ تحمیلی امانتی است که باید امانتداری کرد و به تاریخ تحویل داد.خواهش میکنم ناراحت نشو.

    • به خدا قسم همه شهدا برایم عزیزند مثل برادرمند شاید با بعضی دوست بودم اما تفاوتی ندارند متاسفم چرا بی خود گیر دادی خدا نکرده این چه فکروخیالی است درسر داری ضمنن شکر خدا حتی برای یک روز هم از شهدا واهدافشان غافل نشدم چه فرقی دارد شهید اهل کجاست من مخلص همه شهدام ودست بوس والدین آنهام .جان برادر مواضب باش شهدا وصالحان ناظر براعمال مایند…………………..؟؟؟؟؟

  10. سلام برسالار شهیدان درودسلام برتمامی شهیدان جنگ تحمیلی سلام خدا برسردارشهید گرانقدر جانشین اسبق فرمانده عملیات سپاه سردشت وسپاه مهاباد شهید حمیدرضا ابراهیمی که واقعا سرداری
    بزرگ وبی ادعا بودن بنده مدتی درکردستان درخدمت ایشان شهید گرانقدر بوده ام ان زمان قرارگاه حمزه باامدن شهیدابراهیمی به تیپ

    ۵۷ سپاه حضرت ابوالفضل موافقت نمی کردن ولی بااصرار شهید موافقت حاصل گردید ودر بدوورود بعنوان فرمانده گردان مشغول و بعد از مدتی که گذشت ایشان در عملیات مرصاد بعنوان فرمانده م
    محورعملیاتی تیپ بودن که در ان عملیات به شهادت رسیدن روحشان شاد یادشان گرامی باد

  11. همیشه وتااین لحظه ازکسانیکه به فکر همشهری بازی واحساسات غلط ناسیونالیستی بودند واقعا بدون تعارف بدم میاد اما بعضیها بی دلیل به بچه های خوب کوهدشت ایراد میگیرند آنها بدانند اسکلت لشکر همیشه پیروز ۵۷بچه های کوهدشت بودند…………

  12. اقای رضا که ادعای فرمانده بودن در عملیات ها را داری کتاب وزین مرحوم حمید قبادی رابا نام هم مرز با آتش را بخوان وآن وقت بگو شهید حمید رضا ابراهیمی قبل از عملیات به شهادت رسید .

  13. آقای شهروند ضمن احترام به اقا رضا که در پوشش رضا وبا کینه درباره شهدای تابناک کوهدشت نظر میدهد ایشان بداند که شهدا نیازی به عنوان ومقام ندارند ونخواهند داشت .

  14. سلام خدا بر روح مطهر شهدای دفاع مقدس خصوصا شهید گرانقدر حمید سوری

    شهدا همه یک هدف داشته اند و همه پیرو فرمان امام (ره) بوده اند.
    فکر نمی کنم شهدا توی اون موقعیت حساس به فکر پست و مقام بوده باشند.رفتار متواضعانه و بعضاً خدمتشان بصورت ناشناس گویای این حقیقت هست که اگر هم هر کدام فرمانده بوده اند، این پست رو بعنوان برتری بر سایر رزمندگان نپذیرفته اند.حالا هم راضی نستند برادران رزمنده بخاطر اونها با همدیگه بحث و جدل کنند.
    اما نکته مهم اینه که حق شهدا رو ناحق و خونشان رو پایمال نکنیم چه با صحبت چه با رفتار و کردار و …

    یا علی

  15. عذرخواهی می کنم نام شهید حمیدرضا ابراهیمی را به اشتباه حمید سوری نوشتم
    درود خداوند بر هر دو شهید عزیز

  16. باسلام همه شهدا عزیز درهرکجای این مرز بوم برای ما عزیز ومحترم هستن انقلاب اسلامی ما باخون این شهدااست که باقدرت به راه خود که همان راه سیدشهدا (ع) است ادامه میدهد پس فرقی بین شهدای
    عزیز نیست ونخواهد بود ولی انچه حقیقت است باید درمورد شهدا بازگو شود پس ما همگی اگه ادامه دهنده راه این عزیزان هستیم این را باید اویزه گوشمان کنیم

  17. سلام آقا بهزاد عزیز،پیروزی وموفقیت در عملیات مرصاد تکمله عزت وافتخار هشت سال دفاع مقدس بود ونمادی از افتخارات رزمندگان لرستانی وکوهدشتی،یاد همه شهدای عملیات و شهدای بزرگوار شهرمان گرامی باد.

  18. سلام بر رضای تاریخ دان آن هم از نوع جنگش. برادر ما که سنی نداریم از شما جلو تر یم بعرض جنابتان برسانم شهید حمید رضا ابراهیمی فرمانده محور عملیاتی بودند.وخوش به حالاشان که بقدری سبک بال بودندکه با نسیم شهادت به معراج افتخار رفتند روح همه شهدا با شهدای کربلا محشور باد.بعدش مردان جبهه نقاب بر چهره نبودند ولی شما عمو جان چند لایشو پوشیدی که کراهت داره

  19. سلام اولا شهیدان عزیزی که درجنگ حق علیه باطل باخون خود درخت اسلام را ابیاری کردن جای خودرا دارندخوشا بحال انان که رفتن وما بیچارگان ماندیم دوست عزیزم برادرم شما نباید ناراحت بشی من قبلا هم توضیع دادم سردار شجاع ودلاور حمیدرضا ابراهیمی یکی از استوره های استقامت صبرو تقوا بودن نام این سردار شهید را باید ازکردستان جویا شد از دلاوری ازنترسی ازشجاعت از شهامت گفتم من مدتی بعنوان همرزم وتحت امر این سردار شهید بوده ام فرمانده عملیات وجانشین عملیات سپاه سردشت وسپاه مهاباد با ضدانقلاب درحال نبرد بودن حزب کومله ودمکرات با شنیدن نام حمیدرضا همیشه به وحشت میفتاد توضیع دادم قراگاه حمزه سید شهدا (ع)غرب کشور با انتقال ایشان موافقت نمی کردن چون سرداری شجاع را در ان منطقه ازدست میدادن ولی دیگه بااصرار ان شهید گرانقدر موافقت انتقال حاصل گردید سردار شهید درعملیات مرصاد فرمانده محور عملیاتی بودن ودر ان عملیات بدست منافقین کوردل به لقاالله پیوستن روح ان سردار شهید وروح تمامی شهدا شاد ( امین یارب العالمین)

  20. سلام ودورود بر امام و کلیه شهدای جنگ تحمیلی خصوصا شهدای عملیات مرصاد. برادران رزمنده چرا با هم بحث وجدل می کنید هم سردار حاج نوری و هم سردار حاج مرتضی کشکولی هستن از آنها سوال شود.

  21. عزیزان./شهروند.رزمنده.نوری.جناب گراوند وبچوووووو بعرض برسانم . من شهدا را مقدس میدانم وخدمت تک تک انها ارادت داشته ونثارشاند درود وصلوات می فرستم. تحریف وقایع جنگ نباید کرد ما باشهدا زندگی کرذه ایم وچون زمان رادرک کرده وسختیهای انان ورشادتها را از انها دیده ایم ارادت به نام ورسمشان نیز در وجودمان هست .بعضی ها وقتی هیچی برای گفتن ندارند مقدسات راسپر قرار می دهند. وکسی هم منکر بچه های شهر شما در جنگ نشده میگوییم حقیقت را بنویسد. ناراحت میشوید انچه دوست داری بنویس ولی ادب وشان نویسندگی را رعایت کن.

    • حالا شناختم شمااز آندسته افراد ی بودید همیشه درلحظات سخت دفاع مقدس به فکر زن وبچه بودید .خداوند رحمت کند شهید ابراهیمی همیشه ازاینجور آدما واقعا متنفر بود ضمنن فرمانده سپاه چهارم بعثت تمام لحظه به لحظه عملیات مرصادرو تشریح فرمودند برو ببین بعد ادعا کن ……………….

  22. اقای رضا اگرخدمت شهدا ارادت داشتی اینگونه در جهت جعل تاریخ جنگ سماجت نمی کردی .هدفت چیست خدا میداند خدایا مارا از نفس اماره رهایی ده ……………………..

  23. با سلام خدمت عزیزان مخاطب عملیات مرصاد .
    رجوع شود به کامنت موسی قاسمی
    در روزهای سردو برفی در روستای ابراهیم حصار
    که در مورد شهید والامقام حمید ابراهیمی بیان نموده اند .

  24. با سلام خدمت همه دوستان حکم فرمانده محوری سردارشهید حمیدرضا ابراهیمی موجود هست اگر دوستان در این ضمینه ابهامی دارند

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.